Ο Πάτρικ Ντάνιελ Τίλμαν Τζούνιορ έκανε σπουδαία καριέρα στο αμερικανικό ράγκμπι, όμως έχασε τη ζωή του σε μια μάχη στο Αφγανιστάν. Ο ίδιος γεννήθηκε στις 6 Νοεμβρίου του 1976, ενώ στις 22 Απριλίου του 2004, άφησε την τελευταία του πνοή. Ο Πατ Τίλμαν χαρακτηρίζεται ήρωας, καθώς πολέμησε και «έφυγε» στη μάχη στο Αφγανιστάν. Μέχρι πρότινος […]

Ο Πάτρικ Ντάνιελ Τίλμαν Τζούνιορ έκανε σπουδαία καριέρα στο αμερικανικό ράγκμπι, όμως έχασε τη ζωή του σε μια μάχη στο Αφγανιστάν.

Ο ίδιος γεννήθηκε στις 6 Νοεμβρίου του 1976, ενώ στις 22 Απριλίου του 2004, άφησε την τελευταία του πνοή.

Ο Πατ Τίλμαν χαρακτηρίζεται ήρωας, καθώς πολέμησε και «έφυγε» στη μάχη στο Αφγανιστάν.

Μέχρι πρότινος όμως ήταν επαγγελματίας παίκτης του NFL, εγκατέλειψε την αθλητική καριέρα του και στρατολογήθηκε στον Στρατό των Ηνωμένων Πολιτειών τον Μάιο του 2002. Μετά τις επιθέσεις στους Δίδυμους Πύργους.

Ο ίδιος δεν έπαιζε πάντα ράγκμπι, καθώς στην πρώτη του χρονιά στο γυμνάσιο ήταν προπονητής της ομάδας του μπείζμπολ. Ενώ στο δεύτερο έτος αποφάσισε να επικεντρωθεί στο ράγκμπι.

Απέρριψε ένα «χρυσό» συμβόλαιο, για χάρη της Πατρίδας!

Τα αδέλφια Τίλμαν, Πάτρικ και Κέβιν, κατατάχθηκαν στον στρατό στις 31 Μαΐου 2002. Ο άσος του ράγκμπι βέβαια, είπε «όχι» σε μια προσφορά ύψους 3.6 εκατ. δολαρίων για τρία χρόνια. Την πρόταση αυτή την είχε κάνει η ομάδα των Cardinals.

Όμως, εκείνος προτίμησε να γίνει στρατιώτης, υπερασπιζόμενος την πατρίδα του.

Ο Πατ και ο Κέβιν ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα αξιολόγησης και επιλογής Ranger στα τέλη του 2002. Ενώ τοποθετήθηκαν στο δεύτερο τάγμα Ranger, στο Fort Lewis της Ουάσινγκτον.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Pat Tillman (@pat_tillman_)

Ο Αμερικανός παίκτης όμως ήταν άτυχος, καθώς πέθανε σε μάχη στο Αφγανιστάν, στις 22 Απρίλη του 2004, σε ηλικία μόλις 28 ετών.

Αποτέλεσε τον πρώτο επαγγελματία παίκτη του αμερικανικού φουτμπολ, ο οποίος έχασε τη ζωή του, μετά τον Μπομπ Κάλσου (21/7/1970).

Ο Τίλμαν έγινε άγαλμα έξω από το γήπεδο των Arizona Cardinals, ενώ του δόθηκε το ασημένιο αστέρι.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Αθλητικές Ιστορίες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ράγκμπι

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα
Ποδόσφαιρο

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα