Ο Αμερικανός παίκτης της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Γουίλ Κλάιμπερν, κατά τη φετινή σεζόν κάνει πράγματα και θαύματα με τη ρωσική ομάδα! Γεννημένος στις 17 Μαΐου του 1990, στο Ντιτρόιτ του Μίσιγκαν. Από τα σχολικά το χρόνια, είχε ως ασχολία του το μπάσκετ. Μπορεί να πέτυχε, όμως ο δρόμος δεν ήταν καθόλου εύκολος. Ο ίδιος, πριν λίγες […]

Ο Αμερικανός παίκτης της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Γουίλ Κλάιμπερν, κατά τη φετινή σεζόν κάνει πράγματα και θαύματα με τη ρωσική ομάδα!

Γεννημένος στις 17 Μαΐου του 1990, στο Ντιτρόιτ του Μίσιγκαν. Από τα σχολικά το χρόνια, είχε ως ασχολία του το μπάσκετ. Μπορεί να πέτυχε, όμως ο δρόμος δεν ήταν καθόλου εύκολος.

Ο ίδιος, πριν λίγες ημέρες, οδήγησε την ομάδα του στο Final Four -σε ένα ακόμη- της Euroleague. Επικράτησε με 3-0 επί της Φενέρμπαχτσε, κλείνοντας εισιτήριο για Κολωνία.

Από το γυμνάσιο ξεκίνησε η δύσκολη περίοδος για εκείνον. Με την έλλειψη χρόνου παιχνιδιού που αντιμετώπιζε την πραγματικότητα. Ήθελε να αποδείξει πως αξίζει. Γι’ αυτό και όπως έχει δηλώσει, κλειδώθηκε σε ένα γυμναστήριο με σκοπό να «μεταμορφωθεί».

Μπορεί να μην αγωνίστηκε ποτέ μέχρι σήμερα στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου, το NBA, όμως η Ευρώπη δεν έχασε! Του ήρθε πρόταση από τη Γερμανική Ουλμ, την οποία και αποδέχτηκε. Ο ίδιος ήταν αρκετά νευρικός, καθώς δεν είχε φύγει ξανά μακριά από τις ΗΠΑ.

Ντέιβιντ Μπλατ: Ένας σημαντικός άνθρωπος για τον Κλάιμπερν!

Μετά από κάποια καλά χρόνια μπάσκετ, ήρθε η πρόταση από την Χάποελ Χολόν, του Ισραήλ. Εκεί έκανε τρομερά νούμερα, της τάξεως των 20,9π., 8,3 ριμπάουντ μ.ο. Ο Ντέιβιντ Μπλατ λοιπόν, τον παρακολουθούσε στενά και τον πήρε στην Νταρουσάφακα. Το γεγονός αυτό, όπως έχει αναφέρει κι ο ίδιος έγινε εντελώς τυχαία.

Το καλό της υπόθεσης ήταν πως ο παίκτης πήρε ευκαιρίες. Και μάλιστα με τη δυνατότητα να ξετυλίξει το παιχνίδι του, όπως εκείνος ήθελε. Είχε ελευθερία κινήσεων στο παρκέ. Ο ίδιος είναι αρκετά ευγνώμων για αυτό, προς τον Μπλατ. Ξεχωριστή μνεία έχει κάνει για το πρώτο του ματς Euroleague, με αντίπαλο τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι.

«Το πρώτο μου παιχνίδι EuroLeague ήταν στο Βελιγράδι εναντίον του Ερυθρού Αστέρα. Ήταν η πιο τρελή ατμόσφαιρα που είχα δει ποτέ. Ήταν απίστευτο! Έχουν τόσο μεγάλο πάθος».

Μετέπειτα ήρθε η πρόταση του Δημήτρη Ιτούδη, για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Ο Κλάιμπερν ένιωσε τιμή, όταν αντιλήφθηκε πως η ρωσική ομάδα ενδιαφερόταν. Φυσικά, δε γινόταν να αρνηθεί σε ένα τέτοιο project.

Στις 20 Ιουνίου του 2017 ανακοινώνεται από τη ρωσική «αρκούδα». Πλέον, αποτελεί έναν εκ των πιο αγαπητών παικτών στην ομάδα, ενώ έκανε και ρεκόρ καριέρας στο τρίτο ματς επί της Φενέρ. Πέτυχε 34 πόντους με 4/5 δίποντα, 5/9 τρίποντα, 11/14 βολές, έχοντας επίσης και 7 ριμπάουντ.

Η δύσκολη στιγμή του!

Τον Οκτώβρη του 2019, ο Κλάιμπερν υπέστη ρήξη χιαστού στο γόνατο. Ως αποτέλεσμα, πέρασε τη σεζόν μακριά απ’ τα παρκέ. Όμως, αυτό δεν τον γονάτισε. Δεν τα έβαλε κάτω και επανήλθε.

https://www.youtube.com/watch?v=XtFCaXh2oSw&feature=emb_title

 

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Euroleague

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για VTB League

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Αθλητικές Ιστορίες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για ΝΒΑ

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ρωσία

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για ΤΣΣΚΑ Μόσχας

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα
Ποδόσφαιρο

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος
Ποδόσφαιρο

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι
Ποδόσφαιρο

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι