Κώστας Γενεράκης. Ένας πραγματικά Κύριος πρόεδρος! Ο εκλιπών, υπήρξε για το ελληνικό ποδόσφαιρο μια πολύ εξαιρετική και σπάνια περίπτωση. Ένας τζέντλεμαν που πάντοτε κράτησε χαμηλούς τόνους, πέτυχε πράγματα και ποτέ δεν καυχήθηκε γι’ αυτά, ήταν πάντοτε μειλίχιος, απλός και προσιτός. Υπηρέτησε την ΑΕΚ όχι από συμφέρον, αλλά από γνήσια αγάπη. Και το έκανε, από κάθε […]

Κώστας Γενεράκης. Ένας πραγματικά Κύριος πρόεδρος! Ο εκλιπών, υπήρξε για το ελληνικό ποδόσφαιρο μια πολύ εξαιρετική και σπάνια περίπτωση. Ένας τζέντλεμαν που πάντοτε κράτησε χαμηλούς τόνους, πέτυχε πράγματα και ποτέ δεν καυχήθηκε γι’ αυτά, ήταν πάντοτε μειλίχιος, απλός και προσιτός.

Υπηρέτησε την ΑΕΚ όχι από συμφέρον, αλλά από γνήσια αγάπη. Και το έκανε, από κάθε θέση, εδώ και σχεδόν 40 χρόνια. Ήταν ο πρόεδρος του τίτλου του 1992, έχοντας τότε φέρει στην ομάδα Βασίλη Δημητριάδη, Αλέξη Αλεξανδρή και, βέβαια, Ρέφικ Σαμπανάζοβιτς. Άλλος στη θέση του θα είχε εκμεταλλευτεί μια τέτοια επιτυχία με κάθε τρόπο. Ο Γενεράκης απλώς την πανηγύρισε σα μικρό παιδί και γνήσιος ΑΕΚτζής.

Με τα διοικητικά πράγματα της Ένωσης, ασχολήθηκε από το 1982. Ήταν ήδη ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας και αξιοσέβαστο πρόσωπο του χώρου της φαρμακοβιομηχανίας. Με σπουδές στο Μπρίστολ, ο Γενεράκης ήταν πρόεδρος της Famanic ΑΒΕΕ και διετέλεσε επί 15ετία πρόεδρος στην Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας.

Λόγω “Ζήτα” και Αρκάδη στα διοικητικά…

Με την αγαπημένη του “Ένωση” ασχολήθηκε σε διοικητικό επίπεδο εξαιτίας των επίσης εμβληματικών μορφών του Ανδρέα Ζαφειρόπουλου και του Μιχάλη Αρκάδη. Την υπηρέτησε από κάθε πόστο. Αντιπρόεδρος, διεθύνων σύμβουλος, πρόεδρος για τρεις φορές, πρόεδρος και CEO της “Δικέφαλος 1924 ΑΕ”.

Όσοι τον έζησαν από κοντά, στο ρεπορτάζ της ομάδας, είχαν να λένε για την ευγένεια και το ήθος του. Που, μάλιστα, έλεγαν ήταν μεταδοτικό. Είχε το σεβασμό όλων. Και όσοι δεν τον σεβάστηκαν και θέλησαν να εκμεταλλευτούν για το δικό τους συμφέρον αυτή τη στάση ζωής του ήξεραν κατά βάθος ότι δεν τον ξεγελούσαν.

Ήξερε και ο ίδιος σε ποιές περιπτώσεις τα χρήματα που έβαζε ήταν “φουσκωμένα” ή κάλυπταν αδικαιολόγητες τρύπες. Ήξερε καλά πότε η υπογραφή του ως υπηρεσιακού ή και εκλεγμένου προέδρου ξελάσπωνε, βοηθούσε, μαζί με την ομάδα και κάποιους που δε θα έπρεπε να βοηθηθούν. Το ήξερε, αλλά παρά ταύτα το έκανε. Για την ομάδα και μόνο. Πάντοτε. Σε όλα τα χρόνια του στην ΑΕΚ.

Ένας παράγοντας που μακάρι να του έμοιαζαν πολλοί…

Παρέμεινε ένας χαμηλών τόνων ακούραστος “εργάτης” της ομάδας. Δεν ωφελήθηκε απ’ αυτήν. Την ωφέλησε. Και, όπως σημείωσε κι ένας παλιός του ρεπορτάζ της “Ένωσης”, σε εποχές που οι πρόεδροι των ομάδων κυκλοφορούσαν με σωματοφύλακες, εκείνος -όπως και ο αείμνηστος Παύλος Γιαννακόπουλος- κυκλοφορούσε με το αυτοκίνητό του όπως κάθε απλός άνθρωπος.

Μόνον απλός άνθρωπος, όμως, δεν υπήρξε ο Κώστας Γενεράκης για την ΑΕΚ. Υπήρξε εκείνος που έβαλε τα θεμέλια για τον τίτλο-βάλσαμο του 1991-92. Και ο άνθρωπος που για δεκαετίες ακόμη έδωσε το παράδειγμα της ανυστερόβουλης προσφοράς στην ομάδα της καρδιάς του. Η “Ένωση” έχασε με το θάνατό του μια θρυλική μορφή της. Και το ελληνικό ποδόσφαιρο έναν ξεχωριστό, ασυνήθιστο παράγοντα που μακάρι να του έμοιαζαν πολλοί σε σεμνότητα ήθος και αυθεντική διάθεση προσφοράς…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Αθλητικές Ιστορίες

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για ΑΕΚ

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Теннис Cегодня » Лайвскор, Результаты, Ставки И Статистик
mostbet-ru-serg

Теннис Cегодня » Лайвскор, Результаты, Ставки И Статистик