Το ιταλικό υπουργείο Δικαιοσύνης κατέθεσε επίσημο αίτημα στην Βραζιλία για την έκδοσή του.

Καταζητούμενος εδώ και επτά μήνες είναι ο Ρομπίνιο. Ο 38άχρονος επιθετικός καταδικάστηκε σε εννέα χρόνια κάθειρξης για τον ομαδικό βιασμό μιας 22άχρονης Αλβανίδας σε κλαμπ του Μιλάνο, το 2013. Αγωνιζόταν, τότε, στη Μίλαν.

Ο Βραζιλιάνος καταδικάστηκε μαζί με άλλους πέντε άνδρες για σεξουαλική επίθεση στην άτυχη κοπέλα, αρχικά το 2017. Το ανώτατο δικαστήριο της Ιταλίας, στη Ρώμη, επικύρωσε την καταδικαστική απόφαση φέτος.

Η εισαγγελία του Μιλάνου, μετά την καταδίκη του και σε δεύτερο βαθμό, εξέδωσε διεθνές ένταλμα σύλληψής του. Ωστόσο, οι βραζιλιάνικες αρχές δεν εξέδωσαν, έως τώρα, τον συμπατριώτη τους.

Εξάλλου, το Σύνταγμα της χώρας δεν υποχρεώνει την έκδοση των πολιτών. Εάν, όμως, φύγει από τη χώρα, τότε μπορεί να συλληφθεί.

Οι Ιταλοί δεν έχουν «ξεχάσει» την απόφαση και δείχνουν διατεθειμένοι να κάνουν τα πάντα, ώστε να τιμωρηθεί ο παλαίμαχος επιθετικός και να εκτίσει την ποινή του πίσω από τα κάγκελα της φυλακής.

Το ιταλικό υπουργείο Δικαιοσύνης, μάλιστα, κατέθεσε επίσημο αίτημα για την έκδοσή του. Οι Βραζιλιάνικες αρχές δεν έχουν απαντήσει, μέχρι στιγμής.

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ