Αν η ιστορία του Τζίμι Γκλας είχε γραφτεί ως σενάριο όλοι θα το λέγαμε υπερβολικό. Ίσως και μπούρδα. Είναι απίστευτο κι όμως αληθινό, ωστόσο. Και συζητείται ακόμη!

Ο δανεικός γκολκίπερ-σκόρερ-σωτήρας και… άφαντος! Η απίθανη ιστορία ενός… απίθανου γκολκίπερ συζητείται ακόμη, 23 χρόνια μετά! Και δικαίως. Διότι δε βλέπει πολύ συχνά κανείς στην πραγματική ζωή -και όχι στο σινεμά- να συνωμοτεί το σύμπαν για να γίνει απόλυτος ήρωας το απόλυτο underdog. Ένας “άγραφος” γυρολόγος του αγγλικού ποδοσφαίρου που οι οπαδοί της Καρλάιλ έχουν, από το 1999 ως θεό!

Ο Τζίμι Ρόμπερτ Γκλας γεννήθηκε την 1η Αυγούστου του 1973 στο Λονδίνο. Ψηλό παλικάρι φαινόταν ότι θα γίνει. (Έγινε. 1μ93) Πήγε στις Ακαδημίες της Τσέλσι. Και μετά σ’ αυτές της Κρίσταλ Πάλας. Ήθελε να γίνει γκολκίπερ. Τυπικώς, το κατάφερε. Άλλαξε 16 ομάδες. Σε μια σεζόν, το 2000-01 κατάφερε και άλλαξε 5, ως δανεικός απ’ την Όξφορντ.

Σταμάτησε το ποδόσφαιρο στα 28 του, το 2001. Ξανάπαιξε 3 ματς με τη Γέιμουθ το 2004. Και μετά σταμάτησε οριστικά. Στην καριέρα του έδωσε συνολικά 169 παιχνίδια. Και πέτυχε 2 γκολ. Το ένα ήταν το… αυτογκόλ με το οποίο η μόνη ομάδα όπου στέριωσε (1996-98, 95 ματς), η Μπόρνμουθ, ισοφαρίστηκε και εν τέλει έχασε τον τελικό του Football League Trophy από την Γκρίμσμπι με 2-1, στο Γουέμπλεϊ! Μπορείτε να το δείτε εδώ:

Το δεύτερο του γκολ ήταν για τη δική του (δανεική) ομάδα και έγραψε ιστορία!

Ο χαμένος τελικός της Μπόρνμουθ οδήγησε τον άτυχο γκολκίπερ στη Σουίντον. Εκεί έπαιξε μόνο 11 ματς. Και πήγε δανεικός στην Καρλάιλ. Όπου έπαιξε μόλις 3 παιχνίδια. Και πέτυχε επίσης άλλο ένα γκολ. Αυτή τη φορά όχι εναντίον της δικής του ομάδας. Εναντίον της αντίπαλης. Και έγινε για πάντα ο τοπικός ήρωας της πόλης!

Βλέπετε, είπαμε: το σενάριο ξεπερνάει και την πιο τρελή φαντασία. Η Καρλάιλ θέλει να σώσει την κατηγορία. Είναι στο 95′ του αγώνα με την Πλίμουθ και το ματς βρίσκεται στο 1-1. Φυσικά, στο κόρνερ που κερδίζει η ομάδα όλοι -και ο γκολκίπερ Τζίμι Ρόμπερτ Γκλας, στο 3ο και τελευταίο του ματς με τη φανέλα της. Και… σκοράρει! Όχι με το κεφάλι! Με κοντινό σουτ! Και γίνεται, φυσικά, της κακομοίρας! (Στο 3’09” του βίντεο η φάση)

Πλασιέ ειδών πληροφορικής, οδηγός ταξί και στο ποδόσφαιρο ξανά -όχι στο χορτάρι…

Το γκολ αυτό συμπεριλήφθηκε σε αρκετές λίστες με “Κορυφαία” σε σημασία όλων των εποχών -από το Channel 4, τους Times, το ITV4. Τα παπούτσια που φορούσε εκείνο το απόγευμα εκτίθενται στο Εθνικό Μουσείο Ποδοσφαίρου της Αγγλίας, στο Μάντσεστερ από το 2014! Η ιστορία μνημονεύεται ακόμη συχνά πυκνά. Αλλά η συνέχεια δεν ήταν το ίδιο εντυπωσιακή για τον γκολκίπερ-ήρωα της Καρλάιλ.

Άλλαξε ομάδες σταμάτησε το ποδόσφαιρο έγινε πλασιέ ειδών πληροφορικής. Μετά, οδηγός ταξί στο Ντόρσετ. Άφαντος, με άλλα λόγια, από τα γήπεδα. “Είναι δύσκολο από ΄΄αξέχαστος΄΄ να γίνεις κάποιος που ανησυχεί πώς θα πληρώσει τον επόμενο λογαριασμό του”, είπε το 2013 στο BBC. “Το γκολ εκείνο ήταν μια απίθανη στιγμή στη ζωή μου και πάντα θα τη χαίρομαι”.

Ο Γκλας έγινε για ένα διάστημα προπονητής των γκολκίπερ της Πουλ Τάουν. Και από το 2016 βρίσκεται πάλι στο ποδόσφαιρο. Είναι ο σύνδεσμος διοίκησης – παικτών… στη Μπόρνμουθ. Την ομάδα που “έκαψε” στον τελικό του 1998, πριν γίνει αξέχαστος ήρωας στον “τελικό” της Καρλάιλ το 1999. Άτιμο ποδόσφαιρο, τι ιστορίες υπέροχες και ανθρώπινες γεννάς…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Αθλητικές Ιστορίες

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα
Ποδόσφαιρο

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος
Ποδόσφαιρο

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι
Ποδόσφαιρο

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι