Οι ανακατατάξεις που φέρνει ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζονται και στον αθλητισμό. Στο ποδόσφαιρο, αυτό σημαίνει πλέον και ότι οι ξένοι παίκτες των ομάδων των δύο χωρών δε δεσμεύονται πια από τα συμβόλαιά τους...

Οι “ελεύθεροι κι ωραίοι” Ρωσίας-Ουκρανίας, λόγω πολέμου! Δεν υπάρχει κάποιος τομέας που να μένει ανέγγιχτος από τα μεθεόρτια των γεγονότων στην Ουκρανία. Ούτε βέβαια και το ποδόσφαιρο -ο αθλητισμός γενικότερα. Οι ομάδες της Ρωσίας αποκλείστηκαν από παντού, για παράδειγμα. Και η κατάσταση επηρεάζει και τους ξένους παίκτες που αγωνίζονταν στα δύο πρωταθλήματα.

Όσοι έπαιζαν σ’ αυτό της Ουκρανίας είναι αυτονόητα σε δύσκολη θέση. Αλλά με πρόσφατη απόφαση της ΦΙΦΑ και όσοι παίζουν σ’ αυτό της Ρωσίας μπαίνουν σε άλλο καθεστώς. Όπως ανακοίνωσε η Παγκόσμια Ομοσπονδία, εάν δεν τα βρουν με τις ομάδες τους, έχουν, επίσης δικαίωμα να σπάσουν μονομερώς το συμβόλαιό τους και να πάρουν μεταγραφή.

Το “χρυσάφι” σε Ζενίτ, Σπαρτάκ και Ρουμπίν Καζάν

Η εξέλιξη αυτή βγάζει απρόοπτα στη διεθνή αγορά αρκετούς παίκτες που έχουν ήδη κάνει εντύπωση με την απόδοσή τους. Και είναι σχεδόν δεδομένο ότι πολλοί απ’ αυτούς θα βρεθούν από τώρα σε άλλες ευρωπαϊκές ομάδες. Ας δούμε μερικούς απ’ αυτούς. Κατ’ αρχάς, από το πρωτάθλημα της Ρωσίας:

Τζόρνταν Λάρσον (Σπαρτάκ Μόσχας)

Είναι γιός του «θρυλικού» Χένρικ Λάρσον. Στα 24 του, ο Σουηδός εξτρέμ είναι ατού της Σπαρτάκ, αν και εφέτος δεν τα έχει πάει καλά (μόλις 2 γκολ σε 22 ματς)

Μάλκομ (Ζενίτ)

Στη Μπορντό έλαμψε, αλλά σε Ρόμα και Μπαρτσελόνα, όχι. Από το 2019 παίζει στη Ζενίτ, που έδωσε 40 εκατ. ευρώ για να τον πάρει. Ταλέντο έχει σίγουρα. Αν θα βρει ομάδα, είναι άλλο ζήτημα.

Γουίλμαρ Μπάριος (Ζενίτ)

Ο Κολομβιανός είναι ένα εξαιρετικό αμυντικό χαφ, με σπουδαία θητεία στη Μπόκα. Από το 2019, για 15.000.000 ευρώ είναι βασικός και στη μεσαία γραμμή της Ζενίτ. Εφέτος έχει 26 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις.

Βέντελ (Ζενίτ)

Εξαιρετικά ταλαντούχος, αν και όχι ακόμη διεθνής με την Ανδρών, ο Βέντελ πήγε από τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας στη Ζενίτ για 20.000.000 ευρώ. Με 4 γκολ και 4 ασίστ σε 28 συμμετοχές είχε ήδη μπει στο μάτι αρκετών ευρωπαϊκών ομάδων. Και τώρα ο δρόμος ανοίγει.

Κβίτσα Κβαρατσκέλια (Ρουμπίν Καζάν)

Ο Κβαρατσκέλια ανέβασε πολύ το κασέ του στη Ρουμπίν Καζάν. Αν και τον πήρε ελεύθερο το 2019 από τη Ρούταβι, ο μάλλον κορυφαίος Γεωργιανός παίκτης αυτή τη στιγμή, κοστίζει, πια, πάνω από 20.000.000 ευρώ. Ήταν εντυπωσιακός και στα ματς με την Ελλάδα. Δεν αποκλείεται να βρεθεί από τώρα στην Τότεναμ που έχει δείξει μεγάλο ενδιαφέρον ήδη.

Πρωτάθλημα Ουκρανίας, δηλαδή… Σαχτάρ Ντόνετσκ!

Μετά το πρωτάθλημα της Ρωσίας, να δούμε όμως τώρα και ποιοι μπορεί να πάρουν σύντομα των ομματιών τους από το πρωτάθλημα της Ουκρανίας. Για την ακρίβεια, από τη… Σαχτάρ Ντόνετσκ, που τα τελευταία χρόνια έχει συγκεντρώσει “αφρόκρεμα”, κυρίως εξαιτίας του Ζοσέ Μπότο, σήμερα τεχνικού διευθυντή του ΠΑΟΚ.

Μάνορ Σόλομον

Είναι ο… Κβαρατσκέλια, του Ισραήλ. Ο Σόλομον είναι μάλλον ο καλύτερος εξτρέμ του ουκρανικού πρωταθλήματος και μεγάλη ελπίδα της Εθνικής του ομάδας. Εφέτος έχει 4 γκολ και 2 ασιστ σε συνολικά 26 συμμετοχές.

Νταβίντ Νέρες

Δεν πρόλαβε καλά καλά να παίξει καθόλου από το Γενάρη, όταν άφησε τον Άγιαξ. Αλλά το ταλέντο του είναι γνωστό και, φυσικά, δε θα πάει χαμένος.

Λασίνα Τραορέ

Ο έτερος… φευγάτος απ’ τον Άγιαξ πρόλαβε και πέτυχε 9 γκολ σε 14 ματς μέχρι να τραυματιστεί. Με τέτοιο… σερί, είναι σχεδόν βέβαιο ότι και αυτός θα βρει σύντομα άλλη ομάδα.

Ντοντό

Ο 23χρονος δεξιός μπακ είναι, απλά εντυπωσιακός και “στο μάτι” αρκετών συλλόγων μετά την επιστροφή του από τη Γκιμαράες. Εξαιρετικά ώριμος για την ηλικία του, μάλλον θα τον δούμε σύντομα αλλού.

Τετέ

Μεγάλο ταλέντο από τη Βραζιλία, στα 22 του μετράει 28 συμμετοχές με 10 γκολ, αλλά και 2 ασίστ. Είναι πολύ πιθανόν να χριστεί σύντομα και διεθνής.

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα
Ποδόσφαιρο

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος
Ποδόσφαιρο

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι
Ποδόσφαιρο

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι