Ποιος είναι αυτός ο Αργεντινός που θέλει… όλη η Ευρώπη; Σημειώστε το όνομά του. Χούλιαν Αλβάρες. Και σημειώστε και τις… υποψήφιες νύφες: Μπάγερν Μονάχου, Γιουβέντους, Ατλέτικο Μαδρίτης, Μίλαν, Ίντερ, Μπαρτσελόνα, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ -αυτή προέκυψε πρόσφατα. Ο λόγος είναι απλός. Ένα μήνα και κάτι πριν κλείσει τα 22 του (είναι γεννημένος στις 31 Ιανουαρίου του 2000) […]

Ποιος είναι αυτός ο Αργεντινός που θέλει… όλη η Ευρώπη; Σημειώστε το όνομά του. Χούλιαν Αλβάρες. Και σημειώστε και τις… υποψήφιες νύφες: Μπάγερν Μονάχου, Γιουβέντους, Ατλέτικο Μαδρίτης, Μίλαν, Ίντερ, Μπαρτσελόνα, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ -αυτή προέκυψε πρόσφατα. Ο λόγος είναι απλός. Ένα μήνα και κάτι πριν κλείσει τα 22 του (είναι γεννημένος στις 31 Ιανουαρίου του 2000) ο Αλβάρες είναι το νέο ποδοσφαιρικό big thing της χώρας του τανγκό.

Ο Αργεντινός “βγάζει μάτια” ως τώρα με τη Ρίβερ Πλέιτ. Στο ημερολογιακό 2021, σε 46 συμμετοχές έχει πετύχει 24 και… 15 ασίστ. Πανηγύρισε και τον περσινό τίτλο. Ο πιτσιρικάς, που μόλις είχε κλείσει τα 18 του προώθησε στην πρώτη ομάδα ο Μαρσέλο Γκαγιάρδο είναι ένας επιθετικός που τα κάνει όλα. Βρίσκει δίχτυα, δημιουργεί ευκαιρίες, κουβαλάει μπάλα, πιέζει.

Γρήγορος, με εξαιρετικό σουτ και πολύ καλή τεχνική κατάρτιση, ο Αργεντινός είχε εντυπωσιάσει στα 16 του και τους υπεύθυνους της Ρεάλ Μαδρίτης. Σ’ ένα διεθνές τουρνουά νέων όπου πήρε μέρος με τη φανέλα της, ο Αλβάρες είχε σκοράρει σε πέντε συνεχή ματς. Όμως οι Ισπανοί δε μπορούσαν να τον αποκτήσουν λόγω ηλικίας. Η Ρίβερ ήταν η… τυχερή.

Το δέλεαρ του Κατάρ περιπλέκει λίγο τα πράγματα…

Πέντε χρόνια μετά από εκείνη την εποχή, διεθνής με όλες τις Εθνικές της χώρας του, ο 22χρονος Αργεντινός ελπίζει βάσιμα και στην κλήση του για την ομάδα που θα ταξιδέψει στο Κατάρ για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Ντεμπούτο με την Ανδρών έκανε μπαίνοντας στο 62′ ως αλλαγή στη θέση του Άνχελ ντι Μαρία, στον προκριματικό απέναντι στη Χιλή.

Ο ανταγωνισμός για τη θέση του είναι μεγάλος. Κι αυτό είναι που απομακρύνει λίγο την πιθανότητα να καταλήξει από τώρα σε κάποια από τις ευρωπαϊκές ομάδες που αναφέραμε πιο πάνω. (Ή και σε άλλη, ενδεχομένως). Κι ας το έχουν… “δεμένο” στην Αγγλία ότι επειδή τον θέλει ο Ράνγκνικ, θα βρίσκεται στο Μάντσεστερ από το νέο έτος….

Η ρήτρα του παίκτη είναι αυτή τη στιγμή 20.000.000 ευρώ. Εάν αποκτηθεί στο δεύτερο μισό του Ιανουαρίου, φτάνει στα 25.000.000. Ο μάνατζέρ του δηλώνει ότι διερευνητικές επαφές έχουν υπάρξει ήδη. Το ποσό δεν είναι απαγορευτικό για καμία από τις ενδιαφερόμενες. Αλλά το θέμα του Κατάρ “μαγκώνει” λίγο τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή.

Το άλμα αναβάλεται μάλλον για το καλοκαίρι…

Κι αυτό επειδή, στην ηλικία του αυτό που περισσότερο απ’ όλα χρειάζεται και θέλει είναι να παίζει βασικός. Κι αυτό, στα μέσα της σεζόν, δύσκολα θα συμβεί σε ευρωπαϊκή ομάδα τέτοιου επιπέδου. Ακόμη κι αν στις προπονήσεις αποδείξει άμεσα την αξία του, το πιο πιθανό είναι ότι για κάποιο διάστημα -ίσως και μεγάλο- θα κάτσει στον πάγκο. Άρα, θα χάσει φόρμα. Και δε θα “φαίνεται”.

Κάτι τέτοιο μπορεί να του κοστίσει το Μουντιάλ. Το πιθανότερο είναι, λοιπόν, να θελήσει να αποδείξει κι άλλο την αξία του στην Αργεντινή και το καλοκαίρι να επιχειρήσει το άλμα στην Ευρώπη. Συμμετέχοντας κανονικά σε προετοιμασία και με πολύ περισσότερες πιθανότητες, έτσι, να διεκδικήσει θέση βασικού στη νέα του ομάδα. Και να βρεθεί του χρόνου το Νοέμβριο στα γήπεδα του Κατάρ…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Αθλητικές Ιστορίες

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μυθικό… αυτό που κάνει η Λεβερκούζεν: Αήττητη για 49 συνεχόμενους αγώνες!
Bundesliga

Μυθικό… αυτό που κάνει η Λεβερκούζεν: Αήττητη για 49 συνεχόμενους αγώνες!

Φιορεντίνα: Τι κάνουν οι Ιταλοί, τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία τους!
Conference League

Φιορεντίνα: Τι κάνουν οι Ιταλοί, τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία τους!

Μαρινάκης: «Και… τη σουίτα θα έδινα αν χρειαζόταν!»
Ποδόσφαιρο

Μαρινάκης: «Και… τη σουίτα θα έδινα αν χρειαζόταν!»

Απίθανος… Ελ Κααμπί, σε ρυθμούς Φαλκάο!
Conference League

Απίθανος… Ελ Κααμπί, σε ρυθμούς Φαλκάο!

Ολυμπιακός – Άστον Βίλα 2-0: Θρύλος… μαγεία, και πάει για το Ευρωπαικό!
Conference League

Ολυμπιακός – Άστον Βίλα 2-0: Θρύλος… μαγεία, και πάει για το Ευρωπαικό!

Ρεάλ Μαδρίτης – Μπάγερν Μονάχου 2-1: Γι’ αυτό είναι η… Βασίλισσα!
Champions League

Ρεάλ Μαδρίτης – Μπάγερν Μονάχου 2-1: Γι’ αυτό είναι η… Βασίλισσα!