Ξαναβρίσκει τον καλό του εαυτό ο Κρητικός στράικερ και... ξαναθυμίζει στους "Κέλτες" ότι οι Έλληνες παίκτες -ειδικά... από την Κρήτη!- ταιριάζουν στο σκοτσέζικο πρωτάθλημα...

Σέλτικ: Καθόλου… τσιγκούνης ο Γιακουμάκης με τα γκολ! Για τους Σκοτσέζους ο Giorgos Giakoumakis είναι ένας αγαπημένος… γλωσσοδέτης. Οπότε τον φωνάζουν G.G. και… καθαρίζουν. Και το φωνάζουν με ενθουσιασμό, διότι και ο Γιακουμάκης “καθαριζει” για πάρτη τους, ολοένα και πιο συχνά πια.

Από την εποχή του Πλατανιά και τη μεταγραφή στην ΑΕΚ, όπου όμως, κάτι οι τραυματισμοί και κάτι η πίεση της μεγάλης ομάδας σ’ εκείνη την ηλικία τον άφησαν λίγο πίσω, έχει περάσει πια καιρός. Ή μάλλον… έτσι μοιάζει. Κι αυτό επειδή από τότε που τον αγόρασε η Φένλο δεν έχουν κλείσει ούτε 24 μήνες. Αύγουστο του 2020 πήγε στην Ολλανδική ομάδα.

Εκεί όμως ο ένας χρόνος ήταν σαν… δυο-τρία. Ο Γιακουμάκης πέτυχε με τη Φένλο 26 γκολ (και μια ασίστ) σε 30 εμφανίσεις στο πρωτάθλημα κι άλλα 3 (με μία ακομη ασίστ) στο Κύπελλο. Και το καλοκαίρι του 2021, η Βέρντερ Βρέμης ήταν πολύ κοντά στην απόκτησή του. Τελικά, πήγε στο σκοτσέζικο πρωτάθλημα και τη Σέλτικ.

Ο τραυματισμός και η εντυπωσιακή επιστροφή…

Συμπαίκτης με τον Βασίλη Μπάρκα (και) στους “Κέλτες” ο Γιακουμάκης έμεινε λίγο πίσω από ένα πρόβλημα στο γόνατο στην αρχή της σεζόν. Πρακτικά δε βρήκε μόνιμη θέση στην 11αδα για αρκετό καιρό. Έπαιξε λίγο, κυρίως ως αλλαγή, αφού, άλλωστε, η… εξαεθνής στο κέντρο και την επίθεση της Σέλτικ, πήγαινε πολύ καλά. Ο Ιάπωνας Κιόγκο Φουρουχάσι, ο Πορτογάλος Ζότα, ο Αυστραλός Τομ Ρόγκιτς, ο Ελβετός, αλβανικής καταγωγής Αλμπιάν Ατζέτι, αλλά και ο Ισραηλινός Λιελ Αμπαντά έδωσαν πολλά γκολ στους “Κέλτες”.

Ο Ατζέτι, όμως, έχει βγει εκτός λόγω τραυματισμού, όπως και ο Φουρουκάσι. Και ο… G.G. πήρε τ’ όπλο του.Ο Γιακουμάκης έχει σκοράρει πια 8 γκολ (κι έχει και 1 ασίστ) στο πρωτάθλημα και 4 ακόμη γκολ στο Κύπελλο. Έχει πετύχει χατ τρικ στο κρίσιμο 3-2 επί της Νταντί και άλλο ένα στο 4-0 επί της Ρος Κάουντι. Και στο Κύπελλο σκόραρε τα 2 από τα 3 γκολ στο 0-3 απέναντι στη Νταντί για τα προημιτελικά.

Κέρδος για την Εθνική – μνήμες… Σαμαρά στη Σέλτικ!

Σοβαρά βελτιωμένος σε φυσική κατάσταση και δύναμη, ο 27χρονος Γιακουμάκης ξανακέρδισε τη θέση του και στην Εθνική ομάδα, αφού ο Γκας Πογέτ τον έχει στις επιλογές του για τα προσεχή φιλικά της Εθνικής. Η Εθνική θα έχει μεγάλο όφελος από την παρουσία εκεί ενός φορμαρισμένου Γιακουμάκη. Και οι “Κέλτες”… θυμούνται ξανά έναν άλλο Έλληνα, επίσης Κρητικό και… επίσης Γιώργο που είχαν αγαπήσει πολύ.

Ο λόγος βέβαια για το Γιώργο Σαμαρά που πέρασε μια εξαιρετική επταετία εκεί, από το 2007 ως το 2014. Είχε μεγάλη συνεισφορά στις επιτυχίες του συλλόγου, και η κερκίδα των Bhoys τον αγάπησε πολύ. Ο Σαμαράς έπαιξε σε 249 παιχνίδια με τη φανέλα της Σέλτικ και ο απολογισμός του ήταν 71 γκολ και 49 ασίστ. Όπου Γιώργος (κι από Κρήτη, ειδικά) και… μάλαμα, λοιπόν, για τους Σκοτσέζους.

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ