Δεν θα είναι ο πρώτος ποδοσφαιριστής που θα εμπλακεί με την πολιτική. Αλλά η περίπτωση τους Τσίλα είναι διαφορετική. Γιατί ασκούσε πολιτική μέσα από το ποδόσφαιρο πολλα χρόνια. Αλώστε το ποδόσφαιρο για αυτόν ήταν μόνο ένα παιχνίδι.  Δίχως άλλο, πολιτική και ποδόσφαιρο αλληλοεπιδρούν, αλληλοεξαρτούνται, αλληλοδιαμορφώνονται κάτω από το ευρύτερο κοινωνικό φάσμα ύπαρξής τους. . Άνθρωποι […]

Δεν θα είναι ο πρώτος ποδοσφαιριστής που θα εμπλακεί με την πολιτική. Αλλά η περίπτωση τους Τσίλα είναι διαφορετική. Γιατί ασκούσε πολιτική μέσα από το ποδόσφαιρο πολλα χρόνια. Αλώστε το ποδόσφαιρο για αυτόν ήταν μόνο ένα παιχνίδι. 

Δίχως άλλο, πολιτική και ποδόσφαιρο αλληλοεπιδρούν, αλληλοεξαρτούνται, αλληλοδιαμορφώνονται κάτω από το ευρύτερο κοινωνικό φάσμα ύπαρξής τους. . Άνθρωποι που κρύβουν πίσω από τις φανέλες τους αιτήματα εθνικών μειονοτήτων, γνήσια πολιτικά προτάγματα, θρησκευτικούς δογματισμούς.

Εκτελούσε φάουλ, εκτελούσε πέναλτι, έπαιζε έξω από την περιοχή και φυσικά, κατέβαζε και ρολά στην εστία του. Ένα απείθαρχο ίνδαλμα, ένας μυθικός ποδοσφαιριστής που μοιάζει να υπηρετεί ένα ποδόσφαιρο που έχει πεθάνει: το ποδόσφαιρο ως λαϊκό σπορ και όχι ως επαγγελματική διαδικασία. Οι ικανότητές του πλαισιώνονταν με μπόλικη δόση τρέλας, μία ισχυρή προσωπικότητα και το legacy που άφησε για άλλους μεταγενέστερους Λατινοαμερικάνους τερματοφύλακες όπως ο Jorge Campos και ο Rogério Ceni.

Το είχε προαναγγείλει και τελικά το έκανε πραγματικότητα. Ο Χοσέ Λουίς Τσιλαβέρτ έθεσε υποψηφιότητα για την προεδρία της Παραγουάης στις εκλογές που θα γίνουν το 2023.

«Τσίλα, πρόεδρος 2023. Υπερήφανος που είμαι Παραγουανός», είναι το σλόγκαν την καμπάνιας του παλαιμάχου άσου.

Ο Οράσιο Κάρτες, πρόεδρος της Παραγουάης, θα προτιμούσε τον οποιονδήποτε πολιτικό αντίπαλο απέναντί του αντί του εμβληματικού Τσιλαβέρτ. Και στην Παραγουάη ο Τσιλαβέρτ είναι για το ποδόσφαιρο ό,τι ο Ιησούς Χριστός για τον χριστιανισμό.

Το παρατσούκλι του Chilavert ήταν μπουλντόγκ, εξαιτίας της μονίμως αγριεμένης φάτσας του και της έντονης επιθετικότητας που έβγαζε μέσα στο γήπεδο. Μάλιστα, συνήθιζε να έχει ένα αντίστοιχο καρτούν στο μπροστά μέρος της φανέλας του. 

Συνολικά σημείωσε 46 γκολ στην καριέρα του, 8 εκ των οποίων με την εθνική ομάδα της Παραγουάης, της οποίας για πάνω από 10 χρόνια ήταν αρχηγός.

 

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Legends

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ