Ο Πορτογάλος τεχνικός Φερνάντο Σάντος συμπλήρωσε 1000 αναμετρήσεις στους πάγκους, ως προπονητής, μετά από 33 χρόνια καριέρας! Ένα σίγουρα σημαντικότατο επίτευγμα για τον ίδιο. Ο πρώην Ομοσπονδιακός τεχνικός της Ελλάδος, αλλά και πρώην προπονητής ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκού κι ΑΕΚ έγραψε ιστορία. Ο Φερνάντο Σάντος, στην αναμέτρηση του Σαββάτου μεταξύ Πορτογαλίας και Σερβίας για τα προκριματικά του […]

Ο Πορτογάλος τεχνικός Φερνάντο Σάντος συμπλήρωσε 1000 αναμετρήσεις στους πάγκους, ως προπονητής, μετά από 33 χρόνια καριέρας!

Ένα σίγουρα σημαντικότατο επίτευγμα για τον ίδιο. Ο πρώην Ομοσπονδιακός τεχνικός της Ελλάδος, αλλά και πρώην προπονητής ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκού κι ΑΕΚ έγραψε ιστορία.

Ο Φερνάντο Σάντος, στην αναμέτρηση του Σαββάτου μεταξύ Πορτογαλίας και Σερβίας για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2022, συμπλήρωσε 1000 ματς στους πάγκους, ως προπονητής.

Ο 66χρονος τεχνικός, μετρά αισίως 33 χρόνια στους πάγκους, ενώ τα όσα πέτυχε στην χώρα μας, ήταν αξιοθαύμαστα.

Ο ίδιος, ξεκίνησε την καριέρα του το 1988 στην Εστορίλ, ενώ μετέπειτα εργάστηκε στην Εστρέλα ντα Αμαντόρα και την Πόρτο. Το 2001 ήρθε στην Ελλάδα για λογαριασμό της ΑΕΚ, ενώ είχε κι ένα αρκετά σύντομο πέρασμα από τους «πράσινους».

Το 2003 γύρισε στην πατρίδα του, για λογαριασμό της Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Τον επόμενο χρόνο, η ΑΕΚ τον κάλεσε κι εκείνος ανταποκρίθηκε θετικά στο «κιτρινόμαυρο» κάλεσμα. Το 2006 πήγε στην Μπενφίκα, ενώ ακολούθησαν τρία χρόνια στον ΠΑΟΚ, πριν αναλάβει την Εθνική μας ομάδα (2010-2014).

Μετά το 2014 πήγε στην Πορτογαλία, όπου εκεί κατέκτησε το EURO 2016 και το Nations League 2019.

Με τις ομάδες όπου προπόνησε, κατέκτησε το νταμπλ με την Πόρτο το 1999. Καθώς επίσης και το 2002 το Κύπελλο Ελλάδος με την ΑΕΚ.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Διεθνή

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ