Ντομ Τέλφορντ: Κάλλιο αργά, παρά ποτέ, αδελφέ… Θα πείτε, ποιος είναι ο Ντομ Τέλφορντ; Και όμως είναι μια (στατιστική) περίπτωση από τις λίγες στο αγγλικό ποδόσφαιρο. Σκοράρει εφέτος κάθε 74 αγωνιστικά λεπτά και είναι, έτσι, ο πιο παραγωγικός παίκτης στην Αγγλία αυτή τη στιγμή. Θα πείτε και πάλι: και πού σκοράρει τόσο πολύ; Ε, χμ, […]

Ντομ Τέλφορντ: Κάλλιο αργά, παρά ποτέ, αδελφέ… Θα πείτε, ποιος είναι ο Ντομ Τέλφορντ; Και όμως είναι μια (στατιστική) περίπτωση από τις λίγες στο αγγλικό ποδόσφαιρο. Σκοράρει εφέτος κάθε 74 αγωνιστικά λεπτά και είναι, έτσι, ο πιο παραγωγικός παίκτης στην Αγγλία αυτή τη στιγμή.

Θα πείτε και πάλι: και πού σκοράρει τόσο πολύ; Ε, χμ, εντάξει. Όχι στην Πρέμιερ. Ούτε στην Τσάμπιονσιπ. Ούτε στη Λιγκ 1. Το βρήκατε. Στη Λιγκ 2. Την τέταρτη κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου όπου παίζει η Νιούπορτ Κάουντι. Η έβδομη ομάδα στην καριέρα του Τέλφορντ.

Μια καριέρα πολλά υποσχόμενη όταν ξεκίνησε το ποδόσφαιρο. Ήταν με την ομάδα νέων της Μπλάκπουλ Και μάλιστα, το γκολ του εναντίον της Λίβερπουλ στο μεταξύ τους παιχνίδι για το Κύπελλο Νέων, είχε ψηφιστεί και γκολ της σεζόν 2013-2014. Μια αριστοτεχνική λόμπα από 35 μέτρα!

Υποσχόταν πολλά, αλλά έδειξε λίγα…

Μετρίου ύψους, αλλά γρήγορος και με καλή τεχνική κατάρτιση, ο Τέλφορντ έπαιξε και με την πρώτη ομάδα της Μπλάκπουλ την επόμενη χρονιά. Στην Τσάμπιονσιπ. Αλλά δεν έκανε πρακτικώς τίποτε που να οδηγήσει την ομάδα στο να τον κρατήσει. Σε 15 εμφανίσεις μαζί της πέτυχε μόλις ένα γκολ. Παρά ταύτα, βρέθηκε στην Πρέμιερ την επόμενη σεζόν, με τα χρώματα της Στόουκ Σίτι.

Με την πρώτη ομάδα δεν έπαιξε καθόλου. Και με την Κ23 της, μόλις ένα ματς, την επόμενη χρονιά. Η Στόουκ τον έδωσε δανεικό στη Μπρίστολ Ρόβερς. Σε 24 ματς μαζί της, στην Λιγκ 1, πέτυχε πέντε γκολ. Για το πρωτάθλημα, μόλις 3 σε 19 συμμετοχές.

Στα 21 του η καριέρα του φαινόταν να τελειώνει. Αλλά στην ιστορική Μπέρι, που τον εμπιστεύθηκε, έμοιασε να αναγεννιέται. Στη Λιγκ 2 πλέον, σε 48 συμμετοχές μαζί της πετυχαίνει 14 γκολ. Για το πρωτάθλημα μόνον 6 σε 38 ματς. Αλλά σε εφτά εμφανίσεις του στο EFL Trophy μαζί της πετυχαίνει 7 γκολ. Και κερδίζει το παρατσούκλι “Mr Checkatrade”, όπως ονομαζόταν, λόγω του τότε χορηγού του ο θεσμός. Κερδίζει, με προπονητή τον Ράιαν Λόου και την άνοδο στη Λιγκ 1.

13 γκολ σε 106 αγώνες πρωταθλήματος!

Ακολουθεί τον Λόου και στην Πλίμουθ, όπου πηγαίνει εκείνος. Για τη Λιγκ 2 (και τη Λιγκ 1, πάλι, την επόμενη σεζόν, αφού η Πλίμουθ κερδίζει την άνοδο), σε συνολικά 47 ματς πετυχαίνει μόλις 5 γκολ. Και για το πρωτάθλημα μόλις 3. Η σεζόν είναι του 2020-21. Και, συνολικά, σε αγώνες πρωταθλήματος ο Τέλφορντ έχει πετύχει μόλις 13 γκολ!

Το ίδιο κακή είναι η επίδοσή του και στο δεύτερο μισό της σεζόν, που τον βρίσκει στη Νιούπορτ. Σε 10 ματς πρωταθλήματος βρίσκει μια φορά δίχτυα. Και ξαφνικά, σπό τις 19 Οκτωβρίου εφέτος, δυο μήνες πριν κλείσει τα 25 του (στις 5 Δεκεμβρίου), αρχίζει και βάζει φωτιά στα τόπια! Σκοράρει τουλάχιστον ένα γκολ σε οκτώ σερί ματς! Πετυχαίνει το πρώτο του χατ-τρικ. Και γίνεται μόλις ο ο δεύτερος παίκτης στην ιστορία που ανακηρύσσεται “Παίκτης του Μήνα” για την κατηγορία επί δύο συνεχόμενους μήνες.

 

Ο Τέλφροντ είναι πρώτος στον πίνακα των σκόρερ του πρωταθλήματος. Με 14 γκολ. Όσα είχε βάλει σε όλη την καριέρα του! Έχει σκοράρει και στον ένα αγώνα του EFL Trophy στον οποίο έπαιξε. Γενικά, γεννούν και τα κοκόρια του. Late bloomer; Μακάρι. Το βέβαιο είναι ότι με τον ίδιο να κάνει όσα κάνει, η ομάδα της Ουαλίας απέχει πια 1 βαθμό από την 4η θέση και την απευθείας άνοδο. Ο πρώην “άσφαιρος”, που έχει γίνει… πολυβόλο, είναι ο τοπικός ήρωάς της…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Αθλητικές Ιστορίες

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ