Ο παίκτης της Ρεάλ Σοσιεδάδ, Μίκελ Ογιαρθάμπαλ, βγάζει μάτια τον τελευταίο καιρό, όμως λίγοι γνωρίζουν πράγματα για εκείνον. Γεννημένος στο Εϊμπάρ, στις 21 Απριλίου του 1997, είναι ο νεότερος αρχηγός στο Ισπανικό πρωτάθλημα. Αλλά ας ξεκινήσουμε αλλιώς. Ο ίδιος είναι Βάσκος από μικρός. Ξεκίνησε το ταξίδι σε ηλικία 14 ετών, όταν και εντάχθηκε στη Ρεάλ […]

Ο παίκτης της Ρεάλ Σοσιεδάδ, Μίκελ Ογιαρθάμπαλ, βγάζει μάτια τον τελευταίο καιρό, όμως λίγοι γνωρίζουν πράγματα για εκείνον.

Γεννημένος στο Εϊμπάρ, στις 21 Απριλίου του 1997, είναι ο νεότερος αρχηγός στο Ισπανικό πρωτάθλημα. Αλλά ας ξεκινήσουμε αλλιώς. Ο ίδιος είναι Βάσκος από μικρός. Ξεκίνησε το ταξίδι σε ηλικία 14 ετών, όταν και εντάχθηκε στη Ρεάλ Σοσιεδάδ, το 2011.

Ενώ ήταν ακόμη junior πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στις 15 Νοεμβρίου του 2014. Δύο χρόνια αργότερα περίπου, στις 8 Φεβρουαρίου 2016, σημείωσε και το πρώτο του γκολ. Ήταν στην αναμέτρηση επί της Εσπανιόλ στη Βαρκελώνη (νίκη με 5-0).

Ήθελε να έχει κι άλλη επαγγελματική διέξοδο!

Ο Ογιαρθάμπαλ ήξερε πως δε γινόταν να ακολουθήσει μόνο το ποδόσφαιρο για τη ζωή του. Οι γονείς του βέβαια τον πίστευαν και τον υποστήριξαν αρκετά! Όμως, κι εκείνοι ένιωσαν πως έπρεπε να είχε μια δεύτερη επιλογή.

Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο του Deusto. Όμως, δεν ήξερε πως το πεπρωμένο θα τον οδηγούσε στο ποδόσφαιρο!

Ο ίδιος κατάφερε κάτι που, πολλά παιδιά πασχίζουν να πετύχουν. Συνδύασε σπουδές και το άθλημα που αγαπούσε. Είχε ήδη δείξει το τι αξίζει κατά τη διάρκεια του σχολείου, ενώ εκπαιδεύτηκε με τα τμήματα νέων του Σοσιεδάδ στο «Zubieta». Πέρασε στο Πανεπιστήμιο ώστε να έχει περισσότερες επιλογές, σε περίπτωση που το ποδόσφαιρο δε του δώσει όσα επένδυσε. Για εκείνον, όπως έχει εξηγήσει σε συνέντευξή του, ήταν αρκετά δύσκολο να μελετάει και να παίζει ποδόσφαιρο. Όμως, τα κατάφερε με επιτυχία!

Σήμερα, στα 24 του χρόνια, έχει γίνει μια ηγετική φιγούρα στην Ισπανία, αλλά και στη Ρεάλ Σοσιεδάδ. Μάλιστα, κατέκτησε και το Κύπελλο Ισπανίας, μετά από 30 χρόνια… ανομβρίας.

Αγαπάει όσο τίποτα το σύλλογο, μεγάλωσε στους δρόμους της χώρας των Βάσκων. Είχε όνειρο να παίξει στους κορυφαίους Βασκικούς συλλόγους. Θέλει να γράψει ιστορία στην ομάδα.

Η κλήση στην Εθνική Ισπανίας!

Ο ίδιος κλήθηκε στην Εθνική Ισπανίας το 2016, για ένα φιλικό απέναντι στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη. Στις 10 Ιουνίου 2019 πέτυχε και το πρώτο του γκολ απέναντι στη Σουηδία, στη νίκη με 3-0 (προκριματικά του Euro 2020).

Πολλοί θα περιμένατε να είναι ένας άνθρωπος που… έχει καβαλήσει το καλάμι. Λίγο το νεαρό της ηλικίας του, λίγο τα όσα έχει πετύχει, θα μπορούσε να ήταν κι έτσι. Όμως, ο Ογιαρθάμπαλ παραμένει με τα πόδια του στη γη! Έχει έναν κανονικό τρόπο ζωής και θέλει συνεχώς να βελτιώνεται. Παίρνοντας αγάπη από αυτό που κάνει…

https://www.youtube.com/watch?v=S12GhwZg90U

Και τι σας έχουμε;

Για όλους εσάς, που θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τις εξελίξεις στο survivor και είστε κολλημένοι με το Facebook. Μπορείτε καθημερινά να επισκέπτεστε την νέα σελίδα μας. Να διαβάζετε αποκλειστικά για spoiler. Φυσικά για τα πάντα (Survivor, Master Chef, Φάρμα, House of Fame,Battle of the Couples, και τις αγαπημένες σας τηλεοπτικές σειρές). Μπορείτε να την επισκεφτείτε εδώ[Κλικ ΕΔΩ]

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (linkSports365.gr

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για La Liga

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Αθλητικές Ιστορίες

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ