Ο αρσιβαρίστας Ματίας Στάινερ είχε δώσει μια υπόσχεση στη γυναίκα του, την οποία έχασε σε τροχαίο. Ίσως μία από τις πιο συναισθηματικές στιγμές στην ιστορία. Ο γεννημένος στις 25 Αυγούστου του 1982 στη Βιέννη, άρχισε από νεαρή ηλικία να ασχολείται με την άρση βαρών. Συγκεκριμένα από τα 13 του χρόνια, όμως στα 18 του διαγνώστηκε […]

Ο αρσιβαρίστας Ματίας Στάινερ είχε δώσει μια υπόσχεση στη γυναίκα του, την οποία έχασε σε τροχαίο. Ίσως μία από τις πιο συναισθηματικές στιγμές στην ιστορία.

Ο γεννημένος στις 25 Αυγούστου του 1982 στη Βιέννη, άρχισε από νεαρή ηλικία να ασχολείται με την άρση βαρών. Συγκεκριμένα από τα 13 του χρόνια, όμως στα 18 του διαγνώστηκε με διαβήτη.

Βέβαια, δεν τον εμπόδισε η δυσκολία που συνάντησε, να συνεχίσει το αγαπημένο του άθλημα. Ενώ λίγο αργότερα βρέθηκε στην κορυφή!

Η γυναίκα που… του άλλαξε τη ζωή!

Ασχολούμενος με την άρση βαρών, ο Στάινερ έγινε γνωστός με τα χρόνια. Το 2004, μια Γερμανίδα θαυμάστρια με το όνομα Σούζαν, ζήτησε από δημοσιογράφους το e-mail του. Σκοπός της ήταν να επικοινωνήσει μαζί του. Η μοίρα τα έφερε έτσι, βρέθηκαν και ο έρωτας τους χτύπησε την πόρτα. Συναντήθηκαν στη Νότια Αυστρία και αυτό έφτανε για να πορευθούν μαζί στη ζωή. Παντρεύτηκαν έπειτα από λίγους μήνες, ενώ ο Αυστριακός αρσιβαρίστας έκανε αίτημα για γερμανική υπηκοότητα.

Ο θάνατος της γυναίκας του!

Το 2007 και συγκεκριμένα στις 16 Ιουλίου, έγινε κάτι σοκαριστικό. Ενώ ο Ματίας Στάινερ προετοιμαζόταν για τους Ολυμπιακούς του Πεκίνο, έμαθε πως η σύζυγός του χάθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα.

Φυσικά, έχασε τη γη κάτω απ’ τα πόδια του. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά κυρίως το στήριγμά του στα δύσκολα. Τότε… γκρεμίστηκαν όλα.

Ο ίδιος, το 2008 πήρε τη Γερμανική υπηκοότητα, με τον ίδιο να θέλει να τα παρατήσει, αλλά τους οικείους του να τον προτρέπουν να συνεχίσει. Να παλέψει για τη Σούζαν. Υποσχέθηκε πως θα πάει στους Ολυμπιακούς του Πεκίνο και θα πάρει το χρυσό μετάλλιο για τη γυναίκα του!

Δεν ήταν το φαβορί, όμως έκανε το θαύμα, ενδεχομένως και με μία… έξτρα βοήθεια, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο και την πρώτη θέση.

Μάλιστα, χάρισε και μια συγκινητική στιγμή, καθώς την ώρα της απονομής του χρυσού μεταλλίου, κρατούσε και μια φωτογραφία της γυναίκας του.

Τον Οκτώβρη του 2008, γνώρισε την τηλεπαρουσιάστρια Ίνγκε Πόσμικ, την οποία και παντρεύτηκε το 2010.

Του έπεσαν 196 κιλά στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου!

Ο ίδιος συμμετείχε και στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου το 2012, που έμελλε να ήταν κι οι τελευταίοι του. Όταν προσπάθησε να σηκώσει στο αρασέ 196 κιλά, του έπεσαν στον αυχένα. Τραυματίστηκε σοβαρά, ενώ αποφάσισε να αποσυρθεί έναν χρόνο αργότερα.

Αλλαγή καριέρας, από αρσιβαρίστας σε επιχειρηματία!

Όταν αποχώρησε από την άρση βαρών, ξεκίνησε μια καριέρα ως σύμβουλος φυσικής κατάστασης και διατροφής, ενώ έγινε και επιχειρηματίας στη βιομηχανία τροφίμων.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Αθλητικές Ιστορίες

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ