Φυσικά, αναφερόμαστε στον αξέχαστο τελικό του Ισπανικού Κυπέλλου, το 1988, με τις Ρεάλ Σοσιεδάδ και Μπαρτσελόνα να κοντράρονται τότε. Εκείνη την εποχή, η Ρεάλ Σοσιεδάδ ήταν το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κούπα. Άλλωστε, η ομάδα είχε κατακτήσει τα δύο μοναδικά και συνεχόμενα πρωταθλήματά της, στις αρχές της δεκαετίας. Βέβαια, και τη σεζόν 1987-88 παρέμενε αρκετά […]

Φυσικά, αναφερόμαστε στον αξέχαστο τελικό του Ισπανικού Κυπέλλου, το 1988, με τις Ρεάλ Σοσιεδάδ και Μπαρτσελόνα να κοντράρονται τότε.

Εκείνη την εποχή, η Ρεάλ Σοσιεδάδ ήταν το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κούπα. Άλλωστε, η ομάδα είχε κατακτήσει τα δύο μοναδικά και συνεχόμενα πρωταθλήματά της, στις αρχές της δεκαετίας.

Βέβαια, και τη σεζόν 1987-88 παρέμενε αρκετά δυνατό σύνολο.

Ρεάλ Σοσιεδάδ-Μπαρτσελόνα… καμία σχέση όπως τις γνωρίζουμε τώρα!

Στον εν λόγω τελικό του Κυπέλλου λοιπόν, στις 30 Μαρτίου του 1988, οι δύο ομάδες ήταν στην ακριβώς αντίθετη κατάσταση, απ’ αυτή που βιώνουν τώρα. Η Σοσιεδάδ ήταν δεύτερη, κυνηγώντας τη Ρεάλ Μαδρίτης. Με την Μπαρτσελόνα να βρίσκεται σε μία απ’ τις χειρότερες θέσεις της ιστορίας της, στην 9η.

Το Κύπελλο ήταν το… βάλσαμο και για τις δύο ομάδες, ώστε να μη μείνουν εκτός ευρώπης για πρώτη φορά στην ιστορία τους.

Ο τελικός θα διεξάγοντας στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου». Οι «ουδέτεροι» φίλαθλοι ήταν ελάχιστοι, ενώ οι οπαδοί της Μπαρτσελόνα πίστευαν πως θα χάσουν! Μόνο 4.000 «πιστοί» ταξίδεψαν στη Μαδρίτη, για το όνειρο…

Φυσικά, στους φίλους της Σοσιεδάδ επικρατούσε έκδηλος ενθουσιασμός, με 25.000 Βάσκους να δίνουν το «παρών». Ήταν τόσο σίγουροι πως θα πανηγύριζαν το δεύτερο σερί Κύπελλο.

Όμως, στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχουν πάντα φαβορί, με την Μπαρτσελόνα να κάνει το θαύμα. Κέρδισε 1-0 τη Σοσιεδάδ με ένα γκολ του Αλεξάνκο, κατακτώντας το τρόπαιο.

Ο Λουίς Αραγονές βρισκόταν στον πάγκο των «μπλαουγκράνα», παίρνοντας ένα τρόπαιο που το είχε τόσο ανάγκη και η ομάδα, αλλά κι εκείνος. Καθώς, αν δεν το κατακτούσε, θα αποτελούσε παρελθόν, το ίδιο κιόλας βράδυ.

Αυτή η αναμέτρηση όμως, έμεινε στην ιστορία ως η «νύχτα της προδοσίας». Για χρόνια, μετά τον χαμένο τελικό, η Σοσιεδάδ «πνίγηκε» στην εσωστρέφειά της. Οι φίλοι της ομάδας πίστευαν πως οι Χοσέ Μαρί Μπακέρο, Τσίκι Μπεγκιριστάιν και Λόπεθ Ρεκάρντε είχαν μειωμένη απόδοση στον εν λόγω τελικό. Και υπήρχε λόγος…

Το ερχόμενο καλοκαίρι εκείνης της σεζόν, οι τρεις τους θα μετακόμιζαν στην Μπαρτσελόνα. Όπως γίνεται αντιληπτό, οι παίκτες βρέθηκαν στο στόχαστρο των οπαδών, λόγω του χαμένου αποτελέσματος.

Έτσι λοιπόν, εκείνη η νύχτα έμεινε στις συνειδήσεις ως «η νύχτα της προδοσίας», την ίδια περίοδο όπου η Μπαρτσελόνα θα ξεκινούσε μια νέα εποχή.

Οι «μπλαουγκράνα» μετά τον τελικό εκείνο, κατέκτησαν 4 συνεχόμενα πρωταθλήματα, όπως επίσης και το Κύπελλο Πρωταθλητριών, το 1992.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για La Liga

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Αθλητικές Ιστορίες

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Μπαρτσελόνα

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα
Ποδόσφαιρο

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος
Ποδόσφαιρο

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι
Ποδόσφαιρο

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι