Αυτό που προσπαθούν οι υπόλοιποι μικροί και μεγάλοι του Ελληνικού ποδοσφαίρου, ο Άρης το έχει καταφέρει εδώ και πολλά χρόνια. Μάλλον όχι και τόσα πολλά. Ακριβώς δέκα χρόνια πριν. Όταν η αρμάδα του Κούπερ άλωσε και ταπείνωσε την Ατλέτικο Μαδρίτης μέσα στο σπίτι της. Να αφήνει εκτός συνέχεια της διοργάνωσης την τότε κάτοχο του Europa […]

Αυτό που προσπαθούν οι υπόλοιποι μικροί και μεγάλοι του Ελληνικού ποδοσφαίρου, ο Άρης το έχει καταφέρει εδώ και πολλά χρόνια. Μάλλον όχι και τόσα πολλά. Ακριβώς δέκα χρόνια πριν. Όταν η αρμάδα του Κούπερ άλωσε και ταπείνωσε την Ατλέτικο Μαδρίτης μέσα στο σπίτι της. Να αφήνει εκτός συνέχεια της διοργάνωσης την τότε κάτοχο του Europa League, Ατλέτικο Μαδρίτης.

LIVE: Ατλέτικο Μαδρίτης - Αρης 2-3 (Τ) | κοσμικα , gossip | womenonly.gr

Ένα ακόμη στοιχείο που προσέδωσε επικές διαστάσεις στον θρίαμβο του Άρη ήταν ότι η επικράτηση της ομάδας του Έκτορ Ραούλ Κούπερ ήρθε με μια επική ανατροπή.

«Aποκλείσαμε την Κυπελλούχο Ευρώπης τότε Ατλέτικο Μαδρίτης την οποία νικήσαμε δύο φορές, με τους Φορλάν και Αγουέρο στη σύνθεσή της. Όταν βρίσκομαι ακόμη και τώρα με το γιο του Γιλ, μού λέει ότι είναι το παιχνίδι που ακόμη τους “καίει”, διότι δεν έχασαν απλά ένα ματς. Είχαν ρήτρες από εμπορικές συμφωνίες τις οποίες έχασαν και τους κόστισαν πάνω 20.000.000 ευρώ. Και φυσικά κόστισε και στο πρεστίζ τους», είχε πει χαρακτηριστικά ο κύριος Κόντης

Μια ήττα που… πονάει ακόμη και σήμερα τους «ροχιμπλάνκο»

Κι αυτό καθώς ο Σέρχιο Κόκε είχε ανοίξει το σκορ της αναμέτρησης μόλις στο 2ο λεπτό για να απαντήσουν οι Μαδριλένοι  στο 12′ με τον Φορλάν (1-1) και τέσσερα λεπτά αργότερα  (16′) με τον Αγουέρο (2-1).

Η συνέχεια όμως ήταν επική για τον Άρη και τους χιλιάδες οπαδούς του (περισσότεροι από 6 χιλιάδες) που εκείνο το μαγικό βράδυ βρέθηκαν μαζικά στο «Βιθέντε Καλντερόν» μετατρέποντάς του σε… Βικελίδης!

Η αποστολή επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη τα ξημερώματα της 2ης Δεκεμβρίου του 2010, όμως αυτό δεν εμπόδισε περισσότερους από 6.000 οπαδούς του Άρη να ετοιμάσουν αποθεωτική υποδοχή στον Έκτορ Κούπερ και τους παίκτες του. Οι φίλοι του Άρη περίμεναν για περισσότερο από τρεις ώρες στον περιβάλλοντα χώρο του αεροδρομίου και όταν τα μέλη της αποστολής βγήκαν τελικά από την αίθουσα αφίξεων, η νύχτα έγινε μέρα στο αεροδρόμιο Μακεδονία από τους πυρσούς. Οι θριαμβευτές της Μαδρίτης γνώρισαν την αποθέωση, με τον Αργεντινό τεχνικό να γίνεται αντικείμενο λατρείας.

Ατλέτικο Μαδρίτης – Άρης 2-3: Εννιά χρόνια από το μεγαλύτερο ευρωπαϊκό διπλό (vid) | sportime.gr

Ατλέτικο Μαδρίτης (Φλόρες): Ντε Χέα, Ουιφαλούσι, Γκοδίν, Ντομίνγκεθ, Λόπεθ (86′ Μέριδα), Ρέγιες, Τιάγκο (86′ Γκαρθία), Σουάρεθ, Σιμάο (73′ Κόστα), Αγουέρο, Φορλάν

Άρης (Κούπερ): Σηφάκης, Βανγκέλι, Οριόλ, Λαζαρίδης, Μίτσελ, Χαβίτο, Φατί, Τόχα, Μενδρινός (72′ Καζναφέρης), Κόκε (77′ Πρίττας), Τσέζαρεκ (83′ Ρουίς)

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Αθλητικές Ιστορίες

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα
Ποδόσφαιρο

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος
Ποδόσφαιρο

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι
Ποδόσφαιρο

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι