Σωτήρης Χατζάκης, Ηρώ Μουκίου, Χρήστος Φωτίδης, Φωτεινή Ντεμίρη, Μαριάνθη Σοντάκη και Χριστίνα Αλεξανιάν μίλησαν για τη δραματική σειρά

Κόκκινο Ποτάμι – Ημέρα μνήμης για όλους μας…..Όλοι ξέρουμε πόσο απήχηση στο τηλεοπτικό κοινό έχουν οι σειρές εποχής. Ιδιαίτερα όταν μάλλον πρόκειται για πραγματικά γεγονότα που αφορούν την ιστορία των Ελλήνων. Το κόκκινο ποτάμι δεν ήταν μία συνηθισμένη σειρά. Έκανε πολλές μνήμες να ξυπνήσουν προκαλώντας συγκίνηση για όσα πέρασαν οι Έλληνες του πόντου.

Οι πρωταγωνιστές μίλησαν για την σειρά

Σωτήρης Χατζάκης, Ηρώ Μουκίου, Χρήστος Φωτίδης, Φωτεινή Ντεμίρη, Μαριάνθη Σοντάκη και Χριστίνα Αλεξανιάν μίλησαν για τη δραματική σειρά του OPEN Το Κόκκινο Ποτάμι σε σκηνοθεσία Μανούσου Μανουσάκη.

Σωτήρης Χατζάκης

«Είμαστε ευτυχής που συνεχίζεται αυτή η συγκλονιστική ιστορία. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που είμαστε εδώ, όσοι επιζήσαμε από το πρώτο Κόκκινο Ποτάμι»

Ηρώ Μουκίου

«Ο κυριότερος λόγος για να πω το ναι σε μια δουλειά, είναι οι συνεργάτες. Δεν είναι ούτε ο ρόλος, ούτε τα χρήματα. Μια δουλειά είναι μόνο οι συντελεστές που την κάνουν»

Χρήστος Φωτίδης

«Έχω να δουλέψω από το τμήμα Ηθών με τον Μανούσο. Πάντα ήθελα να δουλέψω μαζί του. Κανένας ηθοποιός δεν θα αρνείτο να συμμετέχει σε μια τέτοια παραγωγή, έστω και για λίγο»




Παρά το… κλέψιμο ενός βαν με αρκετά και σημαντικά γυρισμένα πλάνα στην Ξάνθη, ο Μανούσος Μανουσάκης, το συνεργείο του και οι πρωταγωνιστές της σειράς του συνεχίζουν ακάθεκτοι τα γυρίσματα της συνέχειας της σειράς.

Με υψηλές θερμοκρασίες και φορώντας βαριά κοστούμια εποχής, οι ηθοποιοί δίνουν πνοή και υπόσταση στους ήρωες και τις ιστορίες τους.

Η πολυσυζητημένη συνέχεια της ιστορίας έρχεται ξανά στο OPEN’ με καταιγιστικές εξελίξεις, που υπόσχονται να συνεπάρουν τους τηλεθεατές όπως η αρχική σειρά που προβλήθηκε πριν από δύο χρόνια. Με γνώριμα και αγαπημένα πρόσωπα, αλλά και με νέους χαρακτήρες, μέσα από τους οποίους θα γίνουμε μάρτυρες πραγματικών ιστορικών γεγονότων. «Ο δεύτερος κύκλος ξεκινά από εκεί που τελείωσε ο πρώτος. Δηλαδή 19 Μαΐου του 1919, όπου ο Κεμάλ εκφωνεί τον εμπρηστικό και διχαστικό του λόγο στη Σαμψούντα και ξεκινάει το δεύτερο και εντονότερο κύμα σφαγών της γενοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού» είπε πρόσφατα σε συνέντευξή του στην εκπομπή του OPEN «Ώρα Ελλάδος» ο Μανούσος Μανουσάκης, ενώ επίσης αποκάλυψε όσα θα δούμε.

«Στη συνέχεια θα προχωρήσουμε στα ελληνικά τεκταινόμενα, όπως ο διχασμός και η διεθνής πολιτική, που θα τα βιώσουμε μέσα από το πετσί των ηρώων μας. Θα δούμε πώς η πολιτική σημαίνει ζωή ή θάνατος για τους ανθρώπους και θα περάσουμε στην καταστροφή της Σμύρνης μέχρι το 1923 στην ανταλλαγή των πληθυσμών. Αυτά τα τραγικά τέσσερα χρόνια για τον ελληνισμό…»

Το Κόκκινο Ποτάμι

Η υπόθεση

Η συνέχεια της σειράς θα εξελιχθεί σε τρεις θεματικούς κύκλους, με παράλληλες ιστορίες που διαδραματίζονται στην Ελλάδα, στην Τουρκία, στον Πόντο και φυσικά
στη Σμύρνη, όπου θα «βιώσουμε» ξανά την απελπιστική καταστροφή της το 1922. Η Ιφιγένεια με το παιδί της φτάνει με τους υπόλοιπους πρόσφυγες στη Θεσσαλονίκη και προσπαθεί να συνέλθει από τις κακουχίες των τελευταίων μηνών… Οι πληγές στην καρδιά της όμως δεν λένε να κλείσουν, αφού πίσω άφησε πολλά αγαπημένα της πρόσωπα και κυρίως τον Μίλτο. Δεν γνωρίζει ότι ο αγαπημένος της δεν ζει πια…

Αντίθετα, πιστεύει ότι έχει καταφέρει να γλιτώσει, αλλά δεν μπορεί να διαφύγει από την Τουρκία. Εκείνη όμως είναι αποφασισμένη να τον αναζητήσει για να γίνουν οικογένεια, όπως το είχαν μαζί ονειρευτεί, θέλει να τον βρει και να του δώσει να σφίξει
στην αγκαλιά του τον γιο του που τον έχει τόσο πολύ ανάγκη… Γι’ αυτό βάζει σκοπό της να βρει τρόπο να επιστρέψει στην Τουρκία οπωσδήποτε… Στη Θεσσαλονίκη γνωρίζει τον Δημοσθένη Μαντά, έναν ιδεαλιστή γιατρό που θα προσπαθήσει αρχικά να σώσει το παιδί της.

Οι συντελεστές

Σκηνοθεσία: Μανούσος Μανουσάκης.
Σενάριο: Σταύρος Αβδούλος – Ειρήνη Ριτσώνη.
Παραγωγή: Τηλεκίνηση Α.Ε.
Πρωταγωνιστούν: Αναστασία Παντούση,Όμηρος Πουλάκης, Κωνσταντίνος
Κοζάκος, Σωτήρης Χατζάκης, Φίλιππος Σοφιανός, Βασίλης Χαλακατεβάκης,
Άννα Μάγκου, Φωτεινή Ντεμίρη, Μαριάνθη Σοντάκη, Χριστίνα Αλεξανιάν,
Λάμπρος Κτεναβός, Πέρης Μιχαηλίδης, Μιχάλης Μαρκάτης, Μαρία Παπαφωτίου, Ηρώ Μουκίου, Τάσος Σωτηράκης, Πέτρος Ξεκούκης, Εύα Σιμάτου, Μανταλένα Παπαδάτου, Σταμάτης Τζελέπης, Ευθύμης Γεωργόπουλος, Βαγγέλης Σαλευρής, Χρήστος Φωτίδης, Δήμητρα Σιγάλα, Μανώλης Κλωνάρης, Τάκης Σακελλαρίου, Παυλίνα Ζάχρα, Παύλος Κουρτίδης, Μαριάννα Κιμούλη, Γιώργος Χαλεπλής, Μαίρη Χήνορη, Γιώργος Ματαράγκας, ΓιάννηςΊτσιος κ.ά.

Πηγή: gossip-tv

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (linkSports365.gr.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Το Κόκκινο Ποτάμι

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα
Ποδόσφαιρο

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος
Ποδόσφαιρο

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι
Ποδόσφαιρο

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι