Ο "Καρλέτο" έχει περάσει από τον πάγκο 11 ομάδων, μαζί με την Εθνική Ιταλίας. Αλλά (μόνο) στο Τορίνο έπρεπε, κάποιες φορές να κυκλοφορεί με... συνοδεία αστυνομικών. Και οι λόγοι δεν ήταν αγωνιστικοί...

Αντσελότι – Γιουβέντους. Μια… complicated σχέση! Γενικώς, ο Κάρλο είναι σαν το… τσιγάρο στην παλιά διαφήμιση: έχει παντού, μόνο φίλους. Μαζί με την Εθνική Ιταλίας έχει περάσει, συνολικά, από 10 πάγκους. Ρετζιάνα, Πάρμα, Γιουβέντους, Μίλαν, Τσέλσι, Παρί Σεν Ζερμέν, Ρεάλ, Μπάγερν, Νάπολι, Έβερτον -και τώρα, ξανά, Ρεάλ. Πήρε πολλούς τίτλους. Αλλά κι όπου δεν πήρε, ακόμη κι αν δεν τον λάτρεψαν, πάντως, δεν τον μίσησαν.

Και ως άνθρωπος και ως προπονητής, άλλωστε, ο Αντσελότι είναι χαμηλών τόνων. Δεν του αρέσουν οι προστριβές, ούτε με τους παίκτες του, ούτε με τη διοίκηση, ούτε με τους αντιπάλους. Πάει όπου πάει, κάνει τη δουλειά του (κατά κανόνα με ελάχιστες εξαιρέσεις την κάνει από καλά ως εξαιρετικά, μάλιστα). Κι αν έλθει, για τον άλφα ή βήτα λόγο η ώρα να χωρίσει τους δρόμους του με έναν σύλλογο κι αυτό το κάνει ήρεμα, απλά κι ωραία. Υπάρχει όμως μία ομάδα που αν ρωτήσει κάποιος τη σχέση του μαζί της θα πάρει την απάντηση… “it’s complicated”. Και, φυσικά, η ομάδα αυτή δεν είναι άλλη από τη Γιούβε.

Η “Γηραιά Κυρία” ήλθε νωρίς στην προπονητική καριέρα του “Καρλέτο”. Σε συλλόγους είχε εμπειρία μόλις 3,5 χρόνια όταν κάθισε για πρώτη φορά στον πάγκο της, το Φεβρουάριο του 1999, στη θέση του Μαρσέλο Λίπι. Δεν ήταν ούτε 40 χρονών (γεν. 10 Ιουνίου του 1959). Και, ναι. Δεν πήρε μαζί της παρά το… Ιντερτότο της ίδιας χρονιάς. Και έχασε τον τίτλο από τη Λάτσιο το 2000 αν και η Γιούβε ήταν μπροστά με 9 βαθμούς και 8 ματς να απομένουν, εξαιτίας (και) της ήττας από την Περούτζια, στο φινάλε (vid. πιο πάνω)…

Ο λόγος δεν ήταν η αποτυχία στα αποτελέσματα, αλλά η… παλιά αγάπη

Το πρόβλημα, όμως δεν ήταν αυτό. Το πρόβλημα ήταν ότι, ως παίκτης, ο Αντσελότι ήταν “ένα” με τη… μισητή Μίλαν. Κι αυτό ήταν ασυγχώρητη… “αμαρτία” για τους φίλους της Γιουβέντους. “Το κλίμα εκεί δεν ήταν καλό για μένα από τον κόσμο”, είπε πρόσφατα  σε μια ισπανκή εκπομπή ο Αντσελότι. “Μερικές φορές έπρεπε να έχω συνοδεία αστυνομικών για να κυκλοφορήσω στην πόλη. Ήταν μια περίεργη κατάσταση”.

Αντίθετα με τον κόσμο, πάντως, είχε μόνο καλά λόγια να πει για το κλίμα στο σύλλογο. “Όλα ήταν απολύτως οργανωμένα“, ήταν τα λόγια του. “Τα πάντα. ‘Εμαθα πάρα πολλά πράγματα εκεί. Το κλαμπ ανήκει στο υψηλότερο επίπεδο και κάθε τέτοιος σύλλογος είναι ‘σχολείο’“. Ο Αντσελότι μίλησε στην εκπομπή και για το αύριο. όταν δε θα είναι πλέον προπονητής. “‘Εχω 5 εγγόνια, θέλω να χαρώ με τη δεύτερη σύζυγό μου, τη ζωή μας. Και πάντοτε θα είμαι οπαδός της Μίλαν και της Ρεάλ”.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για La Liga

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Serie A

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Αθλητικές Ιστορίες

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Γιουβέντους

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ρεάλ Μαδρίτης

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ