Ο Μίκης Θεοδωράκης αγαπούσε το ποδόσφαιρο και φυσικά τον Ολυμπιακό. Μάλιστα, είχε πει σε μια εκδήλωση πως κόμματα έχει αλλάξει, πολλά πράγματα έχει αλλάξει, αλλά την ομάδα του δεν θα την άλλαζε ποτέ και θα έμενε για πάντα πιστός σε αυτήν. Πλήρης ημερών, στα 96 του. ‘Εφυγε σήμερα, Πέμπτη, από την ζωή. Έχοντας ζήσει μια […]

Ο Μίκης Θεοδωράκης αγαπούσε το ποδόσφαιρο και φυσικά τον Ολυμπιακό. Μάλιστα, είχε πει σε μια εκδήλωση πως κόμματα έχει αλλάξει, πολλά πράγματα έχει αλλάξει, αλλά την ομάδα του δεν θα την άλλαζε ποτέ και θα έμενε για πάντα πιστός σε αυτήν.

Πλήρης ημερών, στα 96 του. ‘Εφυγε σήμερα, Πέμπτη, από την ζωή. Έχοντας ζήσει μια ζωή συγκλονιστική από κάθε άποψη.

Έχοντας βρεθεί αρκετές φορές αγκαλιά με τον θάνατο, αλλά και με το μεγαλείο. Έζησε διώξεις, πολιτικοκοινωνικούς αγώνες, καταξίωση, έρωτες, εξορίες, επιτυχία, φιλίες, κι άλλους αγώνες, κι άλλες διακρίσεις, αναγνώριση, αμφισβήτηση. Βασανίστηκε ανηλεώς από Ιταλούς, στην Κατοχή, στον Εμφύλιο, επί χούντας

Μία πλευρά του Θεοδωράκη ήταν αυτή της αγάπης του για τον Ολυμπιακό και το ποδόσφαιρο.

Σε μια βραδιά που διοργάνωσαν προς τιμήν του στις 19 Δεκεμβρίου 2003 οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές, παρευρέθησαν περισσότεροι από 50 διεθνείς όλων των εν ζωή ηλικιών. Σε εκείνη την εκδήλωση ο Μίκης αποκάλυψε:

“Δέκα χρονών παιδάκι, το 1935, στο Αργοστόλι της Κεφαλλονιάς όπου ζούσα τότε, είδα στην εφημερίδα φωτογραφία του Ολυμπιακού με τους πέντε αδελφούς Ανδριανόπουλους και τους Βάζο, Συμεωνίδη και άλλους, που φορούσαν την κόκκινη φανέλα. Από τότε έγινα Ολυμπιακός“, είχε πει ο μεγάλος Μίκης και συνέχισε: “Σπάνια στη ζωή μου υπήρξα τόσο συγκινημένος και ευτυχής», υπογραμμίζοντας την «αλησμόνητη χαρά που μου χάρισε η γνωριμία και επαφή μου με τους μύθους και τα είδωλα της νιότης μου και όχι μόνο”.

Επίσης, είχε πει: “Αν μου έλεγαν ότι σήμερα έχω ένα γεύμα με τον Μπετόβεν, τον Σούμαν, τον Βάγκνερ και τον Μπερλιόζ, δεν θα χαιρόμουν τόσο πολύ όσο που βρίσκομαι μαζί σας. Στη Μακρόνησο στη σκηνή μας ήμασταν μοιρασμένοι ολυμπιακοί- παναθηναϊκοί. Και όμως παλεύαμε μαζί για τα ιδανικά μας”.

Για τον Ολυμπιακό είχε πει ακόμα: “Εχω παρατηρήσει ότι όλα μπορείς να τα αλλάξεις. Και κόμματα έχω αλλάξει και πολλά έχω αλλάξει και με κατηγορούν γι΄ αυτό. Αλλά τον Ολυμπιακό δεν τον αλλάζω. Εδώ μένω πιστός, δεν θα αλλάξω ποτέ”.

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ολυμπιακός

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Теннис Cегодня » Лайвскор, Результаты, Ставки И Статистик
mostbet-ru-serg

Теннис Cегодня » Лайвскор, Результаты, Ставки И Статистик