Μπορεί να έχουμε συνδέσει τους τερματοφύλακες με τα γκολπόστ. Μπορεί να μην ασχολούμαστε μαζί τους, παρά μόνον όταν η ομάδα μας αμύνεται. Αυτό που δεν πρέπει να λησμονήσουμε είναι πως, όταν μιλάμε για τερματοφύλακες, μιλάμε παράλληλα και για ποδοσφαιριστές. Και οι ποδοσφαιριστές που και που…σκοράρουν. Πολλές φορές, ακόμη και ένας τερματοφύλακας είναι ικανός να μας […]

Μπορεί να έχουμε συνδέσει τους τερματοφύλακες με τα γκολπόστ.

Μπορεί να μην ασχολούμαστε μαζί τους, παρά μόνον όταν η ομάδα μας αμύνεται.

Αυτό που δεν πρέπει να λησμονήσουμε είναι πως, όταν μιλάμε για τερματοφύλακες, μιλάμε παράλληλα και για ποδοσφαιριστές.

Και οι ποδοσφαιριστές που και που…σκοράρουν. Πολλές φορές, ακόμη και ένας τερματοφύλακας είναι ικανός να μας κάνει να πανηγυρίσουμε. Ένα γκολ στο τελευταίο λεπτό του αγώνα, όπως αυτό του Άλισον ή του Παπαδόπουλου, του Αστέρα Τρίπολης, δίνει άλλη ομορφιά στο ποδόσφαιρο.

Παρακάτω θα βρείτε μερικές ιστορίες ποδοσφαιρικής μαγείας.

Όταν οι τερματοφύλακες σκοράρουν

10. Ali Ahamada

Είμαστε στο 2012 και η Toulouse χάνει 2-1 από τη Rennes. Ο Ahamada έχει βγει μπροστά μήπως τελικά καταφέρει να σώσει την παρτίδα. Με πίσω βήματα και μια ανορθόδοξη κίνηση …σκοράρει!

9. Jens Lehmann

Στο μεγάλο derby της Dortmund με τη Schalke, η πρώτη ψάχνει εναγωνίως ένα γκολ. Ο τεράστιος Jens Lehmann έχει βγει μπροστά στην αναζήτησή του. Τα υπόλοιπα …είναι ιστορία!

 

8. Rogerio Ceni

Υπολογίζεται ότι ο Ceni σε όλη την καριέρα του έβαλε περισσότερα από 130 γκολ. Φιγουράρει άνετα στην πρώτη θέση των σκόρερ όλων των εποχών. Απολαύστε…

7. Rafal Gikiewicz

Φάουλ που εκτελείται από το κέντρο, αναμπουμπούλα, μία σέντρα που φτάνει στην περιοχή και ο Gikiewicz που πηδάει σαν τον Jordan και στέλνει την μπάλα στα δίχτυα της Heidenheim. Σε μια στιγμή, ο Gikiewicz έγινε θρύλος!

6. Alberto Brignoli

Η Benevento είχε ήδη 14 σερί ήττες, οπότε οι κινήσεις απελπισίας δεν έλειπαν. Η σέντρα βγαίνει και ο Brignoli κάνει ένα αεροπλανικό. Με κάποιον τρόπο, όχι μόνο βρίσκει μπάλα αλλά τη στέλνει και στα δίχτυα της Milan στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων.

5. Alisson

Η West Brom αποδεικνύεται σκληροτράχηλη, παρά την βαθμολογική της θέση. Η Λίβερπουλ καίγεται για βαθμούς και κάποιος πρέπει να δώσει την λύση. Η πιο πρόσφατη γκολάρα από τερματοφύλακα θα σας αφήσει άφωνους.

4. Martin Hansen

Το φάουλ εκτελείται και δεν είναι από τα πιο ιδανικά χτυπημένα. Ο Hansen όμως κάνει ένα τρομερό τακουνάκι που με μικρή δόση τύχης καταλήγει στα δίχτυα. Η De Haag σώζει το ματς τον πιο απρόσμενο τρόπο.

3. Paul Robinson

Η Leeds United χάνει εντός έδρας από τη Swindon για την τρίτη φάση του League Cup. Η μπάλα φτάνει συστημένη στο κεφάλι του Paul Robinson  και εκείνος ισοφαρίζει με μία εξαιρετικά δεξιοτεχνική κεφαλιά στέλνοντας το ματς στην παράταση.

2. Tim Howard 

Ο Tim Howard της Everton απλά έκανε μία γιόμα, η μπάλα έσκασε με περίεργο τρόπο και τελικά κατέληξε στα δίχτυα του αντίπαλου τέρματος. Ναι, έγινε και αυτό. Ήταν όμως εντυπωσιακό!

1. Oscarine Masuluke

Το κορυφαίο. Το πιο μαγικό. Ένα γκολ που μπαίνει μόνο από ταλαντούχους ποδοσφαιριστές σε όλο τον κόσμο.

Απολαύστε το…

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ