Πέντε fail που κόστισαν… μισό δισ. ευρώ! Κάπως έτσι μπορεί να χωρέσει σε εφτά λέξεις η σκληρή πραγματικότητα γύρω από πέντε μεταγραφές που, όταν ανακοινώθηκαν έκαναν σάλο και έσπαγαν ρεκόρ. Αλλά σήμερα μοιάζουν από απλώς συμπαθητικές επιλογές που σε καμία περίπτωση δεν άξιζαν τόσο, έως μάλλον πεταμένα λεφτά. Στην κορυφή της λίστας αυτών των επικών […]

Πέντε fail που κόστισαν… μισό δισ. ευρώ! Κάπως έτσι μπορεί να χωρέσει σε εφτά λέξεις η σκληρή πραγματικότητα γύρω από πέντε μεταγραφές που, όταν ανακοινώθηκαν έκαναν σάλο και έσπαγαν ρεκόρ. Αλλά σήμερα μοιάζουν από απλώς συμπαθητικές επιλογές που σε καμία περίπτωση δεν άξιζαν τόσο, έως μάλλον πεταμένα λεφτά.

Στην κορυφή της λίστας αυτών των επικών fail -και ίσως μια ακόμη ένδειξη για την παρακμιaκή πορεία της- ποια άλλη; Η Μπαρτσελόνα. Η καταλανική ομάδα κλαίει κάθε μέρα για τη στερνή της γνώση για δύο περιπτώσεις που κόστισαν πάνω από 250.000.000 ευρώ!

Ουσμάν Ντεμπελέ και Αντουάν Γκριεζμάν είναι τα ονόματά τους. Ο πρώτος υπέγραφε στη Μπάρτσα στις 28 Αυγούστου του 2017 έναντι, συνολικά 135.000.000 ευρώ. Γινόταν έτσι η δέυτερη ακριβότερη μεταγραφή στον κόσμο, αφού η Παρί είχε μόλις πάρει τον Νεϊμάρ από τη Βαρκελώνη για πάνω από 220.000.000.

Τέσσερα χρόνια μετά, ο Βραζιλιάνος, που είχε γράψει 105 γκολ σε 186 εμφανίσεις με τους Μπλαουγκράνα, έχει “παστελώσει” κι άλλα 90 σε 130 μέχρι στιγμής συμμετοχές με την Παρί. Στον αντίποδα, ο Ντεμπελέ, σε 123 συμμετοχές του έχει “καταφέρει” να πετύχει μόλις 30!

4.500.000 έχει αγοραστεί κάθε γκολ του Ντεμπελέ!

Με άλλα λόγια, κάθε γκολ του Γάλλου έχει “αγοραστεί” από τη Μπάρτσα περίπου 4.500.000 ευρώ! Χώρια οι μισθοί του και χώρια και τα -συχνά- ιατρικά του έξοδα, αφού έχει αποδειχθεί εξαιρετικά επιρρεπής σε τραυματισμούς. Που κοστίζουν και σε απουσίες. Τα καταλανικά μέσα υπολόγισαν ότι ο Ντεμπελέ έχει απουσιάσει, συνολικά, σχεδόν… δυο χρόνια από προπονήσεις και αγώνες: 688 μέρες!

Τι τα θέλετε; Η καλή μέρα φάνηκε -κυριολεκτικά- απ’ την αρχή, για τον Γάλλο…

Ο Ντεμπελέ αποτέλεσε απ’ την αρχή παράξενη επιλογή, ένα πιθανότατο fail για τη Μπάρτσα. Ξόδεψε τόσα χρήματα για έναν παίκτη που στη Ρεν ήταν καλός και στη Ντόρτμουντ καλύτερος, αλλά με μόλις 10 γκολ σε 50 συμμετοχές με τη φανέλα της. Ο Αντουάν Γκριεζμάν, όμως, δε φαινόταν τέτοια περίπτωση.

Η παράξενη περίπτωση fail του Γκριεζμάν

Όταν δόθηκαν 120.000.000 ευρώ, τον Ιούλιο του 2019 για την απόκτησή του από την Ατλέτικο, ο Γάλλος ερχόταν με σπουδαίες περγαμηνές. Στα 10 χρόνια που είχε ήδη περάσει τότε στην Ισπανία είχε πολύ γεμάτες χρονιές και με τη Ρεάλ Σοσιεδάδ και με τη Ατλέτικο. Με τη Σοσιεδάδ κέρδισε την άνοδο στη La Liga και σε συνολικά 201 συμμετοχές μαζί της είχε πετύχει 50 γκολ.

Τα στατιστικά του στη Μαδρίτη ήταν ακόμη πιο εντυπωσιακά. Σε πέντε σεζόν έγραψε 257 αγώνες με την Ατλέτικο και πέτυχε 133 γκολ. Φαινόταν να είναι ένας παίκτης “σιδερένιος” και εξαιρετικά παραγωγικός. Στις δυό σεζόν του στη Βαρκελώνη όμως, δεν έπεισε ότι μπορεί να είναι ο επιθετικός που έψαχναν. Πέτυχε 35 γκολ σε 102 ματς. Μοίρασε και 17 ασίστ. 

Ήταν αρκετά μόνο για… να δοθεί εφέτος δανεικός στην Ατλέτικο και πάλι. Με δικαίωμα, μάλιστα ανανέωσης του δανεισμού για ένα ακόμη χρόνο και οψιόν αγοράς 40.000.000. Σα να λέμε, όσο κι όσο, αρκεί να απαλλαγούμε από τη μισθάρα του και αν βάλουμε και κάτι τις στην τσέπη, πάει καλά… Κρίμα, κάπου. Διότι, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το “χει” με το τόπι ο Γάλλος…

Ο Γκάρεθ που ΘΑ γινόταν βασιλιάς στη Βασίλισσα

Η “αιώνια” αντίπαλος της Μπάρτσα, τώρα, έχει κι αυτή μια περίπτωση κόστους άνω των 100.000.000 ευρώ που τη… φυσάει και δεν κρυώνει. Εϊναι, βέβαια, ο Ουαλός Γκάρεθ Μπέιλ. Όταν αποκτήθηκε το 2013 από την Τότεναμ, αντί ποσού ρεκόρ που έσπασε τρία χρόνια αργότερα, από τον Πογκμπά, οι Μαδριλένοι πίστευαν ότι βρήκαν το ιδανικό έτερο ήμισυ του CR7 για την άλλη πλευρά του γηπέδου. 

Με τα “σπηρούνια”, από τη στιγμή που Χάρι Ρέντναπ τον καθιέρωσε στη θέση του αριστερού εξτρέμ, ο ταχύτατος και με εξαιρετική τεχνική Μπέιλ εντυπωσίαζε, όντως, Πρόσφερε θέαμα και γκολ. Σε 203 συμμετοχές είχε 53 γκολ κι ένα σωρό ασίστ και σέντρες-φαρμάκι μέσα στην περιοχή.

Γκολφ, Ίνστα και… επιχειρηματικό δαιμόνιο

Στη Μαδρίτη, ωστόσο, δεν έδειξε με τα χρόνια να εξελίσσεται με βάση τις ικανότητές του. Είχε αρκετούς τραυματισμούς και αστάθεια στην απόδοσή του. Και… πολλά εξωγηπεδικά ενδιαφέροντα που έμοιαζαν να τον αποσπούν από τη μπάλα. Στο Ίνσταγκραμ έχει 35.000.000 followers και πληρώνεται περίπου 160.000 ευρώ για κάθε διαφημιστική του ανάρτηση!

Είναι επίσης μανιώδης -και πολύ καλός μάλιστα- παίκτης του γκολφ και εδώ και χρόνια προσπαθεί να πατεντάρει την “καρδιά” με τα χέρια με την οποία πανηγυρίζει τα γκολ του ως logo για εταιρεία αθλητικών ειδών. Το θέμα είναι όμως ότι μ’ αυτά και μ’ αυτά… δεν έχει και τόσα πολλά γκολ να επιδείξει. Σε 8 σεζόν με τη Ρεάλ έχει 106 σε -μόλις- 254 συμμετοχές.

Δόθηκε πέρυσι δανεικός στην Τότεναμ, κάτι πήγε να κάνει, αλλά όχι πολλά. Επέστρεψε, βάσει του συμβολαίου του στη Μαδρίτη εφέτος, αλλά και πάλι κινείται σε ρηχά νερά. Βαδίζοντας στα 33 του πια, μοιάζει περισσότερο με ένδοξο βετεράνο, παρά με εν ενεργεία παίκτη σε top ευρωπαϊκό κλαμπ. Κρίμα, διότι αν αν ασχολείτο με τη μπάλα όσο με το… γκολφ, θα μπορούσε να έχει αφήσει εποχή…  Όπως εύστοχα λέει και το βίντεο, στα ντουζένια του ΉΤΑΝ εξωπραγματικός

Ο Τίμο Βέρνερ ξέχασε το σκοράρισμα στην Αγγλία;

Η συμπερίληψη σ’ αυτή τη λίστα του Τίμο Βέρνερ ίσως να είναι λίγο πρόωρη και, ελπίζουμε αναστρέψιμη. Το αγγλικό πρωτάθλημα δεν είναι εύκολο για όλους τους παίκτες, οσοδήποτε ταλαντούχοι κι αν είναι. Ίσως ο 25χρονος Γερμανός επιθετικός να χρειάζει λίγο ακόμη χρόνο προσαρμογής.

Και βέβαια, με τον Τούχελ στον πάγκο της Τσέλσι πολλά μπορεί να αλλάξουν εφέτος για τον παίκτη. Η αλήθεια είναι όμως ότι όταν αποκτήθηκε, τον Ιούνιο πέρυσι από τη Λειψία έναντι περίπου 55.000.000 ευρώ οι Λονδρέζοι ήλπιζαν ότι έφερναν μια μηχανή των γκολ στο ρόστερ τους.

Με τη Λειψία, σε τέσσερις σεζόν, ο “Τούρμπο Τίμο” είχε γράψει 95 γκολ σε 159 εμφανίσεις! Στην πρώτη του σεζόν στην Τσέλσι, όμως, σε 52 συμμετοχές είχε μόλις 12 και στο πρωτάθλημα μόνο 6. Κι εφέτος, προς το παρόν, σε 8 ματς πρωταθλήματος έχει μόλις ένα γκολ -5 συνολικά σε όλες τιος διοργανώσεις… Αν ο Τούχελ δεν κάνει το… θαύμα του, το fail μάλλον θα οριστικοποιηθεί. Με τη βοήθεια ίσως και κάποιων… ψιλο-hate βίντεο όπως αυτό…

Ο Dirty Harry που… δεν ξέρει να μαρκάρει!

Στις 5 Αυγούστου του 2019, ο Χάρι Μαγκουάιρ γινόταν η μεταγραφή-ρεκόρ για αμυντικό, αφού η Λέστερ έβαζε στο ταμείο 88.000.000 ευρώ για να τον δώσει στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Τόσο πολύ πίστευαν στις ικανότητές του να γίνει ο σέντερ μπακ-ορόσημο, οι “Διάβολοι”, ώστε… διάβολε! Έως και για 6+1 χρόνο συμβόλαιο του έκαναν…

Έκτοτε, ο Μαγκουάιρ έχει δυόμιση πολύ “γεμάτες” σεζόν με την ομάδα. Έχει φτάσει ήδη τις 124 συνολικά συμμετοχές κι έχει πετύχει και έξι γκολ. Αλλά ότι δεν είναι η ηγετική φυσιογνωμία-ογκόλιθος της άμυνας, ε, πώς να το κάνουμε; Δεν είναι. Είναι επιρρεπής στο λάθος και ώρες ώρες τελείως ατσούμπαλος.

Κάτι οι γκάφες του, κάτι οι 21 μήνες με αναστολή για τα καραγκιοζιλίκια του εφέτος στη Μύκονο, κάτι η κόντρα του με την κερκίδα στο Αγγλία-Αλβανία 5-0 (πέτυχε το 1-0 και έκανε τη χαρακτηριστική κίνηση “δεν ακούω”, με αποτέλεσμα να φάει κράξιμο από τον Ρόι Κιν και τον Ζερμέν Ντεφόε), ο Χάρι μοιάζει να μην αντέχει την πίεση…

Πίεση που αυξάνεται βέβαια και όσο τα fail του, στην εποχή των σόσιαλ, γίνονται βίντεο που προκαλούν από θυμηδία έως γνήσια απορία για το λόγο που ξοδεύτηκαν 88.000.000 ευρώ γι’ αυτόν τον ποδοσφαιριστή…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Αθλητικές Ιστορίες

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ