Απατεώνες και απατεώνες, πολλοί στην κοινωνία που ζούμε. Αλλά να είσαι επαγγελματίας και να το λες, παρουσιάζει ενδιαφέρον. Και μάλιστα στο ποδόσφαιρο. Η τρελή ιστορία του Γκρεγκουάρ που ήθελε να γίνει επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Με απατεωνιά. Δεν το λέμε εμείς, αλλά ο ίδιος. Ο απατεώνας Γκρεγκουάρ Αξελρόντ παρίστανε τον επαγγελματία ποδοσφαιριστή κι έφτασε μια ανάσα από […]

Απατεώνες και απατεώνες, πολλοί στην κοινωνία που ζούμε. Αλλά να είσαι επαγγελματίας και να το λες, παρουσιάζει ενδιαφέρον. Και μάλιστα στο ποδόσφαιρο. Η τρελή ιστορία του Γκρεγκουάρ που ήθελε να γίνει επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Με απατεωνιά. Δεν το λέμε εμείς, αλλά ο ίδιος.

Ο απατεώνας Γκρεγκουάρ Αξελρόντ παρίστανε τον επαγγελματία ποδοσφαιριστή κι έφτασε μια ανάσα από το να παίξει με ομάδα στο Champions League.

Μια ιστορία που δημοσιεύτηκε στο sputnik αξίζει να την δούμε.  Στο Στο αυτοβιογραφικό βιβλίο «Πιάσε με αν μπορείς», που έγινε και μεγάλη κινηματογραφική επιτυχία με πρωταγωνιστή τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο, ο πρωταγωνιστής Φρανκ Άμπαγκνειλ διηγείται το πώς κατάφερε επί χρόνια να ξεγελά τις αρχές, προσποιούμενος ότι είναι από πιλότος έως και γιατρός.

Στο ποδόσφαιρο, ο 38χρονος Γάλλος Γκρεγκουάρ Αξελρόντ στο επίσης αυτοβιογραφικό βιβλίο του «Επαγγελματίας με κάθε κόστος» αφηγείται το πώς για μια δεκαετία παρίστανε τον επαγγελματία ποδοσφαιριστή, φτάνοντας μια ανάσα από το να παίξει και στο Champions League.

«Παιδί μου, δεν κάνεις»

Σε ηλικία 10 ετών ο Γκρεγκουάρ, όπως και χιλιάδες άλλα παιδάκια στην ηλικία του, ονειρευόταν να γίνει ποδοσφαιριστής. Υπήρχε όμως ένα πρόβλημα: Ήταν τρομερά… ατάλαντος.

Ο πατέρας του ήταν τόσο κάθετος μαζί του, ώστε δεν τον άφηνε να παίζει ποδόσφαιρο, λέγοντας του πως τον ντροπιάζει.

«Γκρεγκ, είμαι πολύ αναστατωμένος. Είσαι πολύ κακός και τεμπέλης. Δεν θέλω να σε ξαναδώ στο γήπεδο» ήταν τα λόγια του πατέρα του έπειτα από έναν αγώνα στον οποίο είχε παίξει σε ηλικία μόλις 10 ετών.

Με τα φτερά κομμένα από τα σκληρά λόγια του μπαμπά του, ο Γκρεγκουάρ μέχρι τα 18 του περιορίστηκε στο να παίζει στον κήπο του σπιτιού του, όμως το πείσμα φούντωνε μέσα του, θέλοντας να αποδείξει στον πατέρα του πως είχε άδικο.

Αποτέλεσμα εικόνας για Πιάσε με αν μπορείς

Η πρώτη απάτη

Μια μέρα του ήρθε μια ιδέα να φτιάξει μια fake ιστοσελίδα στην οποία υποστήριζε πως ήταν επαγγελματίας ποδοσφαιριστής στην Β’ ομάδα της Παρί Σεν Ζερμέν.

Έτσι, έκανε copy paste από την εφημερίδα αγώνες της Παρί, βγάζοντας από την 11άδα το όνομα ενός αληθινού παίκτη και το αντικατέστησε με το δικό του.

Αξίζει να σημειωθεί πως το ψέμα του δεν ήταν τελείως αβάσιμο. Ο Γκρεγκουάρ ήταν μέλος της ερασιτεχνικής ομάδας της Παρί που συμμετείχε στα τοπικά πρωταθλήματα.

Το σχέδιο μπαίνει σε εφαρμογή

Στα 19 του δούλευε στα McDonalds, ζούσε σε ένα μικρό διαμέρισμα και φυσικά στο μυαλό του ήταν πάντα να γίνει επαγγελματίας ποδοσφαιριστής.

Χωρίς να χάσει χρόνο μπήκε κρυφά στις εγκαταστάσεις της Παρί και φωτογραφήθηκε με τη φανέλα της ομάδας, βάζοντας τις φωτογραφίες στο βιογραφικό του, το οποίο και άρχισε να στέλνει σε μεγάλους αγγλικούς συλλόγους

Τσέλσι, Μάντσεστερ Σίτι και Άρσεναλ τον απέρριψαν, όμως η Σουίντον, ομάδα της Β’ κατηγορίας, «τσίμπησε» και αποφάσισε το 2003 να τον δοκιμάσει.

«Στο “διπλό” προσπάθησα να κάνω μια κεφαλιά μετά το βολέ του τερματοφύλακα, όμως η μπάλα με βρήκε στα μούτρα και όλοι γέλασαν» αφηγείται ο Γκρεγκουάρ, όμως, παρότι απορρίφθηκε, δεν το έβαλε κάτω.

Απόρριψη μετ’ επαίνων

Εντυπωσιασμένος από την επιμονή του ο προπονητής της ομάδας αποφάσισε να του δώσει μια δεύτερη ευκαιρία, δίνοντας 20 λεπτά συμμετοχής σε ένα φιλικό, αλλά και πάλι στη Σουίντον δεν «ψήθηκαν» μαζί του.

Επόμενη ομάδα ήταν η Μπόρνμουθ που το 2007 είχε σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Ο Αξελρόντ πήρε μέρος σε ένα φιλικό προετοιμασίας, όπου σκόραρε κιόλας.

Λίγο μετά, ο επίμονος Γάλλος σκόραρε δυο γκολ σε φιλικό της Σουίντον, όμως και πάλι ο νέος προπονητής δεν πείστηκε για τις ικανότητες του, παρά τις παραινέσεις των οπαδών να τον αποκτήσουν.

Πάντως, λόγω των δυο γκολ που έβαλε, η Νόριτς αποφάσισε και αυτή να τον δοκιμάσει, αλλά το αποτέλεσμα ήταν ίδιο, αφού ούτε τα «καναρίνια» του πρόσφεραν το πολυπόθητο συμβόλαιο.

Μια ανάσα από το Champions League

Παίζε – παίζε, μια ομάδα από το Λουξεμβούργο του πρόσφερε συμβόλαιο, όμως ο Γκρεγκ δεν το συζήτησε καν, γιατί παραήταν «μικρή» για το μέγεθός του.

Ώσπου, η τύχη του χαμογέλασε και το καλοκαίρι του 2009 έφτασε η ώρα που ονειρευόταν μια ζωή.

Η ΤΣΣΚΑ Σόφια, που μόλις είχε προκριθεί στο Champions League τον κάλεσε στη Βουλγαρία να δοκιμαστεί. Οι Βούλγαροι, έχοντας υπόψη ότι ήταν παίκτης στη β’ ομάδα της Παρί, του πρόσφεραν τριετές συμβόλαιο με ετήσιες αποδοχές πάνω από 800.000 ευρώ.

Το όνειρο γκρεμίστηκε

Ο Γκρεγκ ζούσε επιτέλους το όνειρό του και όλα έδειχναν πως τίποτα δεν επρόκειτο να χαλάσει τη μεταγραφή.

Όμως, μια μέρα προτού πέσουν οι υπογραφές, ένας οπαδός της ΤΣΣΚΑ Σόφια ζήτησε πληροφορίες από ένα φόρουμ οπαδών της Παρί για τον Γκρεγκ…

Οι οπαδοί της γαλλικής ομάδας, φυσικά, δεν τον είχαν καν ακουστά και τα νέα διαδόθηκαν σαν πυρκαγιά. Ο οπαδός της βουλγαρικής ομάδας πήρε τηλέφωνο τους δημοσιογράφους και η πλεκτάνη αποκαλύφθηκε.

Το πρωί όταν ο Αξελρόντ πήγε στα γραφεία της ομάδας να υπογράψει, τον έδιωξαν κακήν κακώς και η ιστορία έληξε άδοξα.

Το πέρασμα από Ελλάδα κι η αλλαγή καριέρας

Βέβαια, επίμονος Γκρεγκουάρ δεν το έβαλε κάτω και δοκιμάστηκε σε διάφορες ομάδες σε Κουβέιτ και Ελλάδα (!), ώσπου η καριέρα του έληξε στον Καναδά όταν αγωνίστηκε για ένα χρόνο στην ομάδα της Α’ κατηγορίας, Μισισάγκουα Ίγκλς.

Ο Αξελρόντ συνέχισε στον χώρο του ποδοσφαίρου, δουλεύοντας πλέον ως ατζέντης νεαρών παικτών σε ακαδημίες, χωρίς πάντως να τους συμβουλεύει να κάνουν όσα έκανε και εκείνος.

Ο 38χρονος πια Γκρεγκουάρ παραδέχεται πως μετανιώνει για κάποια πράγματα που έκανε στην προσπάθεια να σταδιοδρομήσει στο ποδόσφαιρο, όμως όπως αναφέρει στην αυτοβιογραφία του ουδέποτε πήρε χρήματα από τις ομάδες.

«Πλήρωνα τα πάντα, ξενοδοχεία, αεροπλάνα και τα λοιπά, οι ομάδες το μόνο που ξόδευαν ήταν ο χρόνος τους», προσθέτοντας ότι στο βιβλίο του δίνει συμβουλές στους νεαρούς ποδοσφαιριστές.

«Ήθελα να αποδείξω ότι δεν χρειάζεται να έχεις ένα καλό βιογραφικό για να κάνεις καριέρα και στους παίκτες μου θέλω να δω την επιμονή που είχα και εγώ», συμπλήρωσε.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Αθλητικές Ιστορίες

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ