Χρυσάφι στα πόδια του ποδοσφαιριστή έριξε η DC United! Τον κάνει τον καλύτερα αμειβόμενο Έλληνα παίκτη στον πλανήτη. Και με όρους... παράδοσης, κανονικά! Το όνομά του;

Ο πιο ακριβοπληρωμένος Έλληνας παίκτης; Δεν πάει ο νους σας! Ούτε τους όρους με τους οποίους θα γίνει “χρυσός”, φαντάζεστε. Διότι εδώ μιλάμε κανονικά για… Olympus Has Fallen. Για πλήρη παράδοση της DC United, της ομάδας της πρωτεύουσας των ΗΠΑ. Για χρήμα 3,5 φορές πάνω απ’ το salary cap και μάλιστα με προσύμφωνο από τώρα για το καλοκαίρι!

Ο νέος Έλληνας “βασιλιάς” των αμοιβών στον κόσμο δεν είναι άλλος από τον Ταξιάρχη Φούντα! Δυο μήνες πριν κλείσει τα 27 του, στις 4 Σεπτεμβρίου εφέτος, ο Ταξιάρχης θα ταξιδέψει τον Ιούλιο από την Αυστρία και τη Ραπίντ και θα φορέσει την κοκκινόμαυρη φανέλα της DC για, συνολικά, 6.300.000 ευρώ μέχρι το 2025. Δηλαγή για 2.100.000 ευρώ το χρόνο!

Είναι το δεύτερο ρεκόρ που καταγράφει ο Έλληνας παίκτης στην καριέρα του. Στις 17 Μαρτίου του 2013, η ανακάλυψη του Τόνι Σαβέβσκι έγινε ο νεώτερος στην ιστορία παίκτης που παίζει με την ΑΕΚ σε επίσημο παιχνίδι.Σε ηλικία μόλις 16 ετών 6 μηνών και 13 ημερών παίζει κατά του Αστέρα Τρίπολης. Και τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς, παίρνει και τον τίτλο του νεώτερου σκόρερ στην ιστορία της “Ένωσης”, στο 1-0 κατά του Πλατανιά.

Το δεύτερο ρεκόρ, μέσω… Αυστρίας

Αυτό το δεύτερο ρεκόρ του, του πιο ακριβοπληρωμένου Έλληνα ποδοσφαιριστή το πετυχαίνει μέσω… Αυστρίας. Η ΑΕΚ του 2013 είναι μια ΑΕΚ που οι φίλοι της θέλουν να ξεχάσουν. Στα πρόθυρα οικονομική κατάρρευσης δε μπορεί να κρατήσει τον ταλαντούχο Ταξιάρχη. Και η πρώτη του αυστριακή ομάδα, είναι, έτσι, η Σάλτσμπουργκ. Υπογράφει λίγο μετά τα 18α γενέθλιά του. Αλλά θα ακολουθήσουν 4 σεζόν ως δανεικός.

Λίφερινγκ, Γκρόντιγκ, Πανιώνιος, Αστέρας Τρίπολης και ξανά Πανιώνιος είναι οι σταθμοί του. Και μετά, παίρνει και πάλι το δρόμο για το Βορρά. Υπογράφει στη γερμανική Σόνενχοφ, ομάδα 4ης Εθνικής! Και τον άλλο χρόνο, στην Πόλτεν, της Β’ Εθνικής της Αυστρίας. Κοντεύει τα 24 όταν πια, με τη Ραπίντ Βιέννης επιστρέφει σε μεγάλη κατηγορία. Και η επιστροφή του είναι ηχηρή.

Με τη Ραπίντ, στην πρώτη του σεζόν βάζει 19 γκολ στο πρωτάθλημα, μοιράζει 6 ασίστ και οι οπαδοί της ομάδας τον ψηφίζουν Παίκτη της Χρονιάς. Την επόμενη, ο Έλληνας επιθετικός κλείνει τη χρονιά με συνολικά 14 γκολ και 7 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις. Και εφέτος, μέχρι στιγμής μετράει 30 συμμετοχές, 11 γκολ και 5 ασίστ.

Στο στόχαστρο από πέρυσι το Σεπτέμβριο, στις ΗΠΑ από το καλοκαίρι

Οι αμερικανοί σκάουτ εντόπισαν τον Ταξιάρχη από πέρυσι το Φθινόπωρο και ήλθαν σε επαφή μαζί του το Νοέμβριο. Ο Φούντας έχει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι, αλλά η πρότασή της DC ήταν  για άμεση μεταγραφή -το αμερικανικό πρωτάθλημα ξεκινάει στις 26 Φεβρουαρίου. Η Ραπίντ, ωστόσο δε δέχεται κάτι τέτοιο. Ο Έλληνας κυνηγός θα μείνει στη Βιέννη ως το τέλος της σεζόν, όπως και να ‘χει.

Αυτό δεν πτόησε καθόλου τη DC -που οι ιδιοκτήτες της έχουν και τη Σουόνσι, στην Τσάμπιονσιπ. Παρότι, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ενδιαφέρον δείχνουν η Σάλτσμπουργκ (πάλι), δυο ελληνικές ομάδες, αλλά και σύλλογοι από Ιταλία, Γερμανία, η πρόταση που κάνουν οι αμερικανοί είναι, απλώς, πολύ καλή για να πει… no ο Φούντας. “Designated” παίκτης -άρα με δικαίωμα να αμειφθεί με περισσότερα από τα 600.000 δολάρια (περίπου 550.000 ευρώ) που είναι το salary cap του MLS. Και, συγχρόνως, κανένα πρόβλημα να αρχίσει να αγωνίζεται από το καλοκαίρι -μέσα της σεζόν για το αμερικανικό πρωτάθλημα.

Θα βρει Σβιντέρσκι, Νικοπολίδη και το… american dream

Φυσικά, το προσύμφωνο υπογράφηκε και σε λίγους μήνες ο Φούντας θα συναντήσει στο MLS τον Κάρολ Σβιντέρσκι (Σάρλοτ FC), πρώτο παίκτη που μεταπηδά στο MLS κατευθείαν από ελληνικό σύλλογο, αλλά, βέβαια, και τον Γιάννη Νικοπολίδη. Το… μήλο κάτω απ’ τη μηλιά του Αντώνη, έγινε πρόσφατα ο Έλληνας ποδοσφαιριστής που επελέγη στο draft και θα παίξει στους Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς.

Για την ιστορία να πούμε ότι ο Ταξιάρχης, που τώρα παίρνει περίπου 200.000 ευρώ στην Αυστρία, θα είναι ο υψηλότερα αμειβόμενος παίκτης των DC. Στην τριάδα των “Designated” παικτών παίρνει τη θέση του αμερικανού Πολ Αριόλα, που πήγε στο Ντάλας. Μια… τεθλασμένη πορεία στην ποδοσφαιρική ζωή του Φούντα, τον φέρνει πια έτοιμο να ζήσει το… american dream με συμβόλαιο που ούτε ονειρεύονται άλλοι ‘Ελληνες παίκτες. Εννιά χρόνια μετά, ο… Σαβέβσκι βγαίνει προφητικός -ξανά…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Αθλητικές Ιστορίες

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα
Ποδόσφαιρο

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος
Ποδόσφαιρο

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι
Ποδόσφαιρο

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι