Ο Μάρτιν Μπρέιθγουεϊτ πέρασε πολλά στη ζωή του για να γίνει ποδοσφαιριστής, ενώ πλέον τον απολαμβάνουμε στην Μπαρτσελόνα. Ο ίδιος γεννήθηκε στο Έσμπιεργκ της Δανίας, στις 5 Ιουνίου του 1991. Στα πρώτα του χρόνια δεν υπήρχε απολύτως τίποτα που να δείχνει πως θα γίνει ποδοσφαιρικός αστέρας. Οι γονείς του, κατά τη γέννησή του, τον ονόμασαν […]

Ο Μάρτιν Μπρέιθγουεϊτ πέρασε πολλά στη ζωή του για να γίνει ποδοσφαιριστής, ενώ πλέον τον απολαμβάνουμε στην Μπαρτσελόνα.

Ο ίδιος γεννήθηκε στο Έσμπιεργκ της Δανίας, στις 5 Ιουνίου του 1991. Στα πρώτα του χρόνια δεν υπήρχε απολύτως τίποτα που να δείχνει πως θα γίνει ποδοσφαιρικός αστέρας.

Οι γονείς του, κατά τη γέννησή του, τον ονόμασαν «Martin Christensen Braithwaite», ακολουθώντας τα έθιμα της Δανίας. Το όνομα «Christensen» ήταν αυτό που έφερε η μητέρα του, Heidi, πριν παντρευτεί τον πατέρα του, Μάρτιν, με το επώνυμο «Braithwaite».

Η περιπέτεια υγείας από μικρή ηλικία!

Μόλις στα 5 του χρόνια ο Μάρτιν αναγκάστηκε να καθίσει σε αναπηρική καρέκλα. Σίγουρα, μία συγκλονιστική στιγμή της ζωής του, καθώς υπέφερε από την ασθένεια Legg-CalvePerthes (νόσος Πέρθες).

Ουσιαστικά το οστό του Μάρτιν αναπτύχθηκε ασυνήθιστα και παραμορφώθηκε. Αυτό, τον έκανε να δυσκολεύεται αφόρητα να περπατήσει. Με αποτέλεσμα, οι γιατροί να τον συμβουλεύουν να μην ασκεί πίεση στα πόδια του, χρησιμοποιώντας έτσι αναπηρικό καροτσάκι.

Τον πόνεσε πολύ, σε εκείνη τη φάση της ζωής του, ενώ τα άλλα παιδιά περνούσαν ανέμελες στιγμές.

Ανέμενε καρτερικά την ημέρα που θα σηκωνόταν!

Δεν υπήρχε καμία ενημέρωση για το πόσο διάστημα θα ήταν στο αναπηρικό καροτσάκι. Απλώς ανέμενε την ημέρα που τα οστά του θα γίνονταν αρκετά ισχυρά, για να του επιτραπεί, όχι μόνο να περπατήσει. Αλλά να κλωτσήσει και μια μπάλα!

Μετά από δύο χρόνια αναμονής, σηκώθηκε και έπαιξε ποδόσφαιρο! Ήταν το μόνο πράγμα που είχε σημασία για τον ίδιο! Έχει πει σχετικά με αυτό: «Χρειαζόμουν ανθρώπους γύρω μου όλη την ώρα, για να με φροντίζουν, όπως ένα μωρό. Δεν μπορούσα να κάνω πράγματα που έκαναν άλλα παιδιά. Ήθελα μόνο να σηκωθώ και να παίξω ποδόσφαιρο. Και τα κατάφερα».

Πήρε έτσι το παρατσούκλι «The street fighter».

Είχε πρότυπο τον Ρονάλντο!

Στο δύσκολο μονοπάτι του να επιστρέψει δυναμικά στο ποδόσφαιρο, πέρασε άπειρες ώρες με τον πατέρα του, Κέιθ. Εκείνος τον ενθάρρυνε να εμπνευστεί από τον Βραζιλιάνο επιθετικό. Το «φαινόμενο» Ρονάλντο.

Η πρώτη δοκιμή έγινε στην Ακαδημία του τοπικού συλλόγου της Δανίας SGI. Μετέπειτα έγινε μέλος του μεγαλύτερου συλλόγου στην πόλη του, την Έσμπιεργκ, ενώ ακολούθησε η Μίντιλαντ. Επέστρεψε όμως στην Έσμπιεργκ, ώστε να βρίσκεται κοντά στην οικογένειά του.

Όνειρό του ήταν να αγωνιστεί στο εξωτερικό. Δοκιμάστηκε στη Ρετζίνα και τη Νιουκάστλ. Όμως, παρέμεινε στην Έσμπιεργκ, με αποτέλεσμα να κερδίσει το Κύπελλο Δανίας, τη σεζόν 2012-13.

Οι εμφανίσεις που πραγματοποίησε στη Δανία τράβηξαν την προσοχή ευρωπαϊκών συλλόγων, όπως η Σέλτικ, η Τουλούζ και η Χαλ.

Όμως, μετακόμισε στην Τουλούζ εν τέλει, για δύο εκατ. ευρώ. Αφού σημείωσε 35 γκολ, πήρε μεταγραφή στη Μίντλεσμπρο, όμως απέτυχε να αφήσει τη σφραγίδα του στην Αγγλία.

Επέστρεψε στη Γαλλία για λογαριασμό της Μπορντό, ενώ μετά η Λεγκανές τον έφερε στην Ισπανία.

Εκεί, πέτυχε αρκετά και η Μπαρτσελόνα τον «τσίμπησε».

Στις 20 Φεβρουαρίου του 2020, οι «μπλαουγκράνα» πλήρωσαν τη ρήτρα του και αποδεσμεύτηκε.

Με τον Μάρτιν Μπρέιθγουεϊτ να γίνεται ο πέμπτος παίκτης από τη Δανία που φορά τη φανέλα της Μπάρτσα. Μάλιστα, μετά το ντεμπούτο του, πήρε μια αγκαλιά από τον Αργεντινό σούπερ σταρ, Λιονέλ Μέσι.

Ο Μπρέιθγουεϊτ είπε αστειευόμενος: «Αν το ποδόσφαιρο ήταν θρησκεία, ο Μέσι θα ήταν Θεός».

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Αθλητικές Ιστορίες

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Μπαρτσελόνα

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Θέλει να «δέσει» τον Τεό Ερναντές η Μίλαν
Ποδόσφαιρο

Θέλει να «δέσει» τον Τεό Ερναντές η Μίλαν