Ο πλουσιότερος Βρετανός, ο Σερ Τζιμ Ράτκλιφ της INEOS, ιδιοκτήτης και της Νις, βρέθηκε πριν από λίγα χρόνια κοντά στην αγορά του "ιστορικού". Έκανε πίσω, όμως, στο τέλος. Για λόγους που σε τίποτε δεν είχαν να κάνουν, όμως, με τους "κυανέρυθρους"...

Πανιώνιος: Η ιστορική ευκαιρία που έχασε αθελά του! H 5η ομάδα της περσινής Ligue 1 και φιναλίστ του Κυπέλλου Γαλλίας είναι η ομάδα που ο Άρης θα βρει μπροστά του, αν όλα πάνε κατ’ ευχήν και περάσει το εμπόδιο της Μακάμπι Τελ Αβίβ. Ο σύλλογος που έδωσε στην Παρι Σεν Ζερμέν το νέο της προπονητή, Κριστόφ Γκαλτιέ, είναι σίγουρα η πιο δύσκολη αντίπαλος που θα μπορούσε να έχει στα πλέι-οφ της Conference League η ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Με μεταγραφές ύψους 37.000.000 ευρώ ως τώρα και τον Λουσιέν Φαβρ στον πάγκο της, η Νις ξεκινάει την εφετινή σεζόν με πολλά όνειρα. Τα κάνει και λόγω του ιδιοκτήτη της, Σερ Τζιμ Ράτκλιφ. Ο περισσότερος κόσμος γνώρισε τον Ράτκλιφ όταν, πρόσφατα, ήταν μεταξύ των υποψηφίων αγοραστών της Τσέλσι, με προσφορά περίπου 5 δισ. ευρώ. Επειδή είναι από τους ανθρώπους που, γενικά αποφεύγει τη δημοσιότητα, τα μίντια δεν ασχολούνται όλη την ώρα μαζί του.

Η ενασχόληση με ποδόσφαιρο και αθλητισμό γενικότερα…

Όμως ο Ράτκλιφ, ιδρυτής, μεγαλομέτοχος και CEO της κολοοσσιαίας χημικής βιομηχανίας Ineos, έχει καθαρή αξία περίπου 28 δισ. δολάρια. Το 2020, ήταν ο 55ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο και ο 2ος πλουσιότερος Βρετανός. (Σήμερα είναι 1ος, αλλά και… φορολογικός κάτοικος Μονακό, για να γλιτώνει 6 δισ. ευρώ φόρους το χρόνο -κλείνει η παρένθεση…) Και την ίδια χρονική περίοδο θα μπορούσε να είναι και ιδιοκτήτης του… Πανιωνίου! Σ’ ένα ντιλ, ωστόσο, που, δυστυχώς για το ελληνικό ποδόσφαιρο -και ειδικά για τον “ιστορικό”- δεν έγινε ποτέ πραγματικότητα.

Τι ακριβώς είχε συμβεί; Ο Ράτκλιφ ασχολείται αρκετά με τον αθλητισμό μέσω της Ineos. Τον Νοέμβριο του 2017 έγινε ιδιοκτήτης της Λοζάνης. Μέχρι τον Αύγουστο του 2019, όταν με 110.000.000 ευρώ αγόρασε και τη Νις, ο Ράτκλιφ είχε επίσης ρίξει 140.000.000 ευρώ στην ιστιοπλοϊκή ομάδα ανοιχτής θαλάσσης Ineos Team UK που συμμετέχει στο America’s Cup, αλλά και στην ποδηλατική ομάδα Team Ineos, που έχει πάρει το Tour De France και το Giro D’ Italia μαζί της.

Ο Πανιώνιος ήταν μια χαρά στόχος. Το ελληνικό ποδόσφαιρο, πάλι…

Μετά τη Νις, λοιπόν, λέει η ιστορία, ο Σερ Τζιμ Ράτκλιφ έβαλε κατά νου την αγορά και μιας ακόμη ομάδας από τη Νότιο Ευρώπη. Και, μεταξύ άλλων, ενδιαφέρον έδειξε και για την Ελλάδα. Η Ineos αναζητούσε έναν σύλλογο εκτός Big 4, με σοβαρή βάση οπαδών, καλές Ακαδημίες και δικό της γήπεδο. Ένα σύλλογο, δηλαδή, που δε θα ξεκινούσε με στόχο να πάρει το πρωτάθλημα, αλλά θα έμπαινε στο πλάνο της γαλλικής ομάδας. Αργά, σταθερά και μεθοδικά βήματα προόδου, καθώς και αξιοποίηση ταλέντων, μέχρι να γίνει υπολογίσιμη δύναμη και να κερδίζει θέση στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ο Πανιώνιος πληρούσε όλα αυτά τα κριτήρια. Και, επιπλέον ήταν και ομάδα της Αθήνας, γεγονός που οι άνθρωποι της Ineos προσμετρούσαν στα θετικά του.

Η ευκαιρία ήταν όντως ιστορική για τον “ιστορικό”. Αλλά τον “έφαγε” -όπως και ποιος ξέρει πόσες ομάδες ακόμη, για τις οποίες δε μάθαμε ποτέ- ο… όμορφος κόσμος του ελληνικού ποδοσφαίρου. Διότι τα χρέη του Πανιωνίου, ασφαλώς και ήταν “ψίχουλα” για τον Ράτκλιφ. Όμως, το διαρκώς “δηλητηριώδες” (αυξημένο κιόλας ειδικά εκείνη την εποχή) κλίμα του χώρου και οι μόνιμες παθογένειές του, για τις οποίες τίποτε απολύτως ουσιαστικό δε γίνεται για να θεραπευθούν, τον έφεραν στο “άσε καλύτερα”. Και, κάπως έτσι, μια σπουδαία ευκαιρία για τον πολύπαθο Πανιώνιο -αλλά και το ελληνικό ποδόσφαιρο- έκανε φτερά…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Αθλητικές Ιστορίες

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Πανιώνιος

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα
Ποδόσφαιρο

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα