Νίκησε (δις) τον καρκίνο -και για πάντα το σεβασμό! Η ιστορία του Γεράι Άλβαρεθ δεν είναι απλώς συγκινητική. Αποτελεί και πηγή έμπνευσης για καθεμία και καθέναν που θα βρεθεί αντιμέτωπος στη ζωή του με την επάρατη νόσο. Ο Βάσκος σέντερ μπακ της Αθλέτικ Μπιλμπάο κλείνει τα 27 του στις 24 Ιανουαρίου. Κι όμως. Έχει ήδη […]

Νίκησε (δις) τον καρκίνο -και για πάντα το σεβασμό! Η ιστορία του Γεράι Άλβαρεθ δεν είναι απλώς συγκινητική. Αποτελεί και πηγή έμπνευσης για καθεμία και καθέναν που θα βρεθεί αντιμέτωπος στη ζωή του με την επάρατη νόσο. Ο Βάσκος σέντερ μπακ της Αθλέτικ Μπιλμπάο κλείνει τα 27 του στις 24 Ιανουαρίου. Κι όμως. Έχει ήδη δώσει δύο νικηφόρες μάχες με δύο διαφορετικούς καρκίνους. Και στην πορεία έχει γίνει παράδειγμα για μίμηση. Και ήρωας για τους συμπαίκτες του.

Η ζωή του Γεράι Άλβαρεθ, μέχρι το Δεκέμβριο του 2016, είχε μόνο… Αθλέτικ. Και ποδόσφαιρο. Στην ομάδα από 13 χρονών, “ψήθηκε” για ένα χρόνο, το 2013-14 στη Μπασκόνια, της 4ης Εθνικής. Και στα 19 του επέστρεψε για την Μπιλμπάο Αθλέτικ. Τη Β’ ομάδα του συλλόγου. Έπαιξε στη Σεγκούντα Ντιβισιόν Β, για ένα χρόνο και στη Σεγκούντα άλλον έναν. Οι 88 εμφανίσεις του ως “υποσχόμενου” είχαν αποδείξει ότι… ήταν, όντως. Πέρασε στην πρώτη ομάδα τη σεζόν 2016-2017.

Ήταν όσο χαρούμενος μπορεί να είναι ένας παίκτης που λατρεύει μια ομάδα και φτάνει, στα 21 του να παίζει σ’ αυτήν. Η χαρά του κράτησε λίγο. Τον Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς, διαγνώστηκε με καρκίνο στον δεξί όρχι. Ο τότε προπονητής του, Ερνέστο Βαλβέρδε, είναι ο πρώτος που το μαθαίνει. Συμφωνούν να μην πουν κάτι στην υπόλοιπη ομάδα μέχρι να βγουν και τα αποτελέσματα της βιοψίας. Όταν βγαίνουν, επιβεβαιώνουν το χειρότερο. Ανήμερα τα Χριστούγενα, ο πρόεδρος Γιόσου Ουρούτια το ανακοινώνει σε συνέντευξη Τύπου.

Η επέμβαση και η ανάρρωση σε χρόνο ρεκόρ

O Γεράι υποβάλλεται σε επέμβαση. Οι γιατροί του λένε ότι τα χειρότερα έχουν περάσει. Και η ανάρρωσή του είναι εκπληκτική. Ούτε τρεις βδομάδες μετά, στις 19 Ιανουαρίου του 2017, επιστρέφει στις προπονήσεις. Και τρεις βδομάδες αργότερα, στις 4 Φεβρουαρίου του 2017, ξαναπαίζει κανονικά. Κλείνει τη σεζόν με συνολικά 35 συμμετοχές. Η ομάδα του ανανεώνει το συμβόλαιο ως το 2022. Και καλείται στην Κ21 Εθνική Ισπανίας. Η ιστορία του έχει ήδη συγκινήσει τον κόσμο. Κανείς δεν ήξερε ότι θα τον συγκινούσε διπλά, λίγους μήνες μετά.

Σε έλεγχο ρουτίνας με την Εθνική Κ21, τον Ιούνιο του 2017 τα νέα είναι άσχημα. Οι εξετάσεις δείχνουν ότι ο Γεράι έχει και πάλι καρκίνο. Στους λεμφαδένες αυτή τη φορά. Η αγωγή που επιλέγεται είναι η χημειοθεραπεία. Και την ξεκινά αμέσως. Φυσικά, χάνει τα μαλλιά του. Ένα μήνα αργότερα, επιστρέφοντας στο προπονητικό κέντρο της ομάδας, τον περιμένει μια ευχάριστη έκπληξη. Σε ένδειξη σεβασμού και συμπαράστασης, οι συμπαίκτες του έχουν επίσης ξυρίσει όλοι τα κεφάλια τους!

Πολύτιμη η συμπαράσταση της ομάδας “στους πιο σκληρούς μήνες” του…

Ο ίδιος ο Γεράι θυμάται ότι οι τρεις μήνες της χημειοθεραπείας “ήταν οι σκληρότεροι της ζωής του”. Αλλά και ότι η συμπαράσταση από τους συμπαίκτες του και την ομάδα τον βοήθησαν αφάνταστα. Αποφασίζει -και το κάνει- να μιλήσει ανοιχτά για την περιπέτειά του. Γίνεται “πρόσωπο” της μάχης με την επάρατη νόσο. Η ιστορία του, αναπόφευκτα και δικαίως συγκινεί- οι στιγμές κατά την επιστροφή του στο προπονητικό κέντρο, άλλωστε, είναι, πράγματι, εμψυχωτικές.

Δύο μεγάλες επιστροφές στην… πιο σημαδιακή ημέρα!

Συγχρόνως -κι αυτό είναι το σημαντικότερο- είναι μια περιπέτεια που χαρίζει κουράγιο και δύναμη σε όλες και όλους τους καρκινοπαθείς. Ειδικά εφόσον ο παίκτης ξεπερνάει και αυτήν τη δεύτερη δυσάρεστη επίσκεψη της επάρατης νόσου. Επιστρέφει και πάλι στην αγωνιστική δράση στις 4 Φεβρουαρίου του 2018, ακριβώς ένα χρόνο μετά την πρώτη του επάνοδο στα γήπεδα. Κατά σύμπτωση, η 4η Φεβρουαρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα για τον Καρκίνο!

Ο δις νικητής της νόσου, είναι, από τότε εντελώς καλά στην υγεία του. Ζει μια ευτυχισμένη ζωή με την κοπέλα του. Και, αγωνιστικά έχει φτάσει πια τις 159 συμμετοχές με την ομάδα της καρδιάς του στη Λα Λίγκα. Από τον Ιούλιο του 2019 έχει δεσμευτεί μαζί της με επταετές (!) συμβόλαιο, ως το 2026. Η ρήτρα αποδέσμευσής του είναι 70.000.000 ευρώ. Στις 25 Ιανουαρίου πέρυσι, μια μέρα μετά τα 26α γενέθλιά του, πέτυχε και το πρώτο του επίσημο γκολ μαζί της, με κεφαλιά, στο 5-1 επί της Χετάφε. Υγεία να ΄χει το παλικάρι και να βάλει άλλα 1000!

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για La Liga

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Αθλητικές Ιστορίες

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ