Σήμερα συμπληρώνονται 42 χρόνια από μία μεγάλη ευρωπαϊκή επιτυχία του Άρη. Εκείνο το βράδυ, της 7ης Νοεμβρίου 1979, οι Κιτρινόμαυροι πετύχαιναν έναν από τους μεγαλύτερους και πιο ιστορικούς θριάμβους του ελληνικού ποδοσφαίρου. Κόντρα στην Περούτζια του περίφημου Πάολο Ρόσι στο «Ρενάτο Κούρι» ο Άρης έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα που κέρδισε ιταλική εκτός έδρας. Προερχόμενος […]

Σήμερα συμπληρώνονται 42 χρόνια από μία μεγάλη ευρωπαϊκή επιτυχία του Άρη. Εκείνο το βράδυ, της 7ης Νοεμβρίου 1979, οι Κιτρινόμαυροι πετύχαιναν έναν από τους μεγαλύτερους και πιο ιστορικούς θριάμβους του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Κόντρα στην Περούτζια του περίφημου Πάολο Ρόσι στο «Ρενάτο Κούρι» ο Άρης έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα που κέρδισε ιταλική εκτός έδρας. Προερχόμενος από την πρόκριση επί της Μπενφίκα και με το 1-1 του πρώτου αγώνα στο Χαριλάου να μην του δίνει πολλές πιθανότητες. Κατάφερε να πετύχει μία θριαμβευτική νίκη με 3-0 και να συγκλονίσει όλη την ποδοσφαιρική Ευρώπη.

Οι Ντίνος Κούης (6’), Γιώργος Σεμερτζίδης (19’) και Γιώργος Ζήνδρος (64’) σκόραραν τα ιστορικά γκολ. Το συγκρότημα του Πέπε Σασία ανάγκασε την ιταλική ομάδα να υποκλιθεί, με τον ελληνικό Τύπο να αναφέρει πως ο Άρης «δίδαξε ποδόσφαιρο».

Διαιτητής: Χριστόφ (Τσεχοσλοβακία)

ΠΕΡΟΥΤΖΙΑ (Ιλάριο Καστανιέρ): Μαλίτσια, Νάπι (88′ Τακόνι), Τσεκαρίνι, Φρόζιο, Τζεκίνι, Νταλ Φιούμε, Μπάνι, Μπούτι, Ρόσι, Γκορέτι, Γκαλόνι.

ΑΡΗΣ (Πέπε Σασία): Παντζιαράς, Μόκαλης, Τζιφόπουλος, Κούης, Βένος, Φοιρός, Ζήνδρος (75′ Ζελίδης), Μπαλλής, Σεμερτζίδης (82′ Αλεξίου), Ολε, Βάγγης.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Europa League

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Αθλητικές Ιστορίες

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Άρης

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα
Ποδόσφαιρο

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα