Ο 15χρονος Τρίσταν χάρη στους νοσοκόμους του έκανε το όνειρό του πραγματικότητα. Πήγε στο γήπεδο να δει τη Χάνσα Ρόστοκ. Τη στιγμή που ο Τρίσταν μπαίνει στην εξέδρα του γηπέδου «Ostseestadion», εκατοντάδες οπαδοί με φανερή συγκίνηση σηκώνονται αυθόρμητα και χειροκροτούν. Φωνάζοντας το όνομά του. Ένα standing ovation για ένα πολύ ξεχωριστό παιδί. Που παρά τη […]

Ο 15χρονος Τρίσταν χάρη στους νοσοκόμους του έκανε το όνειρό του πραγματικότητα. Πήγε στο γήπεδο να δει τη Χάνσα Ρόστοκ.

Τη στιγμή που ο Τρίσταν μπαίνει στην εξέδρα του γηπέδου «Ostseestadion», εκατοντάδες οπαδοί με φανερή συγκίνηση σηκώνονται αυθόρμητα και χειροκροτούν. Φωνάζοντας το όνομά του.
Ένα standing ovation για ένα πολύ ξεχωριστό παιδί. Που παρά τη σοβαρή κατάσταση της υγείας του ήθελε να πάει να δει τον κρίσιμο αγώνα της αγαπημένης του ομάδα με τη Λίμπεκ. Καθώς κρινόταν η άνοδος στη Β’ κατηγορία της Γερμανίας.

Ένας μαχητής της ζωής

Ο 15χρονος Τρίσταν είναι εκ γενετής με νοητική στέρηση και μπορεί να φάει μόνο με τεχνική υποστήριξη.  Με τους γιατρούς να λένε πως είναι ένα μικρό θαύμα που ακόμα ζει. Όμως, αυτός δεν το βάζει κάτω. Οι νοσοκόμοι από τη ΜΕΘ της κλινικής στο Οστζέ τον υπεραγαπούν και δεν θέλουν να του χαλάνε τα χατίρια.

Τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο

Ο νοσοκόμος Γιούλιαν Στουρμ – Σνάιντερ είναι μαζί του εδώ και τρία χρόνια και βλέπουν μαζί τα ματς της Χάνσα στην τηλεόραση ή τα ακούν στο ραδιόφωνο. Ο Τρίσταν με τις εκφράσεις του και τους ήχους που μπορεί να κάνει είχε δείξει πως λατρεύει την ομάδα του Ρόστοκ.

«Πρέπει να συγκρατηθώ πολύ για να μην κλάψω. Η κοινότητα των οπαδών είναι φοβερή» είπε η μητέρα του, προσθέτοντας ότι «νομίζω πως του αρέσει πολύ. Παρακολουθεί τα πάντα που γίνονται εδώ και φυσικά είναι ενθουσιασμένος. Πιστεύω ότι θα είναι συγκλονιστική εμπειρία γι’ αυτόν».
Ο Τρίσταν κουνάει τα χέρια του με τον ρυθμό της μουσικής που ακούγεται από τα μεγάφωνα και λίγο μετά η μητέρα του κάθεται δίπλα στο κρεβάτι και του κρατά το χέρι. «Παρατήρησα πως ξεσηκώθηκε και είναι σε υπερένταση, γι’ αυτό χρειάζεται και πάλι σωματική επαφή για να νιώσει πιο ασφαλής».

Λίγο πριν από τη λήξη, για λόγους ασφαλείας, προληπτικά ο Τρίσταν μεταφέρεται στο αναπηρικό του αμαξίδιο.

«Είναι κουρασμένος, το βλέπετε, όμως πάνω από όλα είναι χαρούμενος. Είμαι πολύ περήφανη γι’ αυτόν» λέει η μητέρα του. Τη στιγμή που μεταφέρεται με το αμαξίδιο στο πάρκινγκ του γηπέδου αποθεώνεται και πάλι από τον κόσμο.
Το ματς τελείωσε και η Χάνσα κέρδισε την άνοδο. Η μαμά του πιάνει τα χέρια του και τα σηκώνει ψηλά. «Τελείωσε Τρίσταν, τα καταφέραμε», με τον Τρίσταν να γνέφει ευτυχισμένος…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Αθλητικές Ιστορίες

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ