Μη μου πείτε ότι το ξέρατε αυτό; Ότι υπάρχει οπαδικό νεκροταφείο! Κι όμως, ομάδες ποδοσφαίρου φτιάχνουν ομαδικούς τάφους για να θάβονται όσοι φίλαθλοι το επιθυμούν! Δεν σας κάνουμε πλάκα, την αλήθεια λέμε. Ποδοσφαιρικές ομάδες στη Γερμανία δίνουν τη δυνατότητα στους φιλάθλους να παραμείνουν κοντά στην “αγαπημένη” τους ακόμα και μετά θάνατον. Στο Γκελζεκίρχεν, για παράδειγμα, υπάρχει […]

Μη μου πείτε ότι το ξέρατε αυτό; Ότι υπάρχει οπαδικό νεκροταφείο! Κι όμως, ομάδες ποδοσφαίρου φτιάχνουν ομαδικούς τάφους για να θάβονται όσοι φίλαθλοι το επιθυμούν! Δεν σας κάνουμε πλάκα, την αλήθεια λέμε.

Ποδοσφαιρικές ομάδες στη Γερμανία δίνουν τη δυνατότητα στους φιλάθλους να παραμείνουν κοντά στην “αγαπημένη” τους ακόμα και μετά θάνατον.

Στο Γκελζεκίρχεν, για παράδειγμα, υπάρχει το Schalke Fan Field, ένα νεκροταφείο σε κοντινή απόσταση από το γήπεδο του συλλόγου, το Veltins Arena.

“Υπάρχουν συνολικά 1904 θέσεις και δέκα χρόνια μετά μπορούμε να πούμε πως έβγαλε τα λεφτά του” ανέφερε στην Deutsche Welle o Έντερ Ουλούπιναρ, σημειώνοντας ότι πάνω από 100 τάφοι έχουν είτε καλυφθεί είτε είναι ρεζερβέ.

Ο Ουλούπιναρ, είναι πρώην τερματοφύλακας της ερασιτεχνικής ομάδας της Σάλκε. Ο πορτιέρο είχε παραδεχθεί ότι ” μέχρι πρόσφατα έχανα χρήματα”. Ότι του μπήκε η ιδέα και την υλοποίησε πίστευα πως θα έβγαζε πολύ γρήγορα τα χρήματα, αλλά δε το μετανιώνει και επισημαίνει “θα το ξανάκανα, σίγουρα”.

Την πρωτιά ωστόσο καταλαμβάνει μια άλλη γερμανική ομάδα. Το Αμβούργο έχει το πρώτο ομαδικό νεκροταφείο που υπάρχει στη χώρα από το 2008 και μάλιστα σε πολύ κοντινή απόσταση από το γήπεδο. «Μπορείς να ακούς τις ιαχές από το γήπεδο όταν μπαίνει γκολ, τόσο κοντά στο γήπεδο είναι», είπε ο ανώνυμος φροντιστής του. Ο ίδιος, επίσης τόνισε ότι δεν παέι πολύ καλά δεδομένου ότι υπάρχουν μόλις 14 θέσεις ρεζερβέ και 150 είναι διαθέσιμες στους οπαδούς.

Αυτά όσον αφορά το τι συμβαίνει στην Γερμανία. Σε άλλες χώρες υπάρχει άλλη διαδικασία. Στην Αγγλία είναι το πιο συνηθισμένο οι φίλαθλοι να έχουν ως τελευταία επιθυμία να σκορπιστούν οι στάχτες τους στο γήπεδο της αγαπημένης τους ομάδας. Στο «Λόφτους Ρόουντ», για παράδειγμα, της ΚΠΡ το έχουν πράξει ήδη πάνω από 100 αποθανόντες οπαδοί του αγγλικού συλλόγου.

Είναι τέτοια η ζήτηση, που πολλές ομάδες, όπως η Λίβερπουλ, η Τσέλσι, η Άρσεναλ, η Μάντσεστερ Σίτι, η Λέστερ και άλλες έχουν φτιάξει ειδικούς κήπους για να σκορπίζονται οι στάχτες.

Πάμε να ρίξουμε και μια ματιά στην Ισπανία. Στη χώρα της Ιβηρικής Χερσονήσου λοιπόν, υπάρχουν στα γήπεδα ομάδων όπως της Μπαρτσελόνα στο Καμπ Νου αλλά και της Ατλέτικο, της Μπέτις αλλά και της Εσπανιόλ θήκες όπου φυλάσσονται οι στάχτες παλιών μελών της διοίκησης, παικτών και επιφανών οπαδών.

Τέλος, αλλάζουμε ήπειρο και πάμε στη Λατινική Αμερική. Στην Αργεντινή και συγκεκριμένα στην Μπόκα Τζούνιορς, οι οπαδοί των «Γενοβέζων» μπορούν να σκορπίσουν τις στάχτες των νεκρών στο νεκροταφείο τους από το 2006.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Κόσμος

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα
Ποδόσφαιρο

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος
Ποδόσφαιρο

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι
Ποδόσφαιρο

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι