Μήτρογλου: Είναι… μεγαλο-συνταξιούχος στα 34;  Έτσι, τουλάχιστον, ισχυρίζονται γαλλικά ΜΜΕ, που θεωρούν ότι η καριέρα του στράικερ έχει λήξει. Φυσικά, ως προς το ότι ο Άρης δεν τον θέλει μάλλον έχουν δίκιο. Απ’ την άλλη, είναι γνωστό και ότι τα 15.000.000 ευρώ που ξόδεψε το 2017 η Μαρσέιγ για να τον πάρει από τη Μπενφίκα, […]

Μήτρογλου: Είναι… μεγαλο-συνταξιούχος στα 34;  Έτσι, τουλάχιστον, ισχυρίζονται γαλλικά ΜΜΕ, που θεωρούν ότι η καριέρα του στράικερ έχει λήξει. Φυσικά, ως προς το ότι ο Άρης δεν τον θέλει μάλλον έχουν δίκιο. Απ’ την άλλη, είναι γνωστό και ότι τα 15.000.000 ευρώ που ξόδεψε το 2017 η Μαρσέιγ για να τον πάρει από τη Μπενφίκα, ακόμη “κάθονται στο λαιμό” των Γάλλων. Διότι θεωρούν ότι δεν τα έδειξε ποτέ μέσα στο γήπεδο…

Είναι όμως έτσι τα πράγματα; Λίγο πριν κλείσει τα 34 (έχει γεννηθεί στις 12 Μαρτίου του 1988), ο Κώστας Μήτρογλου είναι η αλήθεια ότι δεν δικαιώνει τα τελευταία χρόνια τις ελπίδες που ο ίδιος γέννησε πριν καν κλείσει τα 19 του και, κατά διαστήματα, ξαναγέννησε, κυρίως στην Πορτογαλία.

Με τη Νέων της Μπορούσια Μένχενγκλάντμπαχ έβγαλε μάτια στην Μπουντεσλίγκα Κ19. Πέτυχε 14 γκολ σε 10 ματς. Και στο Ευρωπαϊκό Κ19 του 2007, όπου η Ελλάδα έχασε στον τελικό από την Ισπανία, πέτυχε 3 γκολ. Κατά της Πορτογαλίας, της Αυστρίας και, στον ημιτελικό, της Γερμανίας. Ήλθε στον Ολυμπιακό ως το Next Big Thing του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Έδειξε ικανότητες, αλλά και αδυναμίες…

Έδειξε ότι μπορεί να γίνει. Υπό προϋποθέσεις. Βασική ήταν να… μην είναι ο Ερνέστο Βαλβέρδε στον πάγκο των “ερυθρολέυκων” (2008-9 και 2010-12). Με τον Ισπανό ως προπονητή ο Μήτρογλου δεν έπαιρνε τις ευκαιρίες που ήθελε. Είχε βέβαια και σκληρό ανταγωνισμό από τον Τζεμπούρ, τον Μιραλάς, τον Πάντελιτς

Η συνέχεια είναι λίγο πολύ γνωστή. Δανεισμός στον Πανιώνιο (8 γκολ σε 11 ματς), την επόμενη χρονιά, 2011-12 στον Ατρόμητο (19 γκολ σε 39 ματς), επιστροφή στον Ολυμπιακό, η Φούλαμ, που ξόδεψε ποσό-ρεκόρ στην ιστορία της, 13.000.000 ευρώ για να τον αποκτήσει την τελευταία μέρα των χειμερινών μεταγραφών, τον Ιανουάριο του 2014. Απογοήτευσε. Λόγω και τραυματισμών, αλλά και προβλημάτων με τη φυσική του κατάσταση, ο Μήτρογλου έπαιξε μόλις σε 3 ματς στην Πρέμιερ. Δεν πέτυχε κανένα γκολ. Και η ομάδα δεν έσωσε την κατηγορία.

Τον Αύγουστο του 2014 γύρισε στον Ολυμπιακό. Και τον επόμενο Αύγουστο δόθηκε δανεικός στη Μπενφίκα. Όταν πήγε στην Πορτογαλία είχε συμπληρώσει συνολικά 82 γκολ σε 183 ματς με τους “ερυθρόλευκους”, αρκετά απ’ αυτά αποφασιστικά. Αλλά ο κύκλος του στο λιμάνι είχε τελειώσει.

Θύμισε τα νιάτα του στην Πορτογαλία!

Στην Πορτογαλία άνοιξε ένας νέος. Και ήταν εντυπωσιακός! Με τους Λουζιτανούς ο Μήτρογλου “άνθισε”. Θύμισε τα νιάτα του. Πέτυχε μαζί τους 52 γκολ σε 86 συνολικά συμμετοχές (!) και πανηγύρισε μαζί τους 5 τίτλους, μεταξύ τους 2 πρωταθλήματα. Η συνεισφορά του ήταν σημαντική.

Μετά το τέλος της πρώτης του σεζόν εκεί, η Μπενφίκα τον απέκτησε οριστικά από τον Ολυμπιακό αντί 7.000.000 ευρώ. Παρότι τα έβγαλε μέχρις ενός, τα 15.000.000 ευρώ της Μαρσέιγ ήταν πολλά. Και ο Μήτρογλου έφυγε για τη Ligue 1.

Δεν του βγήκε σε καλό. Με 16 γκολ σε συνολικά 50 ματς με τη Μαρσέιγ, δόθηκε δανεικός το Γενάρη του 2019 στη Γαλατά Σαράι (2 γκολ σε 9 συμμετοχές) και μετά στην Αϊντχόφεν (3 γκολ σε συνολικά 19 συμμετοχές).

Απογοητευτικός, ως τώρα, στον Άρη…

Η απόκτησή του από τον Άρη, στις 25 Ιανουαρίου έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τον κόσμο της ομάδας, ειδικά μετά το εύστοχο πέναλτί του στο 1-1 με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκης, τον περασμένο Φεβρουάριο -γκολ που, πάντως, δεν πανηγύρισε και δικαιολογημένα…

Ομως η συνέχεια στην ομάδα της Θεσσαλονίκης δεν ήταν καλή. Δεν τα πηγαίνει καλά με τον Μάντζιο. Ούτε δείχνει προθυμία στις προπονήσεις. Και η φυσική του κατάσταση μοιάζει με παλαιμάχου. Συνολικά έχει παίξει μόλις 265 λεπτά σε 11 ματς με την κίτρινη φανέλα και έχει πετύχει μόλις 2 γκολ. Το συμβόλαιό του λήγει τον Ιούνιο. Αν θα “καθίσει” πάνω σ’ αυτό ή θα φύγει το Γενάρη για αλλού, απομένει να το δούμε.

Αυτό, πάντως, που πρέπει να τονίσουμε είναι και το εξής: ο Βαλβέρδε, ο πρώτος προπονητής που δεν είδε τον Μήτρογλου ως ελπίδα, αλλά ως υπό εξέλιξη ακόμη παίκτη, δεν είχε κάτι προσωπικό μαζί του. Μια προσεκτική ματιά στην πορεία του Μήτρογλου (κυρίως σε… άνευ Βαλβέρδε Ολυμπιακό, αλλά και Μπενφίκα) δείχνει απλώς ένα πράγμα: ότι ξεχωρίζει ως δεινός σκόρερ κυρίως όταν η ομάδα παίζει για εκείνον. Όποτε συμβαίνει αυτό, ο Μήτρογλου είναι killer.

Σύγχρονος φορ = σπουδαία φυσική κατάσταση…

Φευ, στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, αυτό που ο Ερνέστο έφερε στους “ερυθρόλευκους”, τέτοια πολυτέλεια σπανίως υπάρχει. Οι περίπου “στατικοί” φορ ανήκουν σε περασμένες δεκατίες. Σήμερα ο κεντρικός επιθετικός οφείλει να τρέχει όσο και ο αμυντικός χαφ. Πρέπει να μαρκάρει, να αλλάζει συνεχώς θέσεις, να ανοίγει χώρους, να μοιράζει ασίστ. Κι αυτά είναι πράγματα που θέλουν, πρώτα απ’ όλα, εξαιρετική φυσική κατάσταση.

Υπό αυτή την έννοια, ο Μήτρογλου δεν είναι συνταξιούχος. Ακόμη. Αλλά θα γίνει -το αργότερο- το καλοκαίρι ή ίσως και σ’ ένα μήνα από σήμερα, εάν δεν αλλάξει… δεκαετία σε νοοτροπία. Του το ευχόμαστε… Μπορέι ακόμη να παίξει σε υψηλό επίπεδο, αν το θελήσει. Και, σίγουρα,  η Εθνική ομάδα, έστω και σε επίπεδο αξιόπιστης εφεδρείας, μπορεί να ωφεληθεί ακόμη από έναν παλιό, καλό “Μητρογκόλ”…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Αθλητικές Ιστορίες

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Άρης

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα
Ποδόσφαιρο

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος
Ποδόσφαιρο

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι
Ποδόσφαιρο

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι