Στην εκπομπή του Open μίλησε σήμερα (19/7) ο Μανούσος Μανουσάκης, και έδωσε λεπτομέρειες για τον νέο κύκλο της σειράς.

Κόκκινο Ποτάμι – Ημέρα μνήμης για όλους μας…..Όλοι ξέρουμε πόσο απήχηση στο τηλεοπτικό κοινό έχουν οι σειρές εποχής. Ιδιαίτερα όταν μάλλον πρόκειται για πραγματικά γεγονότα που αφορούν την ιστορία των Ελλήνων. Το κόκκινο ποτάμι δεν ήταν μία συνηθισμένη σειρά. Έκανε πολλές μνήμες να ξυπνήσουν προκαλώντας συγκίνηση για όσα πέρασαν οι Έλληνες του πόντου.

Στην εκπομπή του Open μίλησε σήμερα (19/7) ο Μανούσος Μανουσάκης, και έδωσε λεπτομέρειες για τον νέο κύκλο της σειράς.

«Ο δεύτερος κύκλος, η συνέχεια του Κόκκινου Ποταμιού ξεκινά από εκεί που τελείωσε ο πρώτος. Δηλαδή 19 Μαΐου του 1919, όπου ο Κεμάλ εκφωνεί τον εμπρηστικό και διχαστικό του λόγο στη Σαμσούντα και ξεκινάει το δεύτερο και εντονότερο κύμα σφαγών της γενοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού. Στη συνέχεια θα προχωρήσουμε στα ελληνικά τεκτενόμενα, όπως ο διχασμός και η διεθνής πολιτική, που θα τα βιώσουμε μέσα από το πετσί των ηρώων μας. Θα δούμε πως η πολιτική σημαίνει ζωή ή θάνατος για τους ανθρώπους και θα περάσουμε στην καταστροφή της Σμύρνης μέχρι το 1923 στην ανταλλαγή των πληθυσμών. Αυτά τα τραγικά τέσσερα χρόνια για τον ελληνισμό», είπε αρχικά ο Μανούσος Μανουσάκης και συνέχισε:

«Αυτή την περίοδο βρισκόμαστε για γυρίσματα στη Θεσσαλονίκη σε έναν συγκλονιστικό χώρο που έχουμε μετατρέψει σε μια αγορά εποχής. Εδώ πέρα θα συντελεστούν δράματα, ευτυχείς και τραγικές στιγμές με τον Όμηρο Πουλάκη και την Αναστασία Παντούση».

Δείτε το βίντεο
Ο έρωτας που θα σημαδέψει τη δεύτερη σεζόν που έρχεται

Η σπουδαία σειρά του Μανούσου Μανουσάκη Το κόκκινο ποτάμι επιστρέφει για να ολοκληρώσει μια ιστορία που εξελίσσεται πλέον σε μια σημαδιακή περίοδο για την Ελλάδα. Μετά τον ξεριζωμό των Ελλήνων του Πόντου, οι πρόσφυγες προσπαθούν να χτίσουν μια νέα ζωή στη μητέρα πατρίδα…

Το σενάριο έχουν αναλάβει να γράψουν εξαρχής -στηριζόμενοι σε ιστορικές πηγές- ο Σταύρος Αβδούλος και η Ειρήνη Ριτσώνη. Πρωταγωνιστούν: Αναστασία Παντούση, Όμηρος Πουλάκης, Σωτήρης Χατζάκης, Κωνσταντίνος Καζάκος, Άννα Μάγκου, Κωνσταντίνος Ελματζίογλου, Μανώλης Κλωνάρης, Μιχάλης Μαρκάτης, Βασίλης Χαλακατεβάκης, Κέλλυ Γιακουμάκη, Φωτεινή Ντεμίρη, Δήμητρα Σιγάλα.
Ο Μανούσος Μανουσάκης έβαλε μπροστά τις… μηχανές και η υπερπαραγωγή «Το κόκκινο ποτάμι Η συνέχεια» έχει αρχίσει και πάλι να κυλά… Τα γυρίσματα έχουν ξεκινήσει και όσα είδαμε μας προϊδεάζουν για μια σειρά εφάμιλλη κορυφαίων ξένων σειρών εποχής, προσεγμένη ως την τελευταία της λεπτομέρεια.

Με το πολυπληθές καστ καταξιωμένων ηθοποιών -συγκεκριμένα, 220 σε βασικούς ρόλους, 260 σε συμπληρωματικούς και με περισσότερους από 2.500 σε βοηθητικούς-, συνεχίζονται τα γυρίσματα ανά την Ελλάδα. Πρώτοι σταθμοί η Θεσσαλονίκη, το Μεταξοχώρι, τα Αμπελάκια στη Λάρισα, η Βέροια και η Ξάνθη. Φυσικοί χώροι, εξωτερικά γυρίσματα και εντυπωσιακά σκηνικά που θα μας ταξιδέψουν και θα μας μεταφέρουν στο κλίμα της εποχής.

Η πολυσυζητημένη συνέχεια της ιστορίας έρχεται με καταιγιστικές εξελίξεις που θα συνεπάρουν, γνώριμα και αγαπημένα πρόσωπα, αλλά και νέους χαρακτήρες, μέσα από τους οποίους θα γίνουμε μάρτυρες πραγματικών ιστορικών γεγονότων και μνημών και του καταλυτικού τρόπου με τον οποίο επιδρούν στις ζωές τους.

Το Κόκκινο Ποτάμι

ΤΡΕΙΣ ΘΕΜΑΤΙΚΟΙ ΚΥΚΛΟΙ

Η συνέχεια του «Κόκκινου ποταμιού» θα εξελιχθεί σε τρεις θεματικούς κύκλους, με παράλληλες ιστορίες που εκτυλίσσονται στην Ελλάδα, την Τουρκία, τον Πόντο και φυσικά στη Σμύρνη, όπου θα «ζήσουμε» ξανά την απελπιστική καταστροφή της το 1922.

Οι «μηχανές» στήθηκαν ήδη στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη», αλλά και στο Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα, το οποίο διαμορφώθηκε σε νοσοκομείο για τις ανάγκες της σειράς.

Η ιστορία ξεκινά από εκεί που την αφήσαμε. Η Ιφιγένεια προσπαθεί να βρει τον Μίλτο, μη γνωρίζοντας πως ο αγαπημένος της έχει σκοτωθεί. Φτάνει στη Θεσσαλονίκη και εκεί συναντά τον Δημοσθένη Μαντά, το γιατρό που θα προσπαθήσει να σώσει το παιδί της και θα τη βοηθήσει στην αναζήτησή της για τον Μίλτο στα βάθη της Τουρκίας.

Παράλληλα με την περιπέτεια της Ιφιγένειας και του Δημοσθένη και την εξέλιξη της σχέσης τους, παρακολουθούμε ιστορίες προσφύγων και πώς αλλάζει η ζωή τους από τη μία στιγμή στην άλλη εξαιτίας των διεθνών συμφερόντων. Όλη η πλοκή διαδραματίζεται με φόντο τα ιστορικά γεγονότα που συγκλόνισαν τον Ελληνισμό κατά το διάστημα 1919-1923…

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (linkSports365.gr.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Το Κόκκινο Ποτάμι

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εξαντλήθηκαν τα εισιτήρια του Super Cup!
Ελλάδα

Εξαντλήθηκαν τα εισιτήρια του Super Cup!