Ντόπα, “κέρατο”, ξυλοδαρμοί, φόνος. Ο “μαύρος” αθλητισμός ή αλλιώς η σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού. Οι περιπτώσεις που αντί για θαυμασμό, τα σπορ προκάλεσαν έως και αποτροπιασμό. Και σε κάθε περίπτωση ήρωες έχασαν τη λάμψη τους για πάντα… Σε ό,τι αφορά τις εξωσυζυγικές σχέσεις, όλοι ξέρουν την περίπτωση του κορυφαίου γκόλφερ Τάιγκερ Γουντς. Η σύζυγός του […]

Ντόπα, “κέρατο”, ξυλοδαρμοί, φόνος. Ο “μαύρος” αθλητισμός ή αλλιώς η σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού. Οι περιπτώσεις που αντί για θαυμασμό, τα σπορ προκάλεσαν έως και αποτροπιασμό. Και σε κάθε περίπτωση ήρωες έχασαν τη λάμψη τους για πάντα

Σε ό,τι αφορά τις εξωσυζυγικές σχέσεις, όλοι ξέρουν την περίπτωση του κορυφαίου γκόλφερ Τάιγκερ Γουντς. Η σύζυγός του τον κυνήγησε επειδή έμαθε για μία. Αποδείχθηκαν πολλές. Δικό τους θέμα, θα πείτε. Αλλά η υπόθεση κόστισε στον Γουντς σε αίγλη, χορηγούς και… 100.000.000 δολάρια για το διαζύγιο.

Πασίγνωστες είναι επίσης και οι περιπέτειες του Ντιέγκο Μαραντόνα με την κόκα, το ποτό, τις σχέσεις με τη Μαφία…  Και, βέβαια, οι μεγάλες απογοητεύσεις από τον κόσμο της ποδηλασίας, με τον Λανς Άρμστρονγκ, πρώτο και καλύτερο, αλλά και τον Φλόιντ Λάντις, να στιγματίζονται για χρήση παράνομων ουσιών. Ο παγκόσμιος αθλητισμός είχε τον Άρμστρονγκ ως πρότυπο. Η παραδοχή του, το 2013, ήταν αποκαρδιωτική…

Το “κουκούλωμα” της υπόθεσης Φουέντες

Λιγότερο γνωστή είναι η υπόθεση με τον Ισπανό γιατρό Εουφεμιάνο Φουέντες, το 2006. Στο πλαίσιο της επιχείρησης αντι-ντόπινγκ με την ονομασία “Πουέρτο”, στην κλινική του βρέθηκαν ερυθροποιητίνη, αυξητικές ορμόνες, στεροειδή αναβολικά, και 186 φιάλες αίματος!

Η υπόθεση στράφηκε κυρίως προς τους αρκετούς ποδηλάτες πελάτες του. Ο ίδιος, ωστόσο επέμεινε ότι το κύκλωμα ήταν πολύ πιο εκτεταμένο και περιλάμβανε μεταξύ άλλων τενίστες, πυγμάχους και ποδοσφαιριστές. Δέχθηκε απειλές για τη ζωή του,  ακολούθησαν δικαστικές διαμάχες και, εν τέλει, το δικαστήριο αποφάσισε να καταστραφούν (!) όλα τα δείγματα αίματος πλην αυτών που προέρχονταν από τους ποδηλάτες. 

Ένας συνάδελφός του ισχυρίστηκε πως κάποτε ο Φουέντες του είπε: “Αν ανοίξω το στόμα μου, η Εθνική Ισπανίας θα αποβληθεί από το Μουντιάλ (σ.σ. του 2010). Ο ίδιος, πάντως, αρνήθηκε ότι έχει πει κάτι τέτοιο, το 2013…

Η εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσα FIFA

Όταν το Κατάρ έπαιρνε το Παγκόσμιο Κύπελλο ο κόσμος βούιζε ότι κάτι παράξενο πρέπει να είχε συμβεί. Βουίζει ακόμη. Οι έρευνες για πιθανό σκάνδαλο από την Παγκόσμια Ομοσπονδία και τον γνωστό και μη εξαιρεταίο Σεπ Μπλάτερ, συνεχίζονται ακόμη.

Το FBI, που έχει και μια μανία με τη Ρωσία ερευνά και το Παγκόσμιο του 2014. Αλλες φήμες λένε όμως ότι μπόλικο χρήμα κυκλοφόρησε στη Ζυρίχη και για να πάρει η Νότιος Αφρική το Μουντιάλ του 2010, ενώ κάποιοι έχουν υποψίες και για το προηγούμενο.

Συνολικά έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε 18 άτομα και 2 εταιρείες, στις οποίες εμπλέκονται 9 αξιωματούχοι της FIFA και 5 επιχειρηματίες. Και έπεται συνέχεια.

Ο O.J. Simpson και η δίκη του αιώνα!

Η ιστορία του αμερικανού σταρ του φούτμπολ και ηθοποιού Ο Τζέι Σίμπσον είναι πασίγνωστη. Επί 27 χρόνια, ο παγκόσμιος αθλητισμός την έχει ως αντι-πρότυπο. Και σήμερα ακόμη πολλοί πιστεύουν ότι εκείνος δολοφόνησε την πρώην σύζυγό του Νικόλ Μπράουν και το φίλο της τη νύχτα της 12ης Ιουνίου του 1994.

Στη “δίκη του αιώνα”, όπως ονομάστηκε, ωστόσο, αθωώθηκε. Το νομικό του επιτελείο ονομάστηκε “Ντριμ Τιμ” και εισέπραξε 6.000.000 δολάρια (το 1995, έτσι;)

Στην αστική δίκη που ακολούθησε, ο Σίμπσον καταδικάστηκε να πληρώσει αποζημίωση 33.000.000 δολαρίων στις οικογένειες των θυμάτων. Κήρυξε πτώχευση και μετακόμισε στη Φλόριντα για να μη χάσει το σπίτι του εκεί.

Όλη η περιουσία του στο Λος Άντζελες εκποιήθηκε, αλλά δεν απέφερε στις οικογένειες παρά ένα πολύ μικρό κλάσμα της επιδικασθείσας αποζημίωσης…

Κέριγκαν: μια ακόμη ανατριχιαστική υπόθεση

Το καλλιτεχνικό πατινάζ στις ΗΠΑ, τη δεκαετία του 1990 είχε δύο μεγάλες αντιπάλους. Την Τάνια Χάρντινγκ και τη Νάνσι Κέριγκαν. Στις 6 Ιανουαρίου του 1994, όμως, αμέσως μετά την προπόνησή της, στο Κόμπο Αρένα, του Ντιτρόιτ, η Κέριγκαν δέχθηκε επίθεση και τραυματίστηκε μ’ ένα αστυνομικό γκλοπ χαμηλά στο δεξί μηρό, από έναν άγνωστο άντρα. Το “γιατί, γιατί”, που ακούγεται να λέει στο βίντεο, έμεινε στην ιστορία!

Μεγάλος ηττημένος ήταν στην ουσία ο αθλητισμός. Κι αυτό επειδή ο τραυματισμός την τρόμαξε περισσότερο, παρά της έκανε ζημιά. Η υπόθεση όμως ήταν σοκαριστική και πήρε μεγάλη έκταση. Οι αρχές τη διερεύνησαν σε βάθος και, εν τέλει, το ανατριχιαστικό συμπέρασμά τους ήταν ότι η επίθεση είχε ως ηθική αυτουργό την Χάρντινγκ!

Εκείνη, μαζί με τότε σύζυγό της, κι’ έναν φίλο του είχαν σχεδιάσει την επίθεση. Την ανέθεσαν στον Σέιν Σταντ, έναντι 6.500 δολαριων. Όταν διαλευκάνθηκε η υπόθεση και οι τρεις έκαναν φυλακή για την αποτρόπαιη πράξη τους, ενώ η Χάρντινγκ αποβλήθηκε από το καλλιτεχνικό πατινάζ.

Η τραγική ειρωνία για τη Χάρντινγκ είναι ότι η επίθεση κατά της Κάριγκαν όχι μόνο δε διέκοψε την καριέρα της, αλλά την έκανε ακόμη πιο διάσημη. Τόσο ώστε πριν από τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς της Νορβηγίας, το Φεβρουάριο της ίδιας χρονιάς με την επίθεση, είχε ήδη συγκεντρώσει χορηγίες της τάξης των 9.500.000 δολαρίων. Α! Πήρε εκεί και το ασημένιο μετάλιο, το μοναδικό για την αμερικανική ομάδα…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Αθλητικές Ιστορίες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Γκολφ

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Υπόλοιπα Αθλήματα

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα
Ποδόσφαιρο

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος
Ποδόσφαιρο

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι
Ποδόσφαιρο

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι