Η διοργάνωση του EURO έχει περάσει από σαράντα κύματα εξαιτίας της κατάστασης με τον κορονοιό και τελική λύση σκέφτεται η ΟΥΕΦΑ την Ρωσία, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Le Parisien! Αλλά οι προκριματικοί έγιναν κανονικά και ξεχώρισαν οι προκρίσεις για την τελική φάση της διοργάνωσης της Σκωτίας μετά από 23 χρόνια και της Π.Γ.Δ.Ν για […]

Η διοργάνωση του EURO έχει περάσει από σαράντα κύματα εξαιτίας της κατάστασης με τον κορονοιό και τελική λύση σκέφτεται η ΟΥΕΦΑ την Ρωσία, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Le Parisien! Αλλά οι προκριματικοί έγιναν κανονικά και ξεχώρισαν οι προκρίσεις για την τελική φάση της διοργάνωσης της Σκωτίας μετά από 23 χρόνια και της Π.Γ.Δ.Ν για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Η ομάδα που δεν μπόρεσε να προκριθεί στις δέκα τελευταίες μεγάλες διοργανώσεις (τελευταία συμμετοχή στο Μουντιάλ του 98), κατάφερε μέσα στο Βελιγράδι να γράψει ιστορία! Η Σκωτία του Κλαρκ με 100% επιτυχία στα πέναλτι, λύγισε τους Σέρβους, επικράτησε 5-4 στη ρώσικη ρουλέτα (1-1 κ.α.) και θα δώσει ραντεβού στο Εuro 2020! O Mάρσαλ, όπως και στον ημιτελικό με το Ισραήλ (5-4 στα πέναλτι) ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής και 23 χρόνια μετά ξαναστέλνει την ομάδα σε κορυφαία διοργάνωση! Μοιραίος ο Μίτροβιτς για τους γηπεδούχους. 

Η Εθνική ομάδα της γειτονικής χώρας νίκησε 1-0 την Γεωργία με γκολ του μεγάλου της «αστέρα», Γκόραν Πάντεφ, στον πρώτο τελικό των play off του Euro 2020 κι εξασφάλισε για πρώτη φορά στην ιστορία της την πρόκριση στην καταληκτική φάση της διοργάνωσης που θα διεξαχθεί το ερχόμενο καλοκαίρι (σ.σ. αναβλήθηκε λόγω του κορωνοϊού).

Μπορεί οι δύο προηγούμενες αναμετρήσεις των δύο ομάδων στο Nations League να μην ανέδειξαν νικητή (1-1), ωστόσο, στο πιο καθοριστικό μεταξύ τους ματς η Βόρεια Μακεδονία πήρε τη νίκη και θα είναι παρούσα στην κορυφαία διοργάνωση της Γηραιάς Ηπείρου σε επίπεδο εθνκών ομάδων.

Παράλληλα, το συγκρότημα του Ιγκόρ Αγκελόφσκι σκόραρε σε 8ο συνεχόμενο ματς, ενώ διατήρησε το αήττητο για 7ο σερί αγώνα.

Μετά τη Βόρεια Μακεδονία που προκρίθηκε για πρώτη φορά στα χρονικά στα τελικά του Εuro νικώντας τη Γεωργία με 1-0, η Ουγγαρία πέρασε κερδίζοντας 2-1 την Ισλανδία στην Βουδαπέστη, παρότι έχανε ως το 88′. Με το ίδιο σκορ αλλά στην παράταση (κ.δ. 1-1) η Σλοβακία νίκησε στο Μπέλφαστ τη Β. Ιρλανδία

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΛΑ ΤΑ ΓΚΡΟΥΠ:

GROUP A

Τουρκία

Ιταλία

Ουαλία

Ελβετία

GROUP B

Δανία

Φινλανδία

Βέλγιο

Ρωσία

GROUP C

Ολλανδία

Ουκρανία

Αυστρία

Βόρεια Μακεδονία

GROUP D

Αγγλία

Κροατία

Σκωτία

Τσεχία

GROUP E

Ισπανία

Σουηδία

Πολωνία

Σλοβακία

GROUP F

Ουγγαρία

Πορτογαλία

Γαλλία

Γερμανία

ΟΙ ΗΜΕΡ/ΝΙΕΣ
(φάση ομίλων)

1η αγωνιστική: 11-15 Ιουνίου 2021 (1 v 2, 3 v 4)

2η αγωνιστική: 16–19 Ιουνίου 2021 (1 v 3, 2 v 4)

3η αγωνιστική: 20-23 Ιουνίου 2021 (4 v 1, 2 v 3)

“16”

26 – 29 Ιουνίου 2021

“8”

2 – 3 Ιουλίου

“4”

6 – 7 Ιουλίου

τελικός

11 Ιουλίου

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Διοργανώσεις

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ