Η πολλά υποσχόμενη «στΟργή» αποτελεί ελληννική προσαρμογή της επιτυχημένης τουρκικής τηλεοπτικής σειράς «Kirmizi Oda»

«Στοργή»: Είναι η νέα δραματική σειρά του ΣΚΑΪ που ‘έρχεται να μας συγκλονίσει. Εκείνοι που μας πληγώνουν περισσότερο μερικές φορές βρίσκονται μέσα στο ίδιο μας το σπίτι. Αυτή τη θλιβερή αλήθεια πραγματεύεται η νέα δραματική σειρά του ΣΚΑΪ «στοργή», που εξετάζει το θέμα μέσω των συνεδριών μιας ψυχιάτρου, την οποία υποδύεται η εξαιρετική Μαρία Ναυπλιώτου, σε μια εποχή όπου η ενδοοικογειανή βία βρίσκεται σε τρομακτική έξαρση!

Στις μέρες μας η παντός είδους κακοποίηση δεν είναι απλώς ακόμα μία είδηση στο δελτίο των 8… Δυστυχώς αποτελεί όλο και πιο συχνά κεντρικό θέμα και αφορά τη γυναίκα στο κοντινό μας διαμέρισμα, που τάχα «έπεσε από τις σκάλες», ή τη φίλη μας, που «παραπάτησε κι έπεσε με το μάγουλο πάνω στο πλακόστρωτο»…
Είναι όλες αυτές οι γυναίκες (και οι άντρες φυσικά…) της διπλανής πόρτας που κρύβουν επιμελώς τη συστηματική (ή λιγότερο συστηματική) κακοποίησή τους με δικαιολογίες (σχεδόν) πιστευτές και που, όταν γίνει κάποιο μεγάλο κακό, μας οδηγούν σε δηλώσεις του τύπου… «πέσαμε από τα σύννεφα».

Κι όμως, όλα τα σημάδια ήταν πάντα εκεί. .. Αυτή την κατάσταση, που έχει οδηγήσει την Ελλάδα να μετρά ως τον περασμένο Ιανουάριο 17 γυναικοκτονίες για τη χρονιά που μας πέρασε, «αφηγείται» με το δικό του τρόπο το κοινωνικό δράμα που έρχεται την επόμενη σεζόν στον ΣΚΑΪ, υπό τον εύγλωττο τίτλο κατοργή»!
«Στοργή» Στον καναπέ της ψυχολόγου

Στη χώρα μας μέχρι πρότινος δεν ήταν και τόσο σύνηθες να καταφεύγεις για τα προβλήματα που βασανίζουν την ύπαρξή σου στην ψυχολογική βοήθεια – σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα αποτελεί ακόμα και σήμερα ταμπού.

Καθώς όμως οι προκαταλήψεις διαλύονται με τη βοήθεια της επιστήμης και αποδεικνύεται πως ο παρήγορος ώμος της κολλητής μας φίλης (φίλου…) δεν αρκεί, ο καναπές του ψυχολόγου ή του ψυχιάτρου αποτελεί μια πολύ αποτελεσματική λύση.

Στη σειρά «στΟργή» λοιπόν τον ρόλο αυτόν, της επιστημονικής διερεύνησης των ψυχικών τραυμάτων, αναλαμβάνει η εξαιρετική Μαρία Ναυπλιώτου, που υποδύεται την ψυχίατρο Μαργαρίτα Καλογεροπούλου. Η γιατρός έρχεται αντιμέτωπη με δύσκολες περιπτώσεις, όπως μιας γυναίκας μέσης ηλικίας που αποπειράται να αυτοκτονήσει, μιας οικονομολό που μαθαίνει πως όλη της η ζωή είναι ένα ψέμα, μιας γυναίκας καριέρας που κρύβει κάτω από τα μαύρα της γυαλιά τα μελανιασμένα της μάτια, ενός δυνατού άντρα που πιστεύει πως ήρθε η ώρα του θανάτου, ενός κοριτσιού που παγιδεύεται στον χρόνο, μιας νεαρής μητέρας που επιτίθεται σε έναν άγνωστο ή ενός ζευγαριού που διαλύεται εξαιτίας του θυμού.

Πρόκειται για ανθρώπους εντελώς διαφορετικούς μεταξύ τους, που έχουν ωστόσο ένα και μόνο κοινό: βρήκαν την οργή μέσα στη στοργή των πιο κοντινών τους ανθρώπων. Εδώ να θυμίσουμε πως τη Μαρία Ναυπλιώτου την έχουμε απολαύσει στο παρελθόν σε σημαντικές τηλεοπτικές σειρές, όπως μεταξύ πολλών άλλων «Η αίθουσα του θρόνου» (MEGA), «Μείνε δίπλα μου» (ALPHA),

«Το Δέκα» (ALPHA) και «Λόγω τιμής» (MEGA), σε κινηματογραφικές ταινίες, όπως «Η χορωδία του Χαρίτωνα» και «Τετάρτη 4.45», αλλά και σε μεγάλες θεατρικές παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου, όπως «Ιφιγένεια εν Ταύροις», «Βασιλιάς Λιρ», «Άννα Καρένινα» κ.ά.

Τις τελευταίες σεζόν την απολαμβάνουμε στη μεγάλη θεατρική επιτυχία που σημειώνει συνεχή sold out «Master Class», όπου υποδύεται την ντίβα της όπερας Μαρία Κάλλας, σε σκηνοθεσία Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλου!

«στΟργή» Στον… οντά!

Η πολλά υποσχόμενη «στΟργή» αποτελεί ελληννική προσαρμογή της επιτυχημένης τουρκικής τηλεοπτικής σειράς «Kirmizi Oda», που στη γλώσσα μας μεταφράζεται ακριβώς ως «Κόκκινο Δωμάτιο» και φυσικά ουδεμία σχέση έχει με την παλιά επιτυχία των Ρήγα Αποστόλου στο MEGA. Το σενάριό της στηρίζεται σε μυθιστόρημα της Gulseren Bugdaycioglu και στο επίκεντρο βρίσκεται μια ψυχολόγος, την οποία στην τουρκική εκδοχή υποδύεται η Binnur Kaya. Στο γραφείο της, από το οποίο είναι εμπνευσμένος και ο τουρκικός τίτλος, που αποδόθηκε όμως αλλιώς στα ελληνικά, δέχεται επισκέψεις διαφόρων ασθενών, όπως κακοποιημένες γυναίκες ή παιδιά, τους οποίους κάνει ό,τι περνά από το χέρι της να βοηθήσει!

Ηθοποιοί

Κεντρική ηρωίδα της «στΟργής» είναι η Μαργαρίτα Καλογεροπούλου ή η «Γιατρός», όπως την αποκαλούν όλοι. Μια δυναμική και δυνατή γυναίκα, που έχει αφιερώσει όλη της τη ζωή στην κατανόηση και την επίλυση του βαθύτερου και διαχρονικότερου προβλήματος που απασχολεί την κοινωνία: τη βία.

Η Μαρία Ναυπλιώτου την ενσαρκώνει ιδανικά. Με μια βαθιά πραότητα στο βλέμμα, που όμως κρύβει μεγάλες ευαισθησίες και ενσυναίσθηση, προσπαθεί να διδάξει στους ασθενείς της πώς να διαχειριστούν καλύτερα τα τραύματα του παρελθόντος, ώστε να καταφέρουν κάποια στιγμή να σπάσουν την αλυσίδα της βίας που στοιχειώνει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο και τις δικές τους ζωές. «Εδώ δεν θα σε κατηγορήσει κανείς, δεν θα σε κρίνει. Θα προσπαθήσω μόνο να σε καταλάβω, να σε βοηθήσω να βρεις τον πραγματικό σου εαυτό».

Με αυτή την ατάκα υποδέχεται τους ανθρώπους που χτυπούν την πόρτα του γραφείου της και τους κοιτάζει στα μάτια, προτρέποντάς τους να νικήσουν φόβους και αναστολές και να της ανοιχτούν. Ψυχίατρος-ψυχοθεραπεύτρια, αλλά και συγγραφέας-ερευνήτρια, αποτελεί μια αληθινή πηγή έμπνευσης για όσους συνεργάζονται μαζί της.

Η ψυχολόγος Βίκυ Βρανά (Βίκυ Παπαδοπούλου), ο παιδοψυχίατρος Δαμιανός Γαλάνης (Κωνσταντίνος Λάγκος), αλλά και η Πηγή (Γιολάντα Μπαλαούρα), ο Μπίλη (Βασίλης Μηλιώνης) και η Μυρτώ (Μέγκυ Σούλι), εργάζονται όλοι στο ίδιο ψυχοθεραπευτικό κέντρο στην Αθήνα.

Ένα κέντρο το οποίο επισκέπτονται διάφοροι άνθρωποι, για να μοιραστούν με τη Γιατρό τις προσωπικές τους, επώδυνες ιστορίες. Ανάμεσά τους θα δούμε τη Μάρω (Ευδοκία Ρουμελιώτη), τον Γιάννη (Ιωάννης Παπαζήσης), την Ειρήνη (Βασιλική Τρουφάκου), την Αλίκη (Αναστασία Παντούση), τον Σάκη (Αλέκος Συσσοβίτης), τη Δώρα (Δέσποινα Γιαννοπούλου), την Άννα (Μαρίλια Μητρούση), την Αγνή (Σοφία Πριόβολου), τον Χρήστο (Γιωργής Τσουρής) και την Καίτη (Νεφέλη Κουρή).

Πέρα, όμως, από τις συγκινητικές και άλλοτε συγκλονιστικές εκμυστηρεύσεις των ασθενών, στην οθόνη μας θα ξετυλίγονται και κομμάτια από την προσωπική ζωή της Μαργαρίτας, η οποία είναι παντρεμένη με τον Απόστολο Καλογερόπουλο (Νίκος Καραθάνος).

Τη δραματική αυτή σειρά, που πραγματεύεται την κακοποίηση, το τραύμα που κρύβεται στην παιδική ηλικία και πολλές φορές ορίζει την ενηλικίωση, και την ικανότητά μας να αγαπήσουμε τόσο τον εαυτό μας όσο και τους άλλους, σκηνοθετεί ο γεννημένος στο Λονδίνο από Κύπριους γονείς Χρίστος Γεωργίου, ενώ το σενάριο συνυπογράφουν οι Εύα Πανταζή και Γιάννης Βολιώτης. Η «γιατρός», όπως αποκαλούν όλοι στη σειρά τη Μαρία Ναυπλιώτου (τον σύζυγο της οποίας υποδύεται ο εκπληκτικός, κυρίως θεατρικός ηθοποιός Νίκος Καραθάνος), εργάζεται σε αθηναϊκό ψυχοθεραπευτικό κέντρο, το οποίο στελεχώνουν επίσης η ψυχολόγος Βίκυ Παπαδοπούλου, ο παιδοψυχίατρος Κωνσταντίνος Λάγκος, η γραμματέας του κέντρου Γιολάντα Μπαλαούρα, αλλά και οι Βασίλης Μηλιώνης και Μέγκυ Σούλι.

Στους ρόλους των ασθενών που θα αφηγηθούν τις προσωπικές τους τραυματικές ιστορίες θα δούμε πολύ γνωστούς πρωταγωνιστές, όπως οι Ευδοκία Ρουμελιώτη, Ιωάννης Παπαζήσης και Αναστασία Παντούση (το δραματικό ζευγάρι από το «Κόκκινο ποτάμι»), αλλά και οι Βασιλική Τρουφάκου, Αλέκος Συσσοβίτης, Δέσποινα Γιαννοπούλου, Μαρίλια Μητρούση, Σοφία Πριοβόλου, Γιωργής Τσουρής και Νεφέλη Κουρή.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για ΣτΟργή

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Теннис Cегодня » Лайвскор, Результаты, Ставки И Статистик
mostbet-ru-serg

Теннис Cегодня » Лайвскор, Результаты, Ставки И Статистик