Μίλησε στο Voetbal Primeur για τον 20χρονο επιθετικό, ο οποίος δόθηκε δανεικός από τη Νόριτς στην Τβέντε και του έκανε μια ποδοσφαιρική ανάλυση.

Ο Τζον φαν Σιπ σαν ομοσπονδιακός προπονητής που ήταν έχει ιδιαίτερη άποψη για τον Έλληνα ποδοσφαιριστή Χρήστο Τζόλη. Τον είδε πολύ προσεκτικά και στο ντεμπούτο του με την Εθνική ομάδα.

Μίλησε στο Voetbal Primeur για τον 20χρονο επιθετικό, ο οποίος δόθηκε δανεικός από τη Νόριτς στην Τβέντε και του έκανε μια ποδοσφαιρική ανάλυση.

“Αν είσαι 19, πλήρως ανεπτυγμένος, έχεις τόλμη στις ενέργειές σου και παίζεις ανοιχτά, τότε αυτό είναι πολύ έξυπνο. Δεν άφησε εκτεθειμένο τον εαυτό του. Ίσως μπορεί να συγκριθεί με παίκτη του δρόμου. Ήδη καταλάβαινε ό,τι συνέβαινε. Μία από τις αδυναμίες του ήταν η άμυνα, όμως δούλεψε σκληρά σε αυτό το κομμάτι. Μπορεί να αγωνιστεί σε διαφορετικές θέσεις. Νομίζω ότι στα αριστερά είναι η ιδανική γι’ αυτό, αλλά μπορεί να παίξει και δεξιά. Παίζει με πολύ χώρο πίσω του και ψάχνει για βάθος”, δήλωσε αρχικά.

“Ο Τζόλης εστιάζει πολύ στο γκολ. Δεν σκοράρει μόνο, αλλά δίνει και ασίστ. Μπορεί να μην είναι πανέτοιμος ακόμη, αλλά είναι πολύ δυνατό παιδί, με αρκετές δυνατότητες και καλό χαρακτήρα. Στην προπόνηση, συνέχεια δίνει τα πάντα και ήταν καλό αυτό που είδα. Όταν προσαρμοστεί, η Τβέντε θα έχει έναν καλό παίκτη. Αν και ο Χρήστος έπαιξε λίγο στη Νόριτς, είδε πως είναι η Premier League και μπορεί να πάρει μαζί του στην Τβέντε αυτές τις εμπειρίες”.

“Εκπλήρωσε τις προσδοκίες στον ΠΑΟΚ. Ήταν αρκετά κομβικός όταν ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εντός έδρας την Αϊντχόφεν στο Europa League. Ο Χρήστος μπήκε αλλαγή στο 2ο ημίχρονο και άλλαξε τη ροή του αγώνα μόνος του. Σκόραρε κι έβγαλε ασίστ κι η Αϊντχόφεν ηττήθηκε 1-4. Πήγε στη Νόριτς, ήταν βασικός στον ΠΑΟΚ για πάνω από μία σεζόν και επίσης έγινε ολοένα και πιο σημαντικός για την Εθνική Ελλάδας. Ένα παιδί που έχει ξεκάθαρα το μυαλό του στο γκολ”.

Ο Ολλανδός προπονητής σχολίασε και το γεγονός ότι είχε μόλις 14 αγώνες (11 ως αλλαγή) στη Νόριτς: “Αν πας από τον ΠΑΟΚ στη Νόριτς σε αυτήν την ηλικία, γνωρίζεις ότι θα περάσεις δύσκολα. Η Νόριτς δεν είναι ο καλύτερος σύλλογος της Ευρώπης, παρ’ όλα αυτά είναι πολύ δύσκολο να αγωνιστείς εκεί. Η Μπριζ και η Φέγενορντ ακούστηκαν γι’ αυτόν, όμως ένα βήμα πιο κάτω ίσως είναι τέλειο για τον Τζόλη. Η ευκαιρία να αγωνιστεί στην Τβέντε είναι μεγαλύτερη και γι’ αυτό τη χρειάζεται”.

Συσχέτισε μάλιστα την μετακίνηση του Τζόλη με αυτήν του Δημήτρη Λημνιού στην Τβέντε, ένα χρόνο νωρίτερα: “Νομίζω ότι ο Τζόλης επέλεξε την Τβέντε δεδομένης και της εμπειρίας του Δημήτρη Λημνιού. Ήταν συμπαίκτες στον ΠΑΟΚ. Ξεπετάχθηκε όταν ο Λημνιός ήταν ήδη βασικός εκεί. Εμφανίστηκε γρήγορα στην Εθνική Ελλάδας. Ήταν ένα αγόρι 19 ετών που ήδη έπαιζε πολύ ώριμα”.

“Ο Λημνιός πήγε από τον ΠΑΟΚ στην Κολωνία, αλλά δεν έπαιξε εκεί κι έχασε τη θέση του και στην Εθνική Ελλάδας. Πάντα τον καλούσα, αλλά επέλεξα τον Τζόλη περισσότερες φορές, επειδή έπαιρνε παιχνίδια στον ΠΑΟΚ. Ο Λημνιός πήγε στην Τβέντε και τα πήγε πολύ καλά εκεί. Στην Μπριζ, για παράδειγμα, θα πρέπει να περιμένει να δει αν θα αγωνίζεται (σ.σ. ο Τζόλης). Και πάλι λέω ότι ο Τζόλης θα πρέπει να προσαρμοστεί, όμως νομίζω ότι η Τβέντε στο τέλος θα τον απολαύσει”.

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα
Ποδόσφαιρο

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος
Ποδόσφαιρο

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι
Ποδόσφαιρο

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι