Ένα μάθημα που ο Ισπανός δεν θα ξεχάσει ποτέ!  Στα 33 χρονών, ο Ζεράρ Πικέ έχει μια απίστευτα καριέρα. Ο Ισπανός έχει κερδίσει τα πάντα, είτε με την Μπαρτσελόνα είτε με την ισπανική εθνική ομάδα. Αλλά τα πράγματα ήταν πολύ πιο περίπλοκα για αυτόν στην αρχή της καριέρας του. Το 2004, ο Πικέ δεν ήταν […]

Ένα μάθημα που ο Ισπανός δεν θα ξεχάσει ποτέ! 

Στα 33 χρονών, ο Ζεράρ Πικέ έχει μια απίστευτα καριέρα. Ο Ισπανός έχει κερδίσει τα πάντα, είτε με την Μπαρτσελόνα είτε με την ισπανική εθνική ομάδα. Αλλά τα πράγματα ήταν πολύ πιο περίπλοκα για αυτόν στην αρχή της καριέρας του.

Το 2004, ο Πικέ δεν ήταν παρά ένας πολλά υποσχόμενος νεαρός στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όπου αγωνιζόταν με δύο από τους θρύλους του συλλόγου: τον Ρίο Φερντιναντ και τον Νεμάνια Βίντιτς. Και αναπόφευκτα, ως νεαρός ταλαντούχος ποδοσφαιριστής, ήταν δύσκολο γι ‘αυτόν να κερδίσει μια θέση στην βασική ομάδα και να έχει αρκετό χρόνο συμμετοχής.

«Ήταν από τα πρώτα μου παιχνίδια στο “Ολντ Τράφορντ”, ήμουν 18 χρονών και ήμουν τρομερά νευρικός. Καθόμουν δίπλα σε παίκτες όπως ο Νίστελροϊ, ο Γκιγκς, ο Φέρντιναντ… Σκεφτόμουν “κάνε τη δουλειά σου και πέρνα απαρατήρητος”.

Αλλά δεν ήταν αυτό το πιο μεγάλο πρόβλημα για τον Ισπανό!

Roy Keane branded 'mad and annoying' by former Manchester United teammate Jesper Blomqvist - Irish Mirror Online

Επειδή η τεράστια ομάδα των Red Devils είχε στο ρόστερ της, τον  τρομαχτικό Ρόι Κιν!

Μια μέρα, ο Ιρλανδός του έδωσε το φόβο της ζωής του! Στο αποδυτήριο πριν από έναν αγώνα, ο Πικέ ήταν δίπλα στον Κιν αλλά είχε ξεχάσει να κλείσει το τηλέφωνο του.  Όπως καθόμασταν και περιμέναμε τον κόουτς να μας μιλήσει, επικρατούσε νεκρική σιγή στ’ αποδυτήρια. 

Αλλά ξαφνικά ένα τηλέφωνο άρχισε να χτυπάει. Ο Ρόι κοιτούσε τριγύρω. Σκ@%@! Ήταν το δικό μου κινητό. Το είχα ξεχάσει στη δόνηση και το είχα αφήσει στην τσέπη του παντελονιού το οποίο είχα κρεμάσει στο σημείο ακριβώς πίσω από τον Ρόι Κιν.

Ποιος είδε τον Ροι Κιν και δεν φοβήθηκε.

Απόλυτη ησυχία και ο Ρόι Κιν απότομα φούντωσε και ξέφυγε εντελώς!  Ο Κιν το άκουσε και έψαχνε σαν τρελός να βρει σε ποιον ανήκει. Άρχισε να φωνάζει, ψάχνοντας τον ιδιοκτήτη του τηλεφώνου.

La broma pesada que nunca olvidará Gerard Piqué en su paso por Manchester United - Infobae

Ο Ρόι δεν ήξερε από που ερχόταν ο ήχος. Κοιτούσε τριγύρω σαν μανιακός! Τα μάτια του είχαν πεταχθεί έξω! Όπως ήταν ο Τζακ Νίκολσον στην γνωστή σκηνή από την ταινία “Η Λάμψη” που τρυπάει την πόρτα! Φώναζε, “ποιανού είναι το κινητό;”. Κανείς δεν απάντησε. Ρώτησε και δεύτερη φορά. Πάλι σιγή. Ρώτησε και τρίτη φορά. “Ποιανού είναι το γαμ%@%$@ κινητό;”. Απάντησα δειλά με χαμηλή φωνή “δικό μου, συγγνώμη”.

Και τότε βίωσε την πλήρη δύναμη της οργής του Κέιν! Ο Ρόι φλίπαρε! Τα ‘χασε! Έκανε σαν τρελός μπροστά σε όλους! Ήταν απίστευτη η αντίδρασή του! Παραλίγο να τα κάνω πάνω μου! Ήταν ένα πολύ καλό μάθημα…».

Μια τρομαχτική σκηνή για τον νεαρό Πικέ με τον Ιρλανδό.

Ωστόσο, οι δρόμοι τους συναντήθηκαν ξανά. Ο Ρόι Κιν έκλεισε την καριέρα του στους Σέλτικ και πλέον είναι προπονητής, ο Πικέ κατέκτησε τον κόσμο με την Μπαρτσελόνα και σε ένα ματς των Μπλαουγκράνα με τους Σκωτσέζους, ο Κιν πήγε ως θεατής να παρακολουθήσει το ματς:

“Τον είδα στο πλάι του γηπέδου, την ώρα που βγαίναμε στον αγωνιστικό χώρο. Χτύπησα με το χέρι μου το κεφάλι γιατί κατάλαβα ότι ακόμα με τρομάζει. Ήμουν 26 χρονών και τα έκανα πάνω μου”, περιέγραψε χαρακτηριστικά ο Πικέ.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Αθλητικές Ιστορίες

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Μπαρτσελόνα

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ