Όπως λέει και το όνομά του, από μόνο του, ο Μπέν Μπρέρετον Ντίαζ είναι μια παράξενη περίπτωση. Και πρόσφατα συνδέχθηκε με το πιο... παράξενο -και άτυχο- ταξίδι του κόσμου!

Ο γύρος του κόσμου… “τζάμπα” (για τον Μπρέρετον)! Ο Μπέντζαμιν Άντονι Μπρέρετον, είναι πιο γνωστός ως Μπεν Μπρέρετον… Ντίαζ. Κι αυτό και μόνο θα πρέπει σας προειδοποιεί για την -περίεργη- περίπτωσή του. Ο Μπρέρετον είναι Άγγλος κατά το ήμισυ. Ο πατέρας του είναι αστυνομικός στο Στόουκ -και ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής, επίσης. Αλλά η μητέρα του, Άντρια, είναι από τη Χιλή και το επώνυμό της είναι Ντίαζ.

Ως παίκτης ο Μπεν δεν είχε φοβερό ξεκίνημα. Πέρασε από τις Ακαδημίες της Γιουνάιτεντ, πήγε μετά στην ομάδα της γεννέτειράς του, τη Στόουκ Σίτι και μετά στη Νότιγχαμ. Εκεί, σε 57 συμμετοχές συνολικά είχε 9 γκολ και 7 ασίστ.  Ήταν ακόμη και μικρός, όμως.

Η Μπλάκμπερν είδε στον παίκτη μέλλον. Κι έτσι, μετά από ενάμιση χρόνο που τον είχε δανεικό, τον αγοράζει από τη Νότιγχαμ για 8.,300.000 ευρώ! Αρκετά έως πολλά, διότι ως τότε, Γενάρη του 2019, λίγο πριν κλείσει τα 20 του, ο Μπρέρετον δεν είχε ξεπεταχτεί ακόμη. Ούτε το 2020-21 έδειξε πολλά . Μέχρι να ξεκινήσει η εφετινή σεζόν, σε 88 συνολικά συμμετοχές με τη Μπάκμπερν είχε μόλις 9 γκολ.

20 γκολ σε 30 ματς ως τώρα στην Τσάμπιονσιπ!

Αλλά εφέτος… έχει πάρει φωτιά! Σε 30 ματς της Τσάμπιονσιπ έχει ως τώρα 20 γκολ, υπερδιπλάσια απ’ όσα έχει πετύχει ως τώρα σ’ όλη την υπόλοιπη καριέρα του!  Κι έτσι, μια παρέα από φίλους της… Εθνική Χιλής, κίνησε πριν από μερικές μέρες για να τον δει live στο ματς με τη Μίλγουολ.

Στην Εθνική Χιλής μέσω… Football Manager!

Ναι. Της Εθνική Χιλής είπαμε. Καλά το είδατε. Αν και διεθνής με τις Νέων της Αγγλίας, ο Μπρέρετον παίζει για την εθνική ομάδα της χώρας της μητέρας του -εξ ου και το Ντίαζ, αφού οι Λατινοαμερικάνοι κρατούν και τα δύο επώνυμα.

Μάλιστα ο Μπρέρετον είναι εξαιρετικά δημοφιλής στη Χιλή διότι έγινε διεθνής μαζί της μέσω… σόσιαλ μίντια και Footbball Manager. Κάποιοι πρόσεξαν στα  Unusual Facts του προφίλ του στο παιχνίδι ότι έχει καταγωγή και από Χιλή και μέσω… ιντερνετικής εκστρατείας “ανάγκασα픨τον Μαρτίν Λασάρτε να τον καλέσει για τα Προκριματικά του Παγκοσμίου του Κατάρ, αλλά και για το Κόπα Αμέρικα.

Δεν το μετάνιωσε: σε 11 εμφανίσεις ο Μπρέρετον-Ντίαζ έχει ως τώρα 4 γκολ, εναντίον της Παραγουάης, της Βενεζουέλας και της Αργεντινής, για τα προκριματικά του Κατάρ, αλλά και κατά της Βολιβίας στο Κόπα Αμέρικα. Μαθηματικά η Χιλή έχει ακόμη ελπίδες πρόκρισης στο Μουντιάλ, οπότε η λατρεία για τον παίκτη είναι λογική.

Έπεσαν πάνω στη “Eunice”> και τον.. τραυματισμό!

Οι πέντε φίλοι από το Σαντιάγο, λοιπόν, μάλλον δεν έχουν καλές σχέσεις με το ίντερνετ, αλλά ούτε και με την… τύχη. Διότι η κακοκαιρία Γιούνις, κατ’ αρχάς, οδήγησε το ματς σε αναβολή.


Ακόμη όμως και… καιρού επιτρέποντος, οι πέντε φίλοι και πάλι δε θα είχαν τη χαρά να δουν το ίνδαλμά τους να παίζει, αφού είναι τραυματίας και θα λείψει για λίγο καιρό ακόμη. Είχαν όμως, τουλάχιστον τη χαρά να φωτογραφηθούν μαζί του, αφού μέχρι την τελευταία στιγμή η Μπλάκμπερν πάλεψε για να γίνει το ματς και ο Μπεν βρέθηκε στο γήπεδο, με τις πατερίτσες του…

Φυσικά, ένα ταξίδι 12.000 χιλιομέτρων, από το Σαντιάγο στην Αγγλία μόνο και μόνο για μια φωτογραφία, ε, το λες και λίγο “τζάμπα”, αλλά το στιγμιότυπο είναι και μια κάποια παρηγοριά για τον Χαμόν και την παρέα του. Που πιθανότατα θα τον δουν και να παίζει με τη Χιλή στις 24 και 29 Μαρτίου στα δύο τελευταία προκριματικά της Comnebol…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Αθλητικές Ιστορίες

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Θέλει να «δέσει» τον Τεό Ερναντές η Μίλαν
Ποδόσφαιρο

Θέλει να «δέσει» τον Τεό Ερναντές η Μίλαν