Παρότι στα μέσα της σεζόν οι ομάδες συνήθως διορθώνουν λάθη ή συμπληρώνουν παίκτες, ο Ολυμπιακός έχει να θυμάται περιπτώσεις που ό,τι αγόρασε το Γενάρη ήταν... παντός καιρού -και για καιρό!

Οι πιο “καυτοί” Γενάρηδες του Ολυμπιακού! Λέγαμε και τις προάλλες, ότι, κατά κανόνα, οι καλές μεταγραφές γίνονται το καλοκαίρι. Όταν μια ομάδα έχει βάλει τους στόχους της σεζόν και το αγωνιστικό της σχέδιο στο τραπέζι, αλλά και υπάρχει πολύς χρόνος να ψάξεις, να διαπραγματευθείς και όλα τα σχετικά. Ο Ολυμπιακός, ωστόσο, έχει τραβήξει “λαχείο” σε αρκετές περιπτώσεις στη χειμωνιάτικη μεταγραφική περίοδο. Παίκτες που όχι απλώς δεν ήλθαν για να “μπαλώσουν” τρύπες, αλλά για να μείνουν και να γράψουν τη δική τους ιστορία. Στο γήπεδο και τις καρδιές των φίλων της ομάδας.

Πρώτος απ’ όλους, φυσικά, ο “Αναστό”. Τέλη της δεκαετίας το 1970, ο Νίκος Αναστόπουλος είναι το νέο hot όνομα που έχει ο Πανιώνιος. Τον θέλουν όλες οι μεγάλες ομάδες. Αλλά ο ίδιος είναι αμετακίνητα υπέρ του Ολυμπιακού. Τα ρεπορτάζ της εποχής τον ανέφεραν ήδη ως “παίκτη της ΑΕΚ”. Και ο Παναθηναϊκός ήταν στο παιχνίδι. Ο Αναστόπουλος καταλαβαίνει ότι οι “κυανέρυθροι” θα το τραβήξουν όσο πάει. Και παρεμβαίνει: “Αν κοστίζω 35 εκατομμύρια”, λέει, “τότε πρέπει και να παίρνω ανάλογα χρήματα”.

Το “πολυβόλο” που από “Μουστάκιας” έγινε “Νικολό”

Αρχίζει και κάνει μόνος του προπονήσεις, μέχρι ο Πανιώνιος να πει το “ΟΚ” στην πρόταση του Ολυμπιακού. Που, φυσικά, δεν ήταν μικρή. Τα 40.000.000 δραχμές το Δεκέμβριο του 1980 ήταν πολύ μεγάλο ποσόν. Το άξιζε. Στο λιμάνι ο κάποτε “Μουστάκιας” και μετέπειτα “Νικολό” για όλους μας, εξαιτίας της μεταγραφής του στην Αβελίνο, έκανε τρία περάσματα και… απίθανα πράγματα. Πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα 4 φορές, χάλκινο παπούτσι στην Ευρώπη το 1982-83 και άλλα πολλά. Συνολικά, σε 290 εμφανίσεις με τη φανέλα του Ολυμπιακού πέτυχε 159 γκολ!

Ο Γρηγόρης για αριστερά, ο “Τόρο” για δεξιά…

Τέλη της δεκαετίας του 1990, πάλι, ένα αστέρι λάμπει στην Πάτρα.  Ο Γρηγόρης Γεωργάτος βγάζει μάτια με την Παναχαϊκή. Ένας ολοκληρωμένος φουλ-μπακ, με φαρμακερή σέντρα και ευχέρεια στο σκοράρισμα. Το Δεκέμβριο του 1996 αλλάζει σελίδα, ως παίκτης του Ολυμπιακού. Θα ξαναγίνει άλλες δυο φορές και θα κλείσει την καριέρα του στο λιμάνι το 2007, αφού πρώτα θα περάσει από Ίντερ και ΑΕΚ. Με την ερυθρόλευκη φανέλα αγωνίστηκε σε πάνω από 210 παιχνίδια. Πήρε μαζί του 7 πρωταθλήματα και 3 Κύπελλα.

“Καυτή” μέσα στο Γενάρη -του 2007- ήταν για τον Ολυμπιακό και η μεταγραφή του Βασίλη Τοροσίδη, από την Ξάνθη. Ο “Τόρο” έγινε γρήγορα αγαπητός στην κερκίδα, αλλά και απαραίτητο γρανάζι της ομάδας. Έκατσε 6 χρόνια στο λιμάνι, πήγε στη Ρόμα, πέρασε κι απ’ τη Μπολόνια και, φυσικά… επέστρεψε κι εκείνος για να κλείσει την καριέρα του με τα χρώματα του Ολυμπιακού. Φόρεσε τη φανέλα του 223 φορές, πέτυχε 23 γκολ και πανηγύρισε έξι πρωταθλήματα και τέσσερα Κύπελλα.

Ο Μασούρας-λίρα εκατό, Σωκράτης και Μανωλάς (ξανά)

Τρία χρόνια πριν, ο Ολυμπιακός παίρνει τον Γιώργο Μασούρα από τον Πανιώνιο. Για κάτω από 500.000 ευρώ. Σήμερα, ο Μασούρας έχει ανεβάσει την αξία του στα 7.500.000 και έχει γράψει 146 συμμετοχές και 37 γκολ με την ερυθρόλευκη φανέλα. Μόλις έκλεισε τα 28 και αποτελεί μεγάλο ατού του Ολυμπιακού και της Εθνικής ομάδας.

Πέρυσι το Γενάρη, στο ρόστερ της ομάδας ήλθε -και έδεσε!- ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος. Με καριέρα σε ΑΕΚ, Τζένοα, Μίλαν, Βέρντερ Βρέμης, Ντόρτμουντ και Άρσεναλ, ο Σωκράτης είναι ένας από τους ελάχιστους Έλληνες παίκτες που έχουν αγωνιστεί σε τρία από τα Big5 πρωταθήματα της Ευρώπης. Έχει προλάβει ήδη 48 συμμετοχές με τη φανέλα του Ολυμπιακού… Από εφέτος το Γενάρη, συμπαίκτης του είναι ο Κώστας Μανωλάς, στο δεύτερο πέρασμά του από το λιμάνι. Χειμερινή μεταγραφή, αυτή τη φορά. Και με γνωστή αξία, φυσικά…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Αθλητικές Ιστορίες

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ολυμπιακός

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα
Ποδόσφαιρο

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος
Ποδόσφαιρο

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι
Ποδόσφαιρο

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι