O μεγάλος σούπερ σταρ της Γιουβέντους Κριστιάνο Ρονάλντο, πάλεψε σκληρά για να φτάσει στην κορυφή. Αλλά ορισμένα χαρακτηριστικά του είναι που τον ξεχωρίζουν. Ένα από αυτά είναι και ο τρόπος που εκτελεί τα φάουλ.  Προτού εκτελέσει ένα φάουλ ο πορτογάλος σουπερστάρ κάνει τρία-τέσσερα βήματα πίσω από την μπάλα και ακινητοποιείται έχοντας τα πόδια ελαφρώς ανοιχτά […]

O μεγάλος σούπερ σταρ της Γιουβέντους Κριστιάνο Ρονάλντο, πάλεψε σκληρά για να φτάσει στην κορυφή. Αλλά ορισμένα χαρακτηριστικά του είναι που τον ξεχωρίζουν. Ένα από αυτά είναι και ο τρόπος που εκτελεί τα φάουλ. 

Προτού εκτελέσει ένα φάουλ ο πορτογάλος σουπερστάρ κάνει τρία-τέσσερα βήματα πίσω από την μπάλα και ακινητοποιείται έχοντας τα πόδια ελαφρώς ανοιχτά σαν… πιστολέρο της Άγριας Δύσης σε ταινία γουέστερν. Το βλέμμα του είναι καρφωμένο στην αντίπαλη εστία. Αλώστε, όπως αποδεικνύει το ποσοστό ευστοχίας του, το ανθρώπινο τείχος που είναι στημένο σε απόσταση 9,15 μέτρων δεν αποτελεί στην πραγματικότητα εμπόδιο για τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Για τον άσο της Γιουβέντους πρόκειται για μια μονομαχία με τον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Ο κ. Λεονέλ Πόντες, άλλοτε προπονητής της ομάδας νέων της Σπόρτινγκ Λισαβόνας είπε για τον Κριστιάνο:

Θυμάμαι ότι ο ίδιος είχε εκστασιαστεί όταν ανακάλυψε ένα χτύπημα της μπάλας με τη ρακέτα του πινγκ πονγκ, αντίστοιχο με το top spin του τένις.“Κοίτα,αφεντικό”,μου είπε. “Αν χτυπάς την μπάλα με τέτοιον τρόπο, παίρνει αυτή την πορεία”.Και άρχισε να αναζητεί το ίδιο σημείο επαφής με την μπάλα και στο ποδόσφαιρο.Δεδομένου ότι πάντα ήθελε να είναι ο καλύτερος, αυτός που βάζει τα περισσότερα γκολ,αυτός που κάνει τις πιο ωραίες ντρίμπλες και γενικώς άτομο που δεν μπορούσε να χάσει ούτε μια πρόκληση στη ζωή του, ο Κριστιάνο κατάφερε να τελειοποιήσει και το απευθείας χτύπημα φάουλ».

César Prates lembra Ronaldo no Sporting: «Nós perdíamos e ele chorava muito» - Sporting - Jornal Record

Γιατί ο Κριστιάνο Ρονάλντο παίρνει αυτήν την περίεργη θέση πριν εκτελέσει τα φάουλ;

Μια εστιασμένη ματιά στα μάτια του, που αναπνέει βαθιά, και τα πόδια του που τα έχει ανοιχτά. Κανείς άλλος  δεν παίρνει τέτοια μοναδική θέση πριν εκτελέσει φάουλ ή μήπως όχι;

Η τεχνική της εκτέλεσης του πορτογαλικού άσου εμπνέεται σε μεγάλο βαθμό από τον Βραζιλιάνο Σέζαρ Πρατς, που ήταν πολύ γνωστός για τα πολύ καλά στημένα του. Σύμφωνα με τον Σεζάρ η όλη προετοιμασία πριν την εκτέλεση φάουλ δημιουργεί μια αβεβαιότητα στον αντίπαλο τερματοφύλακα. 

Όταν στο παρελθόν στην Σπόρτινγκ Λισσαβόνας ο Πρατς έπαιξε μαζί με τον Κριστιάνο που ήταν στα πρώτα του βήματα, για μια χρονιά, και ο Βραζιλιάνος είδε αμέσως το πόσο ξεχωριστός ποδοσφαιριστής ήταν.

Ο Πρατς που ήταν πολύ γνωστός για τον τρόπο που εκτελούσε τα στημένα, είχε πει ότι η όλη προετοιμασία πριν την εκτέλεση του φάουλ προκαλούσε μια νευρικότητα στον αντίπαλο τερματοφύλακα, και έτσι εξασκήθηκε και ο Κριστιάνο σε αυτήν την τεχνική. 

Αλλά όπως είπε ο Σεζάρ: ” Μην νομίζετε ότι εγώ τον έμαθα να εκτελεί πολύ καλά τα φάουλ. όταν βρεθήκαμε μαζί ήδη ο Κριστιάνο είχε καλύτερο σουτ από το δικό μου. Ο Κριστιάνο το πήγε σε άλλο επίπεδο.”

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Αθλητικές Ιστορίες

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Γιουβέντους

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ