Θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσηκώσει η άκομψη και, κατά τους φίλους της Ρεάλ "λανθασμένη και άδικη" απόλυση του Ισπανού από την ομάδα. Η Marca αποκαλύπτει βαθύ παρασκήνιο. Και κρατάει και μια... "βόμβα" για το τέλος...

Η καθόλου “βασιλική” στάση της Ρεάλ στον Λάσο! Εξ αρχής να το πούμε. Στην εποχή των σόσιαλ μίντια και της (καμιά φορά υπερβολικής μέχρις αηδίας) “πολιτικής κορεκτίλας”, πρέπει να είσαι επικοινωνιακά αυτοκτονικός για να απολύσεις έναν προπονητή λίγες εβδομάδες αφότου ανέρρωσε από έμφραγμα. Και πολύ περισσότερο όταν εσύ, ο “αυτοκτονικός” είσαι η Ρεάλ. Και ο προπονητής είναι ο Πάμπλο Λάσο. Που, επιπλέον, είχε συμβόλαιο και για έναν ακόμη χρόνο.

Για να γίνει αυτό που έγινε με τον επί 11 χρόνια προπονητή της “Βασίλισσας”, η ιστορία δε θα μπορούσε παρά να έχει βάθος. Παρασκήνιο. Και η Marca το έφερε στο φως. Έχει ονοματεπώνυμο. Λέγεται Χουάν Κάρλος Σάντσεθ και είναι ο γενικός δερβέναγας της ομάδας μπάσκετ της Ρεάλ. Δεξί χέρι του Φλορεντίνο Πέρεθ και υπεύθυνος για τα πάντα στο σύλλογο. Χμ… Όχι τα πάντα ακριβώς, όμως, όπως έδειξε η πράξη. Και γι’ αυτό και η άκομψη -και μπασκετικά μάλλον χωρίς νόημα- απόλυση του Λάσο.

Ο Σάντσεθ, που ήθελε από το 2014 τον Κατσικάρη και η απόλυση του γιατρού της ομάδας…

Η ιστορία, λέει η Marca πάει πολύ πίσω. Στην κακή σεζόν του 2013-14. Ο Σάντσεθ ήθελε να φέρει τον Φώτη Κατσικάρη στη θέση του Λάσο στο τέλος εκείνης της αγωνιστικής χρονιάς, λέει η ισπανική εφημερίδα. Όμως ο Κατσικάρης ήταν στον πάγκο της Εθνικής μας, για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας. Και, εν τέλει, ο Λάσο έμεινε. Το 2014-15, σήκωσε Ευρωλίγκα, πρωτάθλημα και Κύπελλο Ισπανίας. Και, φυσικά, τα σχέδια του Σάντεθ πήγαν περίπατο.

Ο Πάμπλο συνέχισε να κοσμεί με την παρουσία του το WiZink Center. Πήρε με την ομάδα άλλη μια Ευρωλίγκα, το 2018, άλλα τρία πρωταθλήματα, άλλα 4 Κύπελλα κι άλλα 4 Σούπερ Καπ. Κι όμως, μετά από συνολικά 22 τίτλους και 659 νίκες σε 869 μάτς, ο Λάσο είδε τη Ρεάλ να τον απολύει “αποκλειστικά για ιατρικούς λόγους”. Ποιους ακριβώς όμως; Ο υπεύθυνος γιατρός της ομάδας, Μιγκέλ Άνχελ Λόπεθ εξέτασε προσεκτικά το φάκελο του Λάσο. Είχε την υπογραφή του καθηγητή και διευθυντή καρδιολογίας στην κλινική που του έκανε το μπάι πας. Και στο πόρισμα, τσεκ στο “όλα ΟΚ”. Και επειδή είπε “όχι” στο να βάλει την υπογραφή του στο πόρισμα “ακατάλληλος” του… Σάντσεθ, ήταν ο… πρώτος που είδε την πόρτα της εξόδου.

Τα “αν” σχετικά με την παρουσία του Ερτέλ στον τελικό…

Ο ίδιος ο 55χρονος (τα κλείνει τον Οκτώβριο) προπονητής έλεγε ξεκάθαρα εδώ και μέρες ότι η περιπέτειά του είχε αίσιο τέλος. Και ότι είναι απολύτως σε θέση να ασκήσει τα καθήκοντά του κανονικά. Όμως ο Σάντσεθ είχε βρει την πειστική αφορμή. Και δε θα άφηνε την ευκαιρία να πάει χαμένη, ως προς τις αιτίες που τον ήθελαν να αντιπαθεί τον Λάσο. Ή μάλλον να αντιπαθεί να τον βλέπει στον πάγκο της Ρεάλ… Και οι αιτίες ήταν ότι ο Πάμπλο είχε -και ορθώς- το δικό του τρόπο να “τρέχει” την ομάδα.

Λάσο και Σάντσεθ, λέει η Marca, έχουν κοντραριστεί πολλάκις. Για το “ξου”, στον Νίκολα Μίροτιτς (που όμως, έλεγε παντού ότι δεν κάνει κέδρι τον προπονητή του!). Για την απόκτηση του Τομά Ερτέλ και του Νικολάς Λαπροβίτολα. Ή τώρα, όπως γράφεται, του Μάριο Χεζόνια. Για την περιθωριοποίηση του Ερτέλ για λόγους πειθαρχίας -κι ας πήρε το πρωτάθλημα η ομάδα με μειονέκτημα έδρας. Κι ας έχασε την Ευρωλίγκα από την Εφές στον πόντο… “Αν είχαμε τον Ερτέλ, απ’ τη στιγμή που ο Νάιτζελ Γουίλιαμς – Γκος ήταν τραυματίας, θα το σηκώναμε”, είναι το “παράπονο”-αιχμή για τον Ισπανό προπονητή.

Η λαϊκή δυσαρέσκεια και το σενάριο-βόμβα για Μπάρτσα!

Προφάσεις εν αμαρτίαις. Ο Σάντσεθ είχε πάρει την απόφαση να μονιμοποιήσει στη θέση του Λάσο τον Τσους Ματέο. Και το κάνει. Κι ας τον βάζει έτσι στο λάκο των λεόντων. Διότι το γκάλοπ της Marca “μιλάει” συντριπιτικά υπέρ του απερχόμενου προπονητή. Το 60% των φίλων της Ρεάλ θεωρεί την απόφαση να απολυθεί “άδικη και λανθασμένη”. Και η γκρίνια με το “καλημέρα” για τον Ματέο -αλλά, πλέον και για τον Σάντσεθ είναι δεδομένη.

Όσο για τον ίδιο τον Λάσο; Ακόμη κι αν κάνει “αγρανάπαυση” για κάποιο διάστημα, είναι βέβαιο ότι χωρίς ομάδα δε θα μείνει. Ανήκει, άλλωστε, στην ελίτ των προπονητών στην Ευρώπη, όχι μόνο λόγω των επιτευγμάτων του στη Ρεάλ. Αλλά και επειδή έχει δείξει χαρακτήρα και προσωπικότητα. Η Marca κλείνει το αφιέρωμά της και μ’ ένα σενάριο που αν βγει αληθινό θα κάνει τη γκρίνια που λέγαμε πιο πάνω, κανονική οργή!

Η εφημερίδα λέει ότι, μετά την τραγική δεύτερη χρονιά του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους στον πάγκο της “αιώνιας” αντιπάλου, ο Λάσο μπορεί να γίνει ο αντικαταστάτης του, εάν ο Λιθουανός αποτελέσει παρελθόν. Για λόγους υστεροφημίας, ο ίδιος ο Πάμπλο ίσως πει “όχι” σε μια τέτοια πιθανή πρόταση. Αν όμως πει “ναι” και η Μπαρτσελόνα αρχίσει να κάνει… όσα η Ρεάλ του, τα νερά του Μανθανάρες θα είναι λίγα για να ξεπλύνουν τον Σάντσεθ από την αμαρτία. Και την καθόλου “βασιλική” συμπεριορά του απέναντι σ’ έναν άνθρωπο που τίμησε τη θέση του με συνέπεια και έργο ουσίας…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Αθλητικές Ιστορίες

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ρεάλ Μαδρίτης

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα
Ποδόσφαιρο

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος
Ποδόσφαιρο

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι
Ποδόσφαιρο

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι