Ο πάλαι ποτέ παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, από τα… αστέρια της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, κατέληξε στις οικοδομές για τα προς το ζην. Σίγουρα δεν πρόκειται για κάποιο μεγάλο όνομα ή για σούπερ σταρ του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, όμως στους φίλους της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ίσως να είναι ένα γνωστό όνομα. Ονομάζεται Λι Ροτς και ήταν προϊόν των […]

Ο πάλαι ποτέ παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, από τα… αστέρια της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, κατέληξε στις οικοδομές για τα προς το ζην.

Σίγουρα δεν πρόκειται για κάποιο μεγάλο όνομα ή για σούπερ σταρ του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, όμως στους φίλους της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ίσως να είναι ένα γνωστό όνομα.

Ονομάζεται Λι Ροτς και ήταν προϊόν των Ακαδημιών των «κόκκινων διαβόλων». Ο 40χρονος πρώην ποδοσφαιριστής μπορεί κάποτε να ήταν μέλος της Γιουνάιτεντ, όμως δεν έκανε κάποια σπουδαία καριέρα.

Παρόλα αυτά, είχε την τύχη και τη δυνατότητα να αγωνιστεί στο κορυφαίο επίπεδο, στο Champions League. Μάλιστα, είχε επίσης την ευλογία να συνεργαστεί υπό τις οδηγίες του Άλεξ Φέργκιουσον.

Πολλοί θα περιμένετε να βρίσκεται κοντά στο ποδόσφαιρο, σήμερα ο Ρότς. Όμως, καμία σχέση! Ο ίδιος ασχολείται με… τις οικοδομές. Έχει μια εταιρεία μονώσεων. Κι εκεί βρέθηκε λόγω της καθοδήγησης της Ένωσης Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών της Αγγλίας.

Λίγα λόγια για τον Λι Ροτς!

Ο ίδιος γεννήθηκε τον Οκτώβρη του 1980, στο Μπόλτον, ενώ στα 17 του χρόνια εντάχθηκε στις Ακαδημίες της Γιουνάιτεντ. Αγωνιζόταν κυρίως ως δεξί μπακ και στόπερ.

Μάλιστα, ο Ροτς ένιωθε ευχάριστα περίεργα, βλέποντας στις προπονήσεις τον Ρόι Κιν και τον Ράιαν Γκιγκς. Όπως επίσης και τον Ντέιβιντ Μπέκαμ ή τα αδέλφια Νέβιλ.

Τη σεζόν 1999-2000 βρέθηκε στον πάγκο της Μάντσεστερ, στην ήττα επί της Άστον Βίλα, στον 3ο γύρο του League Cup. Στη σεζόν 2000-2001 δόθηκε δανεικός στη Ρέξαμ, της League Two, μαζί με τον γιο του Φέργκιουσον, Ντάρεν. Και πώς να βρει θέση στους «κόκκινους», όταν υπάρχουν οι Γουές Μπράουν, Ρόνι Γιονσεν και Λοράν Μπλαν. Στη Ρέξαμ ήταν βασικός κι αναντικατάστατος.

Την επόμενη σεζόν, ο προπονητής της Γιουνάιτεντ τον πήρε πίσω, δίνοντάς του και ντεμπούτο στο League Cup, απέναντι στην Άρσεναλ. Όμως, το αποτέλεσμα κάθε άλλο παρά θετικό ήταν. Ξεγυρισμένη… τεσσάρα, στο «Highbury», με χατ τρικ του Βιλτόρ. Οι δύο ομάδες τότε, παρατάχθηκαν με αρκετούς αναπληρωματικούς.

Ο Ροτς πήρε όσα περισσότερα μπορούσε απ’ αυτήν την αναμέτρηση, κρατώντας τα για τη συνέχεια.

Το ντεμπούτο στα… αστέρια του Champions League!

Ο Ροτς πήρε ντεμπούτο, στην επόμενη σεζόν του, δηλαδη σε εκείνη 2002-2003, στην Premier League. Πρώτο του ματς ήταν εκείνο επί της Νιουκάστλ, στο 5-3, αντικαθιστώντας τον Λοράν Μπλαν, παίζοντας για 21’.

Ο ίδιος ένιωσε αρκετά όμορφα, παίζοντας σε ένα γεμάτο από 75.000 φιλάθλους Old Trafford. Λίγες ημέρες αργότερα… ένιωσε και αρκετά ξεχωριστός, καθώς ένας φίλαθλος του ζήτησε αυτόγραφο. Βέβαια, η αλήθεια είναι πως τον μπέρδεψε, νομίζοντας πως ήταν ο Νίκι Μπατ.

Ο Ροτς είχε έρθει κι στην Ελλάδα εκείνη τη σεζόν, για την αναμέτρηση επί του Ολυμπιακού στο Champions League (2-3). Βέβαια, είχε καθίσει στον πάγκο τότε, όπως επίσης και στο ματς με τη Μακάμπι Χάιφα στο Ισραήλ. Το ντεμπούτο του έγινε στην αναμέτρηση επί της Λα Κορούνιο, στο Ριαθόρ.

Ο Φέργκιουσον, σε εκείνο το ματς, είχε βάλει αρκετές ρεζέρβες, πλην τον Ράιαν Γκιγκς και τον Λοράν Μπλαν. Ο Ροτς έκανε ένα σχετικά καλό ματς, όμως δεν αποφεύχθηκε η ήττα με 2-0.

Του έχει μείνει αξέχαστο το να στέκεται στο χορτάρι και να παίζει ο ύμνος της διοργάνωσης. Στο ημίχρονο εκείνης της αναμέτρησης είχε αντικατασταθεί, χωρίς να καταλάβει εάν είχε κάνει κάποιο λάθος, έως και σήμερα.

Εκείνη τη σεζόν, η Ρεάλ Μαδρίτης είχε πετάξει εκτός διοργάνωσης τη Γιουνάιτεντ, όμως είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα στην Αγγλία.

Εκείνο το καλοκαίρι, ο Ροτς έμεινε ελεύθερος, μετακομίζοντας στην Μπέρνλι, της First Division. Όμως, λόγω αλλαγής προπονητή, ενώ είχε ξεκινήσει να αγωνίζεται βασικός, μετά παραγκωνίστηκε.

Το 2005 αποχώρησε με προορισμό τη Ρέξαμ, με τους τραυματισμούς να μην τον αφήνουν σε ησυχία. Το 2006-07 αγωνίστηκε σε 28 ματς, όμως δεν ήταν το ίδιο.

Η στροφή στην καριέρα, από τα γήπεδα στην οικοδομή!

Όταν τα χρόνια πέρασαν και ήρθε η ώρα της αποχώρησης από τα γήπεδα, ο ίδιος έπρεπε να βρει κάτι να κάνει στη ζωή του. Ο PFA συνέβαλε τα μέγιστα για να αποκτήσει μια δεξιότητα ο Ροτς, εκτός ποδοσφαίρου.

Ο Ροτς είναι πιστοποιημένος υδραυλικός κι έχει τη δική του εταιρεία μονώσεων. Από τον Φλεβάρη του 2011 που σταμάτησε, αγωνιζόμενος στην Ντρόιλσντεν, έβγαζε τα προς το ζην, μονάχα από την οικοδομή.

Παρόλα αυτά, ασχολείται με τον χώρο του ποδοσφαίρου, αφού εργάζεται κι ως προπονητής στην Κ11 της Μπέρι, ενώ τα Σαββατοκύριακα γίνεται και… αναλυτής της Opta Sports.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Premier League

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Αθλητικές Ιστορίες

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα
Ποδόσφαιρο

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος
Ποδόσφαιρο

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι
Ποδόσφαιρο

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι