Κι όμως πριν τον Κώστα Τσιμίκα έχουν πανηγυρίσει κι άλλοι Έλληνες παίκτες τίτλο στην Αγγλία.

Σε πελάγη ευτυχίας πλέει από την Κυριακή το βράδυ ο Κώστας Τσιμίκας! Ο Έλληνας αμυντικός πανηγύρισε τον πρώτο του τίτλο με την φανέλα της Λίβερπουλ.

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ μετά από έναν φανταστικό τελικό κόντρα στην Τσέλσι ήταν η μεγάλη νικήτρια του Λιγκ Καπ Αγγλίας. Ο 25χρονος διεθνής μπακ είναι ο τέταρτος  Έλληνας που κατακτά τίτλο με φανέλα αγγλικής ομάδας.

Πάμε να δούμε ποιοι ήταν οι άλλοι τρεις. Ξεκινάμε με τον εμβληματικό αρχηγό της Εθνικής Ελλάδας το 2004. Ο Θοδωρής Ζαγοράκης κατέκτησε με τη φανέλα της Λέστερ το Λιγκ Καπ τη σεζόν 1999/2000. Οι «αλεπούδες» πανηγύρισαν την κούπα επικρατώντας της Τρανμίρ Ρόβερς με 2-1 στις 27 Φεβρουαρίου του 2000, στο τελικό που διεξήχθη στο «Γουέμπλεϊ».

Πάμε στον επόμενο τώρα. Ο Στάθης Ταυλαρίδης μετά τον Ζαγοράκη που κατακτά τίτλο στο Νησί με «γαλανόλευκο» χρώμα. Συγκεκριμένα, με μόλις μία συμμετοχή στους «κανονιέρηδες» ο Ταυλαρίδης θα πανηγυρίσει στις 4 Μαϊου του 2002 την κατάκτηση του Κυπέλλου Αγγλίας με τη φανέλα της Άρσεναλ. Η ομάδα του επικράτησε με 2-0 της Τσέλσι και ο Έλληνας σέντερ μπακ θα κρεμάσει το μετάλλιο στο στήθος του.

Ας περάσουμε και στον τρίτο. Ο λόγος για τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο. Κι αυτός με τη φανέλα της Άρσεναλ. Ο Έλληνας αμυντικός που τώρα αγωνίζεται στον Ολυμπιακό λίγα χρόνια πριν και αυτός κόντρα στην Τσέλσι θα πανηγυρίσει ένα βαρύτιμο τρόπαιο στην Αγγλία. Οι «κανονιέρηδες» την 1η Αυγούστου 2020 νίκησαν τους «μπλε» στο τελικό του FA Cup με 2-1 και ο Σωκράτης έφθασε στα ουράνια. Μένει τώρα να δούμε αν θα ακολουθήσει και άλλος Έλληνας.

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Λίβερπουλ

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα
Ποδόσφαιρο

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος
Ποδόσφαιρο

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι
Ποδόσφαιρο

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι