Όσοι κάνουν πλάνα και σχέδια ,για την φάση των 8 του Basketball Champions League στην Αθήνα, μην είναι και τόσο σίγουροι…Το αντίθετο θα λέγαμε 

Ανατροπή δεδομένων στη υπόθεση της διεξαγωγής του Final-8 του Basketball Champions League στην Αθήνα (30/9-4/10)!

Οι άνθρωποι της ΑΕΚ είναι δυσαρεστημένοι με το γεγονός πως η κυβέρνηση δεν έχει πάρει ακόμα οριστικές αποφάσεις για την παρουσία κόσμου στις εξέδρες του ΟΑΚΑ, την ώρα που επιτρέπονται θεατές σε κινηματογράφους και θέατρα.

Συν τοις άλλοις, κύκλοι της ομάδας κάνουν λόγο για… κοροϊδία από τις Αρχές, από τη στιγμή που υπήρξε προφορική δέσμευση για να επιτραπούν φίλαθλοι στις εξέδρες, παρότι είχε σχεδιαστεί ένα ολοκληρωμένο πλάνο με θερμομετρήσεις, ειδικές καμπίνες απολύμανσης κ.ο.κ.

Έρχεται στην Αθήνα το Final 8 του Basketball Champions League

Όπως είχε εκφραστεί και στη συνέντευξη Τύπου έγινε για την ανακοίνωση του Final-8, υπήρχε η προσδοκία ότι ένας αριθμός κόσμου θα μπορέσει να δώσει το παρών στο ΟΑΚΑ. Οι μέρες, όμως, πέρασαν κι η ΑΕΚ δεν έλαβε επίσημη ενημέρωση από την Πολιτεία για το ποσοστό πληρότητας που θα μπορεί να έχει το γήπεδο, ενώ τα νέα μέτρα ουσιαστικά άναψαν «κόκκινα».

Με δεδομένο λοιπόν πως δεν θα επιτραπεί -όπως όλα δείχνουν- η είσοδος φιλάθλων στο γήπεδο, έστω και σε ποσοστό 30%, οι ιθύνοντες της Ένωσης έχουν αποφασίσει ότι είναι προτιμότερο να μην σηκώσουν το βάρος μιας τόσο δαπανηρής διοργάνωσης, παρά τη συνδρομή της Περιφέρειας, και παίζει το ενδεχόμενο… παραίτησης από το Final-8.

Την ίδια ώρα, η Ισπανία κι η Τσεχία πιέζουν τη FIBΑ για να αναλάβουν αυτές τη διοργάνωση του Final-8. Με δεδομένο ότι τα ματς είναι προγραμματισμένα για το διάστημα 30 Σεπτεμβρίου-4 Οκτωβρίου, οι τελικές αποφάσεις αναμένονται μέσα στην εβδομάδα.

Μένει να δούμε τι θα αποφασιστεί τις επόμενες -κρίσιμες για το μέλλον της διοργάνωσης- ώρες κι αν επισημοποιηθεί η ανάθεσή της σε νέα πόλη…