Από τα 8 του στην ομάδα της καρδιάς του, ο Ιταλός χαφ δεν κατάφερε να πάρει ούτε μια συμμετοχή μαζί της. Κι αυτό παρότι σίγουρα δεν είναι και τόσο κακός ώστε να μη νοιώσει έστω μια φορά την ικανοποίηση...

Φάουστο Ρόσι: Μια ανεκπλήρωτη “καψούρα” 17ετίας… Είναι μια ιστορία αγάπης, το δίχως άλλο. Αλλά από τις τραγικές. Αυτές που ο Σέξπιρ θα τοποθετούσε στη Βερόνα. Αλλά αυτή αφορά μιλάμε για το Τορίνο. Και τη Γιουβέντους. Κι έναν ταλαντούχο χαφ που, οκτώ χρονών παιδάκι, το 1998 πήγε στις Ακαδημίες της.

Δυναμικός και σκληροτράχηλος αμυντικός μέσος, στα 18 του πήρε και την προαγωγή για την “Πριμαβέρα”, την ομάδα νέων της Γιούβε. Μάλιστα, ήταν πρωταγωνιστής και στην κατάκτηση δύο συνεχών τίτλων στο περίφημο τουρνουά Νέων του Βιαρέτζιο.

Και επί Κλαούντιο Ρανιέρι, πήρε και μερικές κλήσεις για την πρώτη ομάδα, χωρίς ωστόσο να κάτσει ούτε σε ένα ματς στον πάγκο της “Μεγάλης Κυρίας”. Όπως και να ‘χει όμως, ο Ρόσι έβλεπε να πλησιάζει στο παιδικό του όνειρο.

Πλησιάζει στο όνειρο το 2012, αλλά…. τζίφος

Η Γιουβέντους τον δίνει στη Βιτσέντζα με 50% συνιδιοκτησία για να “ψηθεί”, αλλά οι εμφανίσεις του και εκεί τον ξαναφέρνουν στο Τορίνο με τη Γιούβε να ξοδεύει τον Ιανουάριο του 2012, 1.700.000 για τα πλήρη δικαιώματά του. Ο Ρόσι είναι πιο κοντά από ποτέ στη μεγάλη του επιθυμία. Αλλά μάταια.

Άμεσα δίνεται δανεικός στη Μπρέσια, όπου διαπρέπει! Αλλά μετά ακολουθεί ο δανεισμός του στη Βαγιαδολίδ. Κι εκεί έχει 31 συμμετοχές, αλλά ούτε αυτό είναι αρκετό για να πάρει έστω μια τέτοια με τη Γιούβε, να βγάλει το άχτι του, ρε αδερφέ.

Μια ανεκπλήρωτη καψούρα για πάντα…

Η Γιούβε τον δίνει στην Κόρντομπα και μετά, τον Αύγουστο του 2015, τον δίνει στην Προ Βέρτσελι, ομάδα Γ’ Εθνικής, για να πάρει πίσω τον δανεικό Κρίστιαν Μπουνίνο! Έχει περάσει 17 χρόνια με το όνειρο να φορέσει μια φορά τη φανέλα της αγαπημένης του ομάδας. Έχει 55 συμμετοχές με δύο ομάδες στη Λα Λίγκα. Τι στα κομμάτια;  Έχει κάνει τάκλινγκ -επιτυχημένο- έως στον Τόνι Κρόος, της Ρεάλ! Αλλά δεν το καταφέρνει ποτέ.

Φτάνει και μέχρι την 4η Εθνική, με την Τραπάνι Κάλτσιο, το Γενάρη του 2017. Έκανε κι ένα πέρασμα από την Κραϊόβα, Και από τον Ιούλιο του 2019, παίζει στην Γ’ Εθνική με τη Ρετζιάνα. Η “καψούρα” του με τη Γιούβε δε θα βρει ανταπόκριση ποτέ…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Αθλητικές Ιστορίες

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Γιουβέντους

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ