Ο εκλιπών έγραψε ιστορία με τη φανέλα της ΑΕΚ και αποτελεί έναν από τους τέσσερις “πυλώνες” στο νέο γήπεδο της Ένωσης στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ο Κώστας Νεστορίδης, ένας από τους μεγαλύτερους σκόρερ του ελληνικού ποδοσφαίρου και θρύλος της ΑΕΚ, έφυγε από τη ζωή, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένεια της Ένωσης αλλά και του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ο εκλιπών έγραψε ιστορία με τη φανέλα της ΑΕΚ και αποτελεί έναν από τους τέσσερις “πυλώνες” στο νέο γήπεδο της Ένωσης στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Γνωστός για την εκτελεστική του δυνάτοτητα, ο Κώστας Νεστορίδης αποτέλεσε ένα από τα μεγαλύτερα “κανόνια” του ελληνικού ποδοσφαίρου. Φόρεσε τη φανέλα της ΑΕΚ 263 φορές και σημείωσε 228 γκολ!

Για πέντε χρόνια ήταν ο πρώτος σκόρερ της Α’ Εθνικής (1959 – 1963), κάτι που έχει πετύχει μόνο αυτός και ο Αντώνης Αντωνιάδης με τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Μάλιστα ήταν ο πρώτος που σκόραρε για την ΑΕΚ σε επίσημο ευρωπαϊκό παιχνίδι τη σεζόν 1963/64.

Ενδεικτικό της ποιότητας του ήταν το τραγούδι που γράφτηκε γι’ αυτόν με τίτλο “Και σαν τον Νεστορίδη κανένας δεν θα βγει“.

Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ ΑΕΚ, Δημήτρης Μελισσανίδης, δεν είχε διστάσει, μάλιστα, να πει στον Νεστορίδη ότι έγινε ΑΕΚ, εξαιτίας του.

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για ΑΕΚ

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ