Ο Πελέ μπορεί να έχει πετύχει αμέτρητα γκολ, όμως ο Κάρλος Αδόλφο Μπάτις τον κέρδιζε συνεχώς, σε όλη του την καριέρα! Ο Κάρλος Αδόλφο Μπάτις γεννήθηκε το 1942 στο Μπουένος Άιρες και δεν είχε αγάπη για το ποδόσφαιρο. Γενικότερα του άρεσε ο αθλητισμός, η γυμναστική, όμως ήθελε να γίνει γιατρός! Είχε το μυαλό, τη διάθεση […]

Ο Πελέ μπορεί να έχει πετύχει αμέτρητα γκολ, όμως ο Κάρλος Αδόλφο Μπάτις τον κέρδιζε συνεχώς, σε όλη του την καριέρα!

Ο Κάρλος Αδόλφο Μπάτις γεννήθηκε το 1942 στο Μπουένος Άιρες και δεν είχε αγάπη για το ποδόσφαιρο. Γενικότερα του άρεσε ο αθλητισμός, η γυμναστική, όμως ήθελε να γίνει γιατρός! Είχε το μυαλό, τη διάθεση ώστε να το πετύχει. Όμως, εν τέλει το ποδόσφαιρο τον κέρδισε.

Αν και Αργεντίνος, έπαιξε στη Βραζιλία. Κατέκτησε αήττητο πρωτάθλημα, αντιμετώπισε τον -ίσως κορυφαίο ποδοσφαιριστή όλων των εποχών- Πελέ, για 15 φορές!

Στα 17 του χρόνια, ξεκίνησε να παίζει στην ομάδα του σχολείου του (Salto Argentino) ως δεξιός εξτρέμ. Μια μέρα που έπαιζε, ο τερματοφύλακας χτύπησε, με τον γυμναστή να δίνει εντολή στον Κάρλος να πάει στο τέρμα. Ο λόγος που συνέβη αυτό, ήταν η σωματοδομή του, καθώς ήταν 1,80 και αρκετά αλτικός.

Οι πρώτες μεγάλες επιτυχίες!

Ο Μπάτις είχε το «πακέτο»! Ήταν έξυπνος, δυνατός, είχε πέραση στις γυναίκες, αλλά και στο ποδόσφαιρο ήταν εντυπωσιακός. Ξεκίνησε στην Λος Άντες το 1964, ενώ πήγε στην Ουρακάν το 1965. Έναν χρόνο αργότερα υπέγραψε στη Σαν Λορέντσο, όπου εκεί θα έκανε τις πρώτες του επιτυχίες.

Το 1968, κατακτά το πρώτο αήττητο πρωτάθλημα με τη Σαν Λορέντσο. Μάλιστα, ο Μπάτις έκανε εκπληκτική σεζόν, καθώς σε 22 αναμετρήσεις δέχτηκε μόλις 10 γκολ! Τρομερό επίτευγμα τότε!

Ως αποτέλεσμα πήγε στη Εθνική Αργεντινής, αλλά και στην Βραζιλία! Το 1971 υπογράφει στην Αμέρικα, κι από εκεί πάει στην Μπαΐα. Από εκεί στην Κορίνθιανς, το 1974, αποτελώντας τον πρώτο Αργεντίνο που παίζει εκεί!

Την μετακόμιση αυτή, την έκανε για οικονομικούς λόγους, όπως έχει εξηγήσει ο ίδιος. Δεν έκανε… λιτή ζωή, κάθε άλλο, διότι ήταν μποέμ τύπος. Συνέπεσε με την «χρυσή εποχή» του Πελέ!

Από το 1971-1974 αντιμετώπισε 15 φορές τον Πελέ. Όμως, πέτυχε κάτι αξιοθαύμαστο. Μπορεί ο Πελέ να σκόραρε ακατάπαυστα και να μη λογάριαζε αντίπαλο, όμως ο Μπάτις τον κέρδιζε συνεχώς. Δε δέχτηκε ούτε ένα γκολ από τον Βραζιλιάνο αστέρα!

Σύμφωνα με τη στατιστική, ήταν ο μοναδικός που έλεγε «όχι» στον Πελέ, από όσους τον αντιμετώπισαν πάνω από μία ή δύο φορές!

Όμως, δεν κοίταζε προσωπικά ρεκόρ, αλλά το πώς θα βελτιωνόταν! Αποτέλεσε πρότυπο για τον Ομπάλδο Φιγιόλ, τον σπουδαίο Αργεντινό τερματοφύλακα.

Οι ελαστικές κινήσεις του, του έδωσαν το ψευδώνυμο «Μπατμαν». Μάλιστα, έπαιξε και στην πρώτη έκδοση του Copa Pele στο στάδιο Pacaembú, το 1987. Ήταν ένα φιλικό για παίκτες από 35 ετών και άνω.  

Εκείνος ήταν 45 ετών και αντιμετώπισε τους Ζαϊρζίνιο, Ριβελίνο, Εντού και άλλους. Δε δέχτηκε γκολ βέβαια…

Ο Βραζιλιάνος μπορεί να μην έπαιξε, όμως τον πλησίασε και του είπε «ευχαριστώ Κάρλος, είσαι σπουδαίος τερματοφύλακας», κάτι που αποκάλυψε ο ίδιος λίγο πριν φύγει από τη ζωή.

Μπορεί να ήθελε να γίνει γιατρός, ή και να το πετύχαινε τελικά, όμως καμιά φορά η τύχη, τα φέρνει διαφορετικά!

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Αθλητικές Ιστορίες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Πελε

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ