Ο Σαμουέλ Ετό ήταν ξεκάθαρος και απολαυστικός στο ερώτημα, ποιος μεταξύ των Πεπ ή Μουρίνιο είναι ο καλύτερος προπονητής. “Δεν μπορώ να συγκρίνω τον Ζοσέ Μουρίνιο με τον Πεπ Γκουαρδιόλα, ένας από αυτούς απέτυχε να κερδίσει το Champions League με την Μπάγερν Μονάχου ενώ ο άλλος το κέρδισε με την Πότο.” Και όταν εγινε πιο […]

Ο Σαμουέλ Ετό ήταν ξεκάθαρος και απολαυστικός στο ερώτημα, ποιος μεταξύ των Πεπ ή Μουρίνιο είναι ο καλύτερος προπονητής.

“Δεν μπορώ να συγκρίνω τον Ζοσέ Μουρίνιο με τον Πεπ Γκουαρδιόλα, ένας από αυτούς απέτυχε να κερδίσει το Champions League με την Μπάγερν Μονάχου ενώ ο άλλος το κέρδισε με την Πότο.”

Ο Μουρίνιο, ο Γκουαρδιόλα και τα… mind games | Sportstonoto

Και όταν εγινε πιο αναλυτικός ο μεγάλος θρύλος είπε:

Για τον Πεπ

«Επιμένω σε όσα είχα πει στο παρελθόν και δεν είμαι ο μόνος που το πιστεύει. Η εμπειρία μου με τον Γκουαρντιόλα ήταν αυτή που ήταν, αλλά σε προσωπικό επίπεδο δεν ήταν αυτή που θα ήλπιζα. Πολλοί παίκτες έχουν πει το ίδιο για εκείνον. Ως προπονητής, ο Πεπ μας προετοίμαζε όπως κανείς. Ο τρόπος που κοούτσαρε έως το 2009 ήταν απίστευτος. Στο στυλ επιθετικού ποδοσφαίρου, στην κατοχή, τις μεταβιβάσεις, σε όλα ο Πεπ ήταν ο καλύτερος»

«Παρόλο που έτρεχες πολύ, με τον Πεπ έπαιζες έτσι και νόμιζες ότι δεν είχες τρέξει πολύ. Απολάμβανες το ποδόσφαιρο. Για εμένα το ποδόσφαιρο είναι σαν να βρίσκεσαι στο θέατρο. Το τίκι τακα δεν είναι ο μόνος τρόπος να κερδίζεις, αλλά σίγουρα είναι ιδιαίτερος. Είναι το στυλ του Πεπ»!

Για τον Μουρίνιο

«Πρώτα απ’ όλα με τον Ζοσέ είμαστε φίλοι. Είναι τύπος που αν κάτι δεν του αρέσει θα το πει μπροστά σου. Προτιμώ να είμαι με ειλικρινείς ανθρώπους. Ο Μουρίνιο είναι τρομερός άνθρωπος. Νοιάζεται μόνο για το αποτέλεσμα. Έτσι είναι… Ο Ζοσέ είναι νικητής και γεννημένος ηγέτης. Είναι σπουδαίος»!

Jose Mourinho: Barcelona legend Samuel Eto'o should have won a Ballon d'Or | Critiqsite

Ένας από τους καλύτερους, αποτελεσματικότερους και πιο επιδραστικούς επιθετικούς της τελευταίας δεκαετίας σταμάτησε το ποδόσφαιρο, πριν ένα χρόνο σαν σήμερα. Πρόκειται για τον Σαμoυέλ Ετό, που, το είχε ανακοινώσει μέσω Instagram, ότι κρεμά τα παπούτσια του σε ηλικία 38 ετών.

Χαρακτηριστικά γνωρίσματα του παιχνιδιού του ήταν η ταχύτητα -σε σκέψη και εκτέλεση-, η έκρηξη, η ντρίμπλα και φυσικά το δολοφονικό του ένστικτο αφού έχει ματώσει ουκ ολίγες εστίες στην εικοσαετή πορεία του στα γήπεδα.

Στα 21 χρόνια της τεράστιας καριέρας του άλλαξε 13 ομάδες, αγωνιζόμενος συνολικά σε 759 επίσημα ματς με τον εντυπωσιακό απολογισμό των 370 γκολ. Κατέκτησε πολλούς τίτλους, μεταξύ των οποίων τρία πρωταθλήματα Ισπανίας με την Μπαρτσελόνα (’04-’05, ’05-’06, ’08-‘09) και ένα πρωτάθλημα Ιταλίας με την Ίντερ (’09-‘10) αλλά και τρία Champions League με τους Μπλαουγκράνα (’05-’06, ’08-‘09) και τους Νερατζούρι (’09-‘10).

Υπήρξε επίσης 118 φορές διεθνής με το Καμερούν σκοράροντας 56 γκολ και κατακτώντας με τους συμπατριώτες του δύο Copa Africa (2000, 2002) και το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο το 2000.

Σαμουέλ Ετό: Η μεταγραφή του killer που άλλαξε επίπεδο την Μπαρτσελόνα! (vid)

Ο Ετό, σε μία μεγάλη καριέρα που κράτησε 22 χρόνια αγωνίστηκε σε Ρεάλ Μαδρίτης, Λεγανές, Εσπανιόλ, Μαγιόρκα, Μπαρτσελόνα, Ίντερ, Ανζί, Τσέλσι, Έβερτον, Σαμπντόρια, Αντάλιασπορ, Κόνιασπορ και Κατάρ SC, ενώ είχε 56 γκολ σε 118 συμμετοχές με την Εθνική του ομάδα.

Ο τέσσερις φορές κορυφαίος παίκτης της Εθνικής (2003, 2004, 2005, 2010), κατέκτησε 1 Κύπελλο Ισπανίας με τη Μαγιόρκα, 3 πρωταθλήματα, 1 Κύπελλο, 1 Σούπερ Καπ Ισπανίας και 2 Τσάμπιονς Λιγκ με τη Μπαρτσελόνα, 1 πρωτάθλημα, 2 Κύπελλα, 1 Σούπερ Καπ Ιταλίας, 1 Τσάμπιονς Λιγκ και 1 Παγκόσμιο Συλλόγων με την Ίντερ. Με την Εθνική κατέκτησε δύο Κύπελλα Εθνών (2000, 2002) και ένα χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο το 2000.

Συνολικά, πέτυχε 370 γκολ σε 759 αγώνες στη λαμπερή καριέρα του.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Διεθνή

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Θέλει να «δέσει» τον Τεό Ερναντές η Μίλαν
Ποδόσφαιρο

Θέλει να «δέσει» τον Τεό Ερναντές η Μίλαν