Το κόκκινο ποτάμι επιστρέφει για να ολοκληρώσει μια ιστορία που εξελίσσεται πλέον σε μια σημαδιακή περίοδο για την Ελλάδα.

Κόκκινο Ποτάμι – Ημέρα μνήμης για όλους μας…..Όλοι ξέρουμε πόσο απήχηση στο τηλεοπτικό κοινό έχουν οι σειρές εποχής. Ιδιαίτερα όταν μάλλον πρόκειται για πραγματικά γεγονότα που αφορούν την ιστορία των Ελλήνων. Το κόκκινο ποτάμι δεν ήταν μία συνηθισμένη σειρά. Έκανε πολλές μνήμες να ξυπνήσουν προκαλώντας συγκίνηση για όσα πέρασαν οι Έλληνες του πόντου.

Ο έρωτας που θα σημαδέψει τη δεύτερη σεζόν που έρχεται

Η σπουδαία σειρά του Μανούσου Μανουσάκη Το κόκκινο ποτάμι επιστρέφει για να ολοκληρώσει μια ιστορία που εξελίσσεται πλέον σε μια σημαδιακή περίοδο για την Ελλάδα. Μετά τον ξεριζωμό των Ελλήνων του Πόντου, οι πρόσφυγες προσπαθούν να χτίσουν μια νέα ζωή στη μητέρα πατρίδα…

Πολλοί από αυτούς καταφεύγουν στη Θεσσαλονίκη, ανάμεσά τους και η Ιφιγένεια (Αναστασία Παντούση), η οποία όμως φτάνει στην πόλη από το Παρίσι. Εκεί είχε βρει καταφύγιο, καταφέρνοντας να γλιτώσει τη ζωή τη δική της αλλά και του γιου της από την οργή των Τούρκων. Τώρα, έρχεται στην Ελλάδα με μόνη έννοια να βρει ξανά τον Μίλτο, αγνοώντας φυσικά ότι ο μεγάλος της έρωτας βρήκε τραγικό θάνατο στα χέρια των εχθρών…

Σύμμαχός της σε αυτήν την προσπάθεια θα είναι ο Δημοσθένης Μαντάς (Όμηρος Πουλάκης), ένας νεαρός γιατρός που θα τη βοηθήσει να σώσει το παιδί της και, γοητευμένος από τη δύναμη και την τόλμη της, θα αποφασίσει να μείνει πλάι της στα δύσκολα. Από την πρώτη τους συνάντηση, γίνεται ξεκάθαρο ότι αυτοί οι δύο άνθρωποι θα ζήσουν πολλά μαζί.

Η Ιφιγένεια, βέβαια, έχει βαθιά ριζωμένο μέσα στην καρδιά της τον Μίλτο, κι αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει. Είναι αποφασισμένη να τον βρει ξανά, να ενώσει την οικογένειά τους και να ζήσουν επιτέλους μαζί με το γιο τους ελεύθεροι στην Ελλάδα. Όμως κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει και η συνειδητοποίηση του τέλους του αγαπημένου της θα τη συγκλονίσει.

Ο Δημοσθένης, κρυφά ερωτευμένος μαζί της, την έχει ήδη συνοδεύσει στα βάθη της Τουρκίας και θα σταθεί βράχος στο πλευρό της. Σιγά σιγά, την ώρα που γύρω τους ο κόσμος όλος αλλάζει και ο ελληνισμός της Σμύρνης οδηγείται στον ξεριζωμό, η σχέση δυναμώνει, εξελίσσεται και καταλήγει σε ένα μεγάλο έρωτα, ο οποίος μοιάζει να αναγεννά και τους δυο μέσα από τις στάχτες που μαζεύονται γύρω τους…

Το σενάριο έχουν αναλάβει να γράψουν εξαρχής -στηριζόμενοι σε ιστορικές πηγές- ο Σταύρος Αβδούλος και η Ειρήνη Ριτσώνη. Πρωταγωνιστούν: Αναστασία Παντούση, Όμηρος Πουλάκης, Σωτήρης Χατζάκης, Κωνσταντίνος Καζάκος, Άννα Μάγκου, Κωνσταντίνος Ελματζίογλου, Μανώλης Κλωνάρης, Μιχάλης Μαρκάτης, Βασίλης Χαλακατεβάκης, Κέλλυ Γιακουμάκη, Φωτεινή Ντεμίρη, Δήμητρα Σιγάλα.

Ο Μανούσος Μανουσάκης έβαλε μπροστά τις… μηχανές και η υπερπαραγωγή «Το κόκκινο ποτάμι Η συνέχεια» έχει αρχίσει και πάλι να κυλά… Τα γυρίσματα έχουν ξεκινήσει και όσα είδαμε μας προϊδεάζουν για μια σειρά εφάμιλλη κορυφαίων ξένων σειρών εποχής, προσεγμένη ως την τελευταία της λεπτομέρεια.

Με το πολυπληθές καστ καταξιωμένων ηθοποιών -συγκεκριμένα, 220 σε βασικούς ρόλους, 260 σε συμπληρωματικούς και με περισσότερους από 2.500 σε βοηθητικούς-, συνεχίζονται τα γυρίσματα ανά την Ελλάδα. Πρώτοι σταθμοί η Θεσσαλονίκη, το Μεταξοχώρι, τα Αμπελάκια στη Λάρισα, η Βέροια και η Ξάνθη. Φυσικοί χώροι, εξωτερικά γυρίσματα και εντυπωσιακά σκηνικά που θα μας ταξιδέψουν και θα μας μεταφέρουν στο κλίμα της εποχής.

Η πολυσυζητημένη συνέχεια της ιστορίας έρχεται με καταιγιστικές εξελίξεις που θα συνεπάρουν, γνώριμα και αγαπημένα πρόσωπα, αλλά και νέους χαρακτήρες, μέσα από τους οποίους θα γίνουμε μάρτυρες πραγματικών ιστορικών γεγονότων και μνημών και του καταλυτικού τρόπου με τον οποίο επιδρούν στις ζωές τους.

Το Κόκκινο Ποτάμι

ΤΡΕΙΣ ΘΕΜΑΤΙΚΟΙ ΚΥΚΛΟΙ

Η συνέχεια του «Κόκκινου ποταμιού» θα εξελιχθεί σε τρεις θεματικούς κύκλους, με παράλληλες ιστορίες που εκτυλίσσονται στην Ελλάδα, την Τουρκία, τον Πόντο και φυσικά στη Σμύρνη, όπου θα «ζήσουμε» ξανά την απελπιστική καταστροφή της το 1922.

Οι «μηχανές» στήθηκαν ήδη στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη», αλλά και στο Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα, το οποίο διαμορφώθηκε σε νοσοκομείο για τις ανάγκες της σειράς.

Η ιστορία ξεκινά από εκεί που την αφήσαμε. Η Ιφιγένεια προσπαθεί να βρει τον Μίλτο, μη γνωρίζοντας πως ο αγαπημένος της έχει σκοτωθεί. Φτάνει στη Θεσσαλονίκη και εκεί συναντά τον Δημοσθένη Μαντά, το γιατρό που θα προσπαθήσει να σώσει το παιδί της και θα τη βοηθήσει στην αναζήτησή της για τον Μίλτο στα βάθη της Τουρκίας.

Παράλληλα με την περιπέτεια της Ιφιγένειας και του Δημοσθένη και την εξέλιξη της σχέσης τους, παρακολουθούμε ιστορίες προσφύγων και πώς αλλάζει η ζωή τους από τη μία στιγμή στην άλλη εξαιτίας των διεθνών συμφερόντων. Όλη η πλοκή διαδραματίζεται με φόντο τα ιστορικά γεγονότα που συγκλόνισαν τον Ελληνισμό κατά το διάστημα 1919-1923…

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (linkSports365.gr.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Το Κόκκινο Ποτάμι

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα
Ποδόσφαιρο

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος
Ποδόσφαιρο

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι
Ποδόσφαιρο

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι