Με 43 βαθμούς σε 29 ματς θα έλεγε κάποιος ότι η Φόρεστ πηγαίνει καλά. Και νορμάλ. Δε φαντάζεσαι όμως πώς έχει συμβεί αυτό. Όπως και... ο αποκλεισμός Άρσεναλ και Λέστερ στο FA Cup. Έτσι!

Κούπερ: Ο… Ρομπέν των δασών του Νότιγχαμ! Διότι καλά θυμάστε. Στα δάση του Νότιγχαμ είναι που έδρασε ο θρυλικός μυθιστορηματικός τοξότης και ξιφομάχος. Ένας ήρωας με απέχθεια στην αδικία και ικανός για μεγάλα κατορθώματα. Σήμερα, το Νότιγχαμ έχει ένα σύγχρονο Ρομπέν να επιδείξει. Λέγεται Στιβ Κούπερ. Και είναι ο άνθρωπος-κλειδί πίσω από τη μεταμόρφωση της ιστορικής Φόρεστ.

Βλέπετε, δεν είναι μόνο οι αποκλεισμοί της Άρσεναλ και, στη συνέχεια της άσπονδης “γειτόνισσας”, στην άλλη μεριά του δάσους, Λέστερ. Είναι κι αυτό που έχει καταφέρει η Νότιγχαμ, των 157 χρόνων ιστορίας. Η Τσάμπιονσιπ ξεκίνησε για την ομάδα του Βαγγέλη Μαρινάκη περίπου ως εφιάλτης. Με Κρις Χάτον στον πάγκο, από τις 8 Αυγούστου ως τις 15 Σεπτεμβρίου μέτρησε… μόλις 1 βαθμό στα συν! (Τουλάχιστον ήταν απέναντι στην “αιώνια” Ντέρμπι,, αλλά αυτό ήταν μικρή παρηγοριά…)

1 βαθμός σε 7 αγωνιστικές και μετά… 42 σε 22!

Η πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα ήλθε για τη Φόρεστ (τυπικά με τον “υπηρεσιακό” Στίβεν Ρίντ στον πάγκο, αλλά τον Ουαλό να έχει ήδη αναλάβει) μόλις στην 8η αγωνιστική. Και μετά… ήλθε κανονικά και επισήμως ο Κούπερ. Κι από κει που σε 7 αγωνιστικές είχε μόλις 1 βαθμό, σήμερα έχει… 43!  Έπί Κούπερ η ομάδα έχει πετύχει ως τώρα 12 νίκες, έχει 6 ισοπαλίες και μόλις 4 ήττες, απέναντι στην πρωτοπόρο Φούλαμ, τη Μίντλεσμπρο, τη Χάντερσφιλντ και την Κάρντιφ.

Η συγκομιδή βαθμών του Κούπερ είναι μικρότερη σ’ αυτό το διάστημα μόνον αυτής του Μάρκο Σίλβα, με τη φετινή Φούλαμ όμως να είναι, απλώς εντυπωσιακή. Α, και βέβαια, με τριπλάσια αξία σύμφωνα με το Trasnfermarkt, που την υπολογίζει στα 147.000.000, έναντι 58,2 της Νότιγχαμ.

Ο Ουαλός τεχνικός, έχει πολύ μεγάλη εμπειρία στην ανάπτυξη ταλέντων. Είχε αυτό το ρόλο στη Ρέξαμ, από το 1998 ως το 2008, μετά στη Λίβερπουλ ως το 2013 και στη συνέχεια στις Κ16 και Κ17 Εθνικές ομάδες. Έχει… τον τρόπο του με τους παίκτες. Παίρνει το καλύτερο από τους νεαρότερους και κέρδισε άμεσα την εμπιστοσύνη των πιο έμπειρων. Κι αυτό βγαίνει στο γήπεδο. Και όχι μόνο στην Τσάμπιονσιπ -όπου, πλέον, ο στόχος των πλέι-οφ είναι εφικτός.

Ο Κούπερ ξύπνησε το γονίδιο του… “φονέα των γιγάντων”

Διότι, είπαμε. Στο… δάσος του Νότιγχαμ ευδοκιμούν θρύλοι και παραδόσεις για ηρωικά πράγματα. Η αξέχαστη Φόρεστ αυτής της μορφάρας που λεγόταν Μπράιαν Κλαφ είχε αφήσει τον κόσμο άφωνο. Πήρε πρωτάθλημα  το 1997-78 και ήλθε 2η την επόμενη σεζόν. Πήρε 4 Λιγκ Καπ και έφτασε σ’ άλλους δύο τελικούς. Και βέβαια, πήρε δύο σερί Κύπελλα Πρωταθλητριών κι ένα ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ.

Πάντοτε επί Κλαφ, πιο πρόσφατα έφτασε στον τελικό του Κυπέλλου το 1991 (αλλά το έχασε από την Τότεναμ με 2-1) και την επόμενη χρονιά στον τελικό του Λιγκ Καπ (αλλά το έχασε από τη Γιουνάιτεντ με 1-0).

Το…γονίδιο του “φονέα των γιγάντων¨υπάρχει στην ομάδα. Και  ο Κούπερ το ενεργοποίησε! Πρώτο θύμα ήταν η Άρσεναλ. Η “βασίλισσα” του FA Cup, με τις 21 κατακτήσεις, είδε τα φετινά της όνειρα για έναν ακόμη τίτλο να γίνονται σκόνη και θρύψαλλα από τη Νότιγχαμ στις 9 Ιανουαρίου.

Η συντριβή της Λέστερ, τα… νευράκια και τα όνειρα του 1959…

Και στις 6 Φεβρουαρίου, ήλθε η σειρά της Λέστερ. Η επαρχία είναι όμορη. Η αντιπαράθεση παλιά. Πεσμένη τα τελευταία χρόνια, αλλά πάντοτε υπαρκτή. Το εμφατικό 4-1 προκάλεσε σάλο, αλλά και… νευράκια που μπορεί να κοστίσουν σοβαρά στην πρωταθλήτρια της Πρέμιερ το 2016 και νικήτριας του θεσμού πέρυσι.


Είπαμε όμως. Δεν είναι ευκολοχώνευτο ένα τέτοιο σκορ. Αλλά τι να γίνει; Η εφετινή Νότιγχαμ του Στιβ Κούπερ είναι η ομάδα των -ευχάριστων- εκπλήξεων. Γιατί να μη γίνει, δηλαδή και η Cinderella του Κυπέλλου;

Το τελευταίο Κύπελλο Αγγλίας που κοσμεί την τροπαιοθήκη της ομάδας πάει πίσω στο 1959. Η τηλεόραση ήταν ασπρόμαυρη και ο τελικός, όπως θα ακούσετε (και αξίζει να το ακούσετε) στο βίντεο, αποκαλείται από τον φλεγματικό παρουσιαστή του BBC “το σπουδαιότερο ματς της χρονιάς.

Σήμερα, ο θεσμός ζει στη σκιά της Πρέμιερ και των προνομιούχων θέσεων του Τσάμπιονς Λιγκ. Αλλά για τη Νότιγχαμ τα όνειρα δεν κοστίζουν εφέτος ακριβά. Στους… αντιπάλους της κοστίζουν. Επόμενη τέτοια, για την πρόκριση στους 8, είναι η Χάντερσφιλντ, στις 2 Μαρτίου. Η Φόρεστ την έχει κερδίσει για την Τσάμπιονσιπ εκτός με 2-0 και το εντός τελείωσε με 0-1. Όλα είναι λοιπόν ανοιχτά. Οπότε;

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Αθλητικές Ιστορίες

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα
Ποδόσφαιρο

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος
Ποδόσφαιρο

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι
Ποδόσφαιρο

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι