Πολύ πιο συχνά, ωστόσο, αυτά τα αχώριστα "δίδυμα" έχουν να κάνουν με την ποδοσφαιρική εκτίμηση που έχει ένας προπονητής σ' έναν παίκτη.

Τα πιο διάσημα αχώριστα “δίδυμα” κόουτς-παικτών! Το ποδόσφαιρο έχει και ανελαστικές παραμέτρους. Φυσική κατάσταση, τακτική, στατιστικά στοιχεία. Όμως, το παίζουν άνθρωποι. Και όλοι οι άνθρωποι έχουν τις… αδυναμίες τους. Από τη σκοπιά που θα το δούμε τώρα, δε μιλάμε για προσωπικές συμπάθειες -παρότι και αυτό είναι σημαντικό στο παιχνίδι. Για παράδειγμα, ένας προπονητής σε μια νέα ομάδα θέλει πολύ συχνά να έχει σ’ αυτήν κάποιον παίκτη γνωστό του από παλιά. Κάποιον που ξέρει τα “χούγια” του και μπορεί να τα περάσει με ωραίο τρόπο στα αποδυτήρια. Και να είναι το “μάτι” και το “αυτί” του σ’ αυτά.

Η… (Νε)Μανία του Ζοζέ και ο Καρβάλιο

Πολύ πιο συχνά, ωστόσο, αυτά τα αχώριστα “δίδυμα” έχουν να κάνουν με την ποδοσφαιρική εκτίμηση που έχει ένας προπονητής σ’ έναν παίκτη. Και οι τομείς που αναφέραμε πιο πάνω, μετρούν, φυσικά. Κυρίως όμως μετρά η δουλειά τους στο γήπεδο. Η ικανότητά τους να είναι στο χορτάρι η “σκέψη” του κόουτς. Πολύ πρόσφατη τέτοια περίπτωση -και το είχαμε τονίσει αυτό, τότε- είναι η συνεργασία, για τρίτη φορά, του Ζοζέ Μουρίνιο με τον Νεμάνια Μάτιτς. Η γνωριμία τους έγινε στη 2η θητεία του Special One στην Τσέλσι, στη συνέχεια, όμως, τον πήρε και στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και, τώρα, στη Ρόμα. Ο Μουρίνιο έχει επίσης συνεργαστεί 3 φορές με τον Ρικάρντο Καρβάλιο (Πόρτο, Τσέλσι, Ρεάλ Μαδρίτης…)

Το ρεκόρ (πέντε ομάδες!) Νιλ Γουόρνοκ-Πάντι Κένι!

Αριθμητικά,το ρεκόρ σε τέτοια “δίδυμα” έχει ο προπονητής-θρύλος κυρίως της Τσάμπιονσιπ Νιλ Γουόρνοκ, που έχει εμπιστευθεί τον διεθνή Ιρλανό κίπερ Πάντι Κένι σε πέντε ομάδες! Μπέρι, Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, ΚΠΡ, Λιντς, και Ρόδεραμ. Και ένα ακόμη δίδυμο εικονικού προπονητή του αγγλικού ποδοσφαίρου με παίκτη είναι αυτό του Χάρι Ρέντναπ και του Κροάτη μέσου Νίκο Κράνιτσαρ. Τον γνώρισε στην Πόρτσμουθ και τον πήρε μαζί του και σε Τότεναμ και σε ΚΠΡ.

“Καρλέτο”-Ροντρίγκεζ και Μπενίτεθ-Ροντόν

Εκτός από τον Μουρίνιο και τον Ρέντναπ, ωστόσο και ο Κάρλο Αντσελότι έχει πάρει παίκτη μαζί του σε τρεις ομάδες. Η… αδυναμία του έχει το όνομα Χάμες Ροντρίγκες. Τον πήρε στη Ρεάλ, όπου ήταν και τότε, μετά το Μουντιάλ του 2014 (όπου είχε βγάλει μάτια). Ήταν ωστόσο ο εκλεκτός του και για τη Μπάγερν (όπου ο “Καρλέτο” έμεινε πολύ λίγο) και για την Έβερτον, την προπερασμένη σεζόν. Αν μπορούσε… είναι βέβαιο ότι θα τον είχε ξανά και τώρα στη Ρεάλ, αλλά κάτι τέτοιο θα ήταν δύσκολο…

Από τα “δίδυμα” που έχουν να επιδείξουν συνεργασία σε τρία κλαμπ, είναι επίσης και αυτό του Ράφα Μπενίτεθ με τον Σάλομον Ροντόν. Ο επιθετικός από τη Βενεζουέλα έγινε παίκτης του Ισπανού στη Νιουκάστλ, ως δανεικός από τη Γουέστ Μπρομ. Αλλά ο Ράφα τον πήρε στη συνέχεια και στην κινεζική Ντάλιαν, όπως και στην Έβερτον, πέρυσι…

Κλοπ-Ζιντάν και Μόιζ-Φελαϊνί

Δίδυμα, πάλι, με συνεργασία σε μόνο δύο συλλόγους, είναι πάρα πολλά για να τα απαριθμήσει κανείς. Ξεχωρίζουν, ωστόσο, αυτά του Γιούργκεν Κλοπ με τον Μοχάμεντ Ζιντάν (Μάιντς, Ντόρτμουντ), αλλά και αυτό του Ντέιβιντ Μόιζ με τον Μαρουάν Φελαϊνί. Ο Κλοπ είχε μεγάλη πίστη στην, κάποτε, μεγάλη ελπίδα του αιγυπτιακού ποδοσφαίρου. Αλλά ο Ζιντάν δεν ήταν ποτέ λάτρης της σκληρής δουλειάς και της αθλητικής ζωής και η καριέρα του δεν ήταν αυτή που του άξιζε. Κι όσο για τον Φελαϊνί, κόστισε ποσό-ρεκόρ στην Έβερτον του Μόιζ το 2008 (15.000.000 ευρώ). Έκαναν μαζί και στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά χωρίς μεγάλη επιτυχία.

Ο Αρσέν Βενγκέρ, τέλος, είναι ο προπονητής που ανέδειξε τον Τιερί Ανρί στη Μονακό και τον πήρε στην Άρσεναλ, όπου έκανε σπουδαία πράγματα. Μάλιστα, τον πήρε και μια δεύτερη φορά στους “Κανονιέρηδες” το 2ο12 για να κλείσει εκεί την καριέρα του. Κι όσο για το πιο… αχώριστο δίδυμο; Είναι αυτό του Μπρένταν Ρότζερς με τον Κόλο Τουρέ. Ο Τουρέ ήταν παίκτης του και στην Λίβερπουλ και στη Σέλτικ, είναι όμως, πλέον και μέλος του επιτελείου του στη Λέστερ

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Αθλητικές Ιστορίες

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Теннис Cегодня » Лайвскор, Результаты, Ставки И Статистик
mostbet-ru-serg

Теннис Cегодня » Лайвскор, Результаты, Ставки И Статистик