Απίθανη αποκάλυψη για την κλήρωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2010.

Μια δήλωση που σίγουρα θα προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων προήλθε από τα χείλη του Σβεν Γκόραν Έρικσον. Ο Σουηδός έμπειρος τεχνικός αποκάλυψε ότι το 2010 του ζήτησαν να κάτι να «στήσει»

Συγκεκριμένα ο ίδιος ήταν προπονητής της Νοτς Κάουντι και ταξίδεψε με τον Ράσελ Κινγκ στην Βόρεια Κορέα. Τότε, οι άνθρωποι της Ομοσπονδίας της χώρας του ζήτησαν να στήσει την κλήρωση για το Παγκόσμιο Κύπελλο, το οποίο θα γινόταν σε λίγους μήνες.

«Οι εκπρόσωποι της Βόρειας Κορέας ήξεραν πως ήμουν μέλος της Επιτροπής της FIFA. Είπαν: “Μπορείς να μας βοηθήσεις;” και απάντησα πως εάν μπορώ και βέβαια θα βοηθήσω. Φαντάστηκα πως ήθελαν μπάλες ή παπούτσια ή κάτι τέτοιο. Όμως μου είπαν: “θέλουμε μια εύκολη κλήρωση”. Τους εξήγησα ότι δεν μπορώ να το κάνω, κανείς δεν μπορεί, είναι απολύτως αδύνατο και είναι παράνομο ακόμη και να το προσπαθήσεις. Αλλά δεν με πίστεψαν. Το αξιομνημόνευτο είναι ότι έμοιαζαν να νομίζουν ότι μπορώ να τους βοηθήσω αλλά απλά δεν θέλω. Φαίνεται πως αυτός ήταν ο τόσο σημαντικός λόγος που με κάλεσαν εκεί», δήλωσε ο Σβεν Γκόραν Έρικσον.

Για την ιστορία, στο Μουντιάλ του 2010 η Βόρεια Κορέα τερμάτισε δίχως νίκη στον όμιλο απέναντι σε Βραζιλία, Πορτογαλία και Ακτή Ελεφαντοστού.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για World Cup

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ